Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Hus!

mar 9, 2012 | Huset, Inredning, Loppis | 14 Kommentarer

Nu kommer den efterlängtade rundturen! Men vi håller oss på övervåningen idag.

Först ut, min ateljé!

Skrivbordsskivan har jag klätt in med vaxduk och häftat fast på undersidan. Sen har Emil borrat två hål i skivan där alla sladdar kan komma ut, så slipper man ha dom i vägen.
Skolplanchen har jag köpt på skolmuseét i Karlstad för en hundring.

Rådjurssamlingen på plats! Om jag fick bestämma skulle de stå utspridda över hela huset, men Emil tycker att dom är hiskeligt fula så de frå stå och trängas på en hylla istället. Jag älskar dom!
Muminfigurerna har följt med sen jag var liten och det är det jag är mest rädd om av alla mina saker. Jag känner mig inte hemma förrän jag har packat upp min Snorkfröken och min Too-Tiki.
Kortet med fjärilar har jag fått av mormor och där i har hon skrivit att hon drömt att jag bodde i hennes garderob. Det är så gulligt skrivet att det måste få stå framme.
Den virkade flickan på kanten har mamma gjort till mig.

Jag har en grej för fina omslagspapper. Just nu samlar jag för att kunna göra fina vimplar till bröllopet!

Nästan allt i ateljén är loppisfynd och som ni kanske märker, har jag en förkärlek för färg (och insidan av djur uppenbarligen)

I den stora entrén/hallen på övervåningen står mina älskade Verner Panton stolar! Gardinerna har jag sytt av loppistyg för ynka 25 kr och planchen är Andy Warhol från moderna museet.

Där står också den här gigantiska kakelugnen (som tyvärr inte går att elda i) och planchen med stormtroupern har jag köpt av Olga!
På spiselkransen står ett inramat vykort jag köpte på HDK´s julmarknad med texten ”if I had a french accent, I would never shut up!”

Min garderob har fått en hatthylla och en lampa som tänds av sig själv så fort man går in där. Känns väldigt flott!

I sovrummet har äntligen mitt fina sminkbord kommit på plats! Vår förra lägenhet var för liten så det har stått på vinden och varit tjusigt alldeles i onödan. Men nu så!

Jag är en läppstiftsjunkie.

Parfymer och smyckeshållare. Isbjörnsbroschen har jag fått av bästa Karin!

Jag har mina bästa 90-tals jeans på mig idag! Levi´s 501 och jag fullkomligt älskar dom, fulsnyggast i stan.

Vårnaglar!

Det var vår övervåning det!

14 Kommentarer

 1. Wow! Så jäkla fint 🙂
  Ska bli kul att se resten sen också!

 2. Så jättesnyggt och personligt!

 3. Ser fantastiskt fint ut!

 4. Fint!

 5. Åh, fiiiiint! Shit vad mysigt! Och värsta fina naglarna också. Gillar!

 6. Fint som snus!

 7. Angående din kakelugn som inte fungerar. Byggnadsvårdscentrum i Nääs utanför Göteborg håller kurser i hur man murar och renoverar kakelugnar. Gå in på http://www.slojdochbyggnadsvard.se och ladda ner deras program. Kurserna tar fort slut! De har också renovera hus-skurser.
  Säkert har bara någon del rasat och det fixar kakelugnsmakaren annars.

 8. men jag tyckte det var märkligt att du bara slutat blogga sådär.
  tack för att du informerade om adressbytet så att jag kan fortsätta att njuta av dina fina bilder.

 9. Det skulle kunna ha varit hemma hos mig. Just nu har jag tre kartonger med porslinsrådjur. Teakmöblerna har jag dock sålt iväg. Heja folk med som har färg hemma!

 10. jättefint du har fått till det. jag förstår att detta är din blogg och du får skriva hur och om vad du vill…men nu när jag fått en liten tur i en liten del av ditt hus känner jag att det är mycket DU, vart bor emil i detta? har han också nån fin garderob eller arbetshörna? kramis

 11. Fantastiskt sminkbord!! Tacka gudarna för teak och 60-tal! <3

 12. Vilket fint sminkbord. Själv har jag en pigtittare undanstoppad någonstans.

 13. Gud vad härligt med så mycket färg i din atelje. Ska snart flytta till större med ett extra rum. Det här gav mycket inspiration till det! Tack!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...