Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Helg!

mar 26, 2012 | Huset, Tankar och Vardag | 10 Kommentarer

Min kompis Emma har sagt åt mig att jag alltid skriver att jag haft världens bästa helg. Så därför får jag nöja mig med att säga att jag haft en väldigt trevlig helg den här gången då, haha!

Vi började med frukost i lördags. Det har blivit lite av vår helgrutin att på lördagmorgon äter man finfrukost och sen åker man till Erikshjälpen.
Det är liksom vår stund och då är det bara vi. Resten av dagen sen får man spendera hur man vill, men fram till lunch är dagen vår.

Porslinet är Mon Amie, muminmuggen är den första jag fick när jag fyllde 11 år vill jag minnas! (sen fick jag en varje år tills samlingen var komplett. Nytillverkade göra sig icke besvär.) På glaset kan man skymta att det är SNusmumriken och på skeden är det Morran. Mycket mumin i vårt hus. Äggkoppen är min favorit och jag har två som jag fått av min svägerska Matilda. I botten på dom är det ett fågelbo.

Här kan man skymta lite av vårt nya kök! Luckorna är ommålade och handtagen bytta, och taket har vi målat vitt. Kaklet ska bytas till helgen och listerna i taket ska upp, sen är alltihop klart!
Lampan snodde jag från soptippen en gång och sen spraymålade jag den gul.

Kryddhyllan under skåpen (som bara sitter provisoriskt, därav inga lådor i än) köpte min faster i inflyttningspresent åt oss. Hon hittade den på blocket och köpte den, sen en halvtimme senare ringde jag på samma annons och blev så himla besviken att den var såld. INte visste jag att det var hon som köpt den då, och allra minst visste jag att den var köpt till mig!

Såhär såg köket ut när vi flyttade in. Ganska stor skillnad.

Vi åkte till Smålänningen för gardinjakt. Då blir man såhär lycklig!

Vi köpte den här gardinen. Väldigt lantligt och fint blev det.

Vi fick också med oss den här ypperliga sylådan i teak som min faster hittat åt mig (hon är den bästa present/sakletaren som finns!)
Jag la i alla mina nålar och trådar och nu är det ordning och reda minsann!

Jag målade om krukor som jag sådde kryddor i och hade det ganska gött där i solen!

10 Kommentarer

 1. Det ser ut som en väldigt fin helg! Måste bara säga att erat hus ser väldigt mysigt ut, allting är jättefint!

 2. Hej hopp i galoschen!
  Jag å min sambo har för inte allt för länge sen gjort om vårt kök med… nästan exakt som ert ska bli! 🙂 Jag målade min reda-hylla vit inuti med, tro det eller ej, men d blev en himla skillnad, bidrog till ljuset i köket. Rekommenderas varmt!
  Å vill du handla tyg billigt nästa gång du är i Borås-trakten så ta dig ytterligare 3 mil, mot Kinna/Skene, där har du tyger billigt och i massor!
  Fortsatt lycka till med renoveringen!
  PS. Visst är det sååå kul att bo i hus på landet!

 3. Haha men vi kom också fram till att livet är nog rätt bra ändå när man alltid känner så!
  =)
  Super fin sylåda!

 4. Wow, vilken fin ’sylåda’! (hittade hit via niotillfem, och din fina bild!)

 5. Hej i sola!

  Sicken snygg färg på luckorna. Kan man få färgkoden!

  Ha det gott!

 6. Hej Anna!
  Super fint kök! vars har ni köpt klockan som sitter i köket? jag är på jakt efter en klocka till vårt lantliga kök. Hoppas på svar. / elin

  • Den är från ÖoB för typ hundra år sen, men jag vet att de har likadana på Åhlens nu! Kolla där!

 7. Åh, vad glad jag blir av att läsa att du gillar äggkopparna så mycket! Kul!
  Och så fint ni får det! Herregud, familjen produktiv!! 😉
  Nästa helg kommer vi!
  Kram!

 8. Alltså oj, måste verkligen säga att ni har gjort köket superfint! Bra jobbat 🙂

 9. jag ÄLSKAR erat nya hus Anna! drömhus!!!!!!! jag vill verkligen verkligen komma ner och hälsa på om jag är hemma i sverige!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...