Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Hus!

mar 27, 2017 | Huset | 8 Kommentarer

Vi planerar att göra om vårt hus, eller måla om snarare.
Förra året bytte vi tak (eller var det förrförra?) så taket är svart och plåten och stuprännorna och allting är svart.
Nu är nästa steg att måla grunden, från mörkbrun till grå. Steg två är att byta ut träpanelen på huset mot liggande istället för stående.
Men nu till den stora frågan, vilken färg ska det va?!
Jag var HELT inställd på vit panel och ”lagom-grå” grund, men sen igår fick jag för mig att det kanske skulle bli lite mesigt, att huset behövde lite mer sting. Så då kom jag att tänka på svart panel och grå grund. Dörren till källaren och garaget ska målas svarta också. No more brun.
Men nu när jag provade runt tycker jag nästan det blev bättre med mörkgrå grund, så det inte upplevs som att huset är upp och ner (när taket blir mörkare än grunden)
Åh, gud vad svårt, vad tycker ni? (de två vänstra bilderna är hur huset ser ut nu)

husfasad

8 Kommentarer

 1. Pastellgrön grund, vitt hus 😉

  I annat fall röstar jag på bild nummer 5 !

 2. Sånt här tycker jag är väldigt spännande när du skriver om. Du frågade ju för ett tag sedan. Det bästa med din blogg är helt klart blandningen av allt som händer i ditt liv.

 3. Hej! Jag tycker absolut ni ska köra på svart och mörkgrå grund. Typ svart falu färg på trät. Det passar så himla bra till rött tegel. Det blir en mycket mer genuin känsla med svart än vitt som kan kännas lite ”ljust nytt och fräsht-känsla” utan koppling till den befintliga kåken. Våga svart, det kommer lyfta hela huset 🙂
  Kram Pia

  • Exakt min tanke! Bra tips med falu färg! Det ska vi absolut ta, dessutom har vi svarta fogar i teglet, så jag tror det kommer bli skitsnyggt!

 4. Eftersom ni har så pass mycket grund som är synlig så skulle jag definitivt ta en mörk färg på den. Det gör liksom att huset blir ”tyngre” ner mot marken och känns mer ordentligt och fast..(alltså det låter bättre i mitt huvud än när jag ska förklara i text)
  Sen tycker jag inte att vit panel riktigt funkar med stilen på huset. Jag skulle nog köra på svart för det blir så krispigt och fint. Svart eller någon grå, men inte vit.

 5. Mörkgrått och svart! 🙂

 6. Hej Anna!
  Har ni hunnit måla om fasaden ännu? I så fall vilken färg valde ni? 🙂 Jag sitter just nu i samma sits här hemma, vi har också rött tegelhus med träfasad upptill precis som ni, i dags läget så har vi brun färg färg upptill. Hittade din blogg när jag googlade för inspiration 🙂 Av dina bilder röstar jag också på den svarta med mörkgrå grund. Jag är själv inne på svart, först var jag helt övertygad om att ha en ljus färg men nu har jag tvärvänt och tänker att det kanske är tuffare med svart?! 🙂 Ha en fin dag och lycka till med huset! 🙂

  • Nej vi har inte hunnit än men det blir den med mörkgrå grund och svart däruppe!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...