Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Hus! (del 128392739)

apr 5, 2012 | Huset, Inredning, Loppis | 17 Kommentarer

Någon bad mig lista sakerna som är dåliga med att bo på landet också, men jag kan helt enkelt summera det såhär: landet passar inte alla.

Om du bor i stan men drömmer om ett stort hus med massvis med rum att inreda, att sitta på trappan och dricka kaffe och allt det där ska du inte glömma bort att du måste bära ved, hugga ved, tända i brasan för att få varmvatten, inte vara mörkrädd eller småkrypsrädd, veta att risken finns att du står där med hårfärg i håret och så slutar vattnet att funka (det hände mig) och att du alltid kommer vara svart under naglarna från bark, jord och allmän smuts.
Så är du bara ute efter sitta-på-trappan-biten, då tycker jag du ska bo kvar i stan!

Landet är tungt, slitsamt, hårt jobb och du måste vara ett rejält fruntimmer för att orka med helt enkelt!
Men fy vad det är härligt att somna när alla muskler i kroppen värker efter att ha sågat plankor och burit ved en hel dag.
Det slår allt annat!
Då känns stan väldigt väldigt avlägset.

Här är en hel hög med nya bilder från huset:

Markus kom och fixade vårt kakel. Världens bästa bröllopsresent!

Såhär fint blev det!

Trappan till övervåningen har fått ett Eldkvarn tema.

Gästrummet som än sålänge mest är rörigt.

En liten detalj i vår jättestora hall. Tavlan köpte jag på ett antikvariat på Kungsholmen och den finaste pantone-muggen har jag fått av Anna!

Matrummet. (alla stolarna ska målas såklart, men det har inte riktigt hunnits med än)

Vår obligatoriska stringvägg är på plats!

Fröken framför sin älskade kakelugn.

Nu är det dags för nästa projekt: min garderob!
Den blev färdig igårkväll men den får ni se en annan dag!

Nu måste jag jobba av allt innan jag går på påskledighet då jag ska ta hand om hela min familj som kommer på besök, pussa Majken och äta ägg fast det egentligen är äckligt.

GLAD PÅSK!

17 Kommentarer

 1. Jag måste säga att ni har ett ovanligt fint hus! Älskar hur ni blandat landet med er och fina fynd!

 2. Men buhu vilket fint slagbord! Den som ändå hade mer än ett rum i sitt hus! =)

 3. Tack för att du skrev lite om det negativa! Även om det mest fick mig att längta mer.

 4. Tusen tack för att du tog dig tid att skriva om det! Det känns mest som att allt man läser om landet handlar om det idylliska, det är liksom aldrig någon som är lite brutalt ärlig och skriver så som du just gjorde – för mig skulle det ju bli katastrof om jag inte visste där här sakerna innan jag funderade på att köpa hus. Men precis som ”Lisa” skriver, så blir jag bara mer sugen! Jag blir peppad när jag läser, snarare än avskräckt. 🙂 Och oh vad roligt det är varje gång du postar bilder från huset, love it!

 5. Det är så himla fint! Är själv rätt så grön husägare så det är ren och skär besatthet vad gäller all slags inredning. Kan du bara tipsa om vart i hela friden man får tag på fina prickiga ganska exakt såna dynor du har på köksstolarna? Jag har letat som en galning men hittar INGENSTANS. (och tack för en hemskt fin och bra och inspirerande blogg, tror inte jag pipit till förut men nu så! pip!)

  • Jag köpte mina på Åhlens för några år sen, annars köper du vanliga vita och syr egna prickiga överdrag, det är superlätt! Bara att rita av dynan på tyget och sy!

 6. Å, o, och ack så fint ni får det! Den som ändå var så lycklig som du som har ett trevligt hus, en man som man vill ha mest i världen och ett jobb som inte är så tokigt det heller. Ja, självklart är säkert inte allting i ditt liv heller tioppentoppen men du har kommit en bra bit påväg! Tack för alla fina bilder! 🙂 Och Glad Påsk!

 7. Sagt&gjort!

 8. Jag som annars hatar att renovera och fixa blir jättesugen när jag ser allt ni redan hunnit med! Vi flyttade till hus förra sommaren och har hittills bara gjort ett barnrum. Har tom gröna heltäckningsmattor på golven- det du=) Tycker din blogg har blivit ännu bättre sista månaderna, även om jag har älskat den sedan länge! Glad Påsk!!! (Det är tack vare dej som jag började med promarkers, så tack =D)
  http://isabitensblogg.blogspot.se/

 9. Vad fint ni fått det – kul med så många bilder!
  Det var snyggt med de udda stolarna också, FASTÄN de inte är målade än.
  Glad påsk!

 10. Ni bor verkligen fantastiskt fint!

 11. Åh, det blir så fint! Älskar vitt kakel med svarta skarvar.
  Men vart har ni köpt den röda hyllan på bild 4? Och Hyllan/lådan i hallen? Jag har nämligen en stringhylla i samma färg och jag skulle verkligen vilja ha en sån där i min hall också!
  Jag ÄLSKAR verkligen er inredningsstil, den är så glad och uppiggande samtidigt som den inte blir konstig i ett stort, gammalt hus så som det lätt kan bli när man har så färgglatt. Love it!

  • Tusen tack!
   Den röda hyllan är IKEA och hyllan i hallen är ett loppisfynd!

   • Jag kände på mig att hyllan i hallen var ett loppisfynd! Tusan också, haha!
    Åh, då får jag dra till IKEA på en gång då. ;D

 12. Fint hus och inredning..men varför lägga ner så mycket tid på ett hus nu bara hyr? lr är det tänkt att köpas?

 13. Vad fint ni har det! Och det är nog som du säger, det behövs ett rejält fruntimmer för att ha hus.

 14. Jag bara älskar allt jag ser på bilderna. Din stil och blogg är fantastisk! Tusen tack till Klara för att hon länkade din blogg!!!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...