Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Höstlängtan!

aug 8, 2014 | Kläder, Tankar och Vardag | 3 Kommentarer

Såhär blir det varje år. Sommaren börjar leda mot sitt slut, butikerna fylls på med luddiga koftor och jag köper senapssgula strumpbyxor.
Min bästa årstid är utan tvekan våren och sensommaren, eller precis i början av hösten.
Jag gillar att man får sitta inne och att man kan bunkra upp med nya pennor och nya block, få sätta på sig raggsocka och oftast kommer det roliga jobb precis efter sommaren när företagen vill satsa igen.

Jag har redan köpt ett nytt block när vi var i Köpenhamn, med tjocka kritvita sidor och det känns så lyxigt att sätta pennan mot. Nu ska jag bara beställa hem ett stort lass pennor och sen är jag redo för hösten (nya strumpbyxor och raggsockor är redan inköpta)

Jag gillar sommaren också, men blir lite stressad av att man måste umgås, måste grilla, måste bara och man måste bli brun och vara ute ”innan det är försent!”.
På hösten är det helt okej att sitta inne och kura, att dricka alldeles för mycket kaffe och man jobbar absolut som bäst med regnet smattrande utanför.
Man kan sova ordentligt på natten utan att känna att man somnat i Saharöknen och Knut kan använda manchesterbyxor utan att gallskrika av värmeslag.

Förra hösten försvann i en graviditetsdimma. Jag var i Karlstad i en månad och tog körkort samtidigt som jag mådde så vansinnigt illa på morgonen. Jag sov middag i flera timmar varje dag och började redan få mage.
Det här året är det bara jag och en gullig bebis på utsidan istället. Betydligt bättre.
Så, kära höst, du är hjärtligt välkommen nu!

jacka blommighöst blogg4 porträtt

3 Kommentarer

 1. Jag håller med! Sommaren är fantastisk på alla sätt och vis, men eftersom den är så kort här så blir det lätt så som du beskriver – man ska hinna med så mycket och blir less på allt som bara måste göras. Hösten är fantastisk den med, färgerna, mysfaktorn och hemmapysslande inomhus är ju underbart!

 2. Så härligt skrivet, jag håller med dig! Längtar efter att få se vilka bilder som kommer uppstå när höstmyset lägger sig över arbetsplatsen, känns alltid som att hösten erbjuder så mycket ny inspiration!

 3. Härlig blogg du har Anna!
  Följer dina inlägg och de ger mig inspiration. Detta trots att vi är i helt olika generationer då jag är en mormor och har avklarat mina småbarnsår redan.
  Jag har en undran, vilken sorts pennor ritar du med? och var kan man köpa dem?
  Med vänlig hälsning
  Solveig

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...