Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Jobb!

aug 25, 2016 | Tankar och Vardag, Teckningar | 1 kommentar

Flora hade så himla bra lista om jobb, så den lånar jag!

1. Vad ville du bli när du var liten?

När jag var riktigt liten, på lågstadiet typ, ville jag bli stridspilot för att kunna skjuta ner alla som var dumma mot mig (känns ju väldigt ledsamt såhär i efterhand, men minns att jag verkligen kände tröst i det där. Att vänta ni bara!)
Sen ville jag bli konstnär. Fint ändå, att jag velat samma sak sen jag var barn, det har varit en väldig tröst att slippa det där velandet av vad man ska bli när man blir stor.

anna

2. Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?

Konstnär. Jag har liksom aldrig tummat på det. Det är det jag vill bli så då får jag se till att bli det. Skulle väl inte kalla mig konstnär nu direkt, men pretty damn close!

3. Vilka var dina bästa ämnen i gymnasiet?

Bild och svenska. Jag älskade när vi skulle skriva berättelser och noveller och sånt. Har alltid gillat att skriva. Sen såklart bild också. På högstadiet hade vi bara bild en enda gång i veckan och jag minns att det var på måndagar och sen var man tvungen att lida sig igenom resten av veckan tills det blev måndag och bild igen.

reportageannaritar

4. Vilka var dina sämsta ämnen i gymnasiet?

Matte. Alltså jag är fullkomligt värdelös på matte. Kan liksom inte ens räkna plus och minus knappt. Jag har en teori om att jag bara har en hjärnhalva, fast den är extra stor.

5. Vad gjorde du det första året efter gymnasiet?

Jag gick på Pernbys målarskola i Stockholm. Jag flyttade upp direkt efter gymnasiet och vantrivdes och längtade hem prick hela tiden. Såhär i efterhand önskar jag att jag hade väntat lite. Den riktiga världen var lite tuffare än jag var beredd på.

Anna

6. Vilket var ditt allra första jobb?

Förutom sommarjobb och sånt där (sommarjobbade på golfbanan och som konstfröken för barn på Värmlands museum) så jobbade jag på Max hamburgerrestaurang i Södertälje. Det var bedrövligt. Jag är helt enkelt en mycket dålig anställd, jag gillar inte när någon annan ska bestämma vad jag ska göra. Tur jag är egen numera.

7. Vad har du haft mer för yrken?

Jag har jobbat som servitris (sååååå dålig på det jobbet, kunde inte ens öppna vinflaskor och fattade aldrig hur kassaapparaten funkade) sen har jag varit dekoratör på MQ (superroligt jobb) och butikskommunikatör på Mio. Jag har även jobbat som tatuerare och nu är jag alltså frilansillustratör (och i viss mån även bloggare då)

tatt 2010tatuering

8. Vad går ditt nuvarande jobb ut på?

Jag kommer till kontoret klockan 9, då går jag igenom mail, läser alla bloggar jag följer och sen skriver jag ett blogginlägg eller två.
Sen börjar jag med att teckna beställningar, det är alltid bäst att göra på morgonen när man är pigg. Efter lunch önskar jag alltid att jag haft en säng på mitt kontor så jag kunnat sova middag, men istället brukar jag teckna något bara för att det är roligt, testa nya pennor och papper och prova nya tekniker.
Sen vid 17 packar jag ihop och åker hem.
Med andra ord, världens bästa jobb!

9. Vilken är din starkaste sida på ditt jobb?

Att jag är snabb och väldigt vass på det jag gör. Jag kan teckna precis vad som helst och behöver nästan aldrig tacka nej till något uppdrag pga okunskap, vilket är skönt. Sen är jag bra på att svara på mail på en gång, att få upp klara idéer och bilder i huvudet när kunden beskriver sina projekt och jag är aldrig någonsin (nästan) borta från jobbet.

jag2

10. Vilka är din svagaste sida på ditt jobb?

Att jag ibland kan ha svårt att motivera mig själv om det är en teckning jag inte tycker är så rolig att göra. Jag är också dålig på att ta kritik och om min originalidé inte godkänns så har jag lite svårt att ställa om hjärnan till en ny tanke, eftersom jag alltid tycker min första idé var bättre.

11. Nämn något som du är extra stolt över att ha gjort i ditt jobb?

Jag är oerhört stolt över mina muminporträtt och all den uppmärksamhet de fått. Jag är också stolt över att jag kan driva runt den här skutan alldeles själv bara genom att teckna. Ändå ganska stort!

header

12. Vad skulle du vilja jobba med om du inte hade det yrke du har i dagsläget?

Jag skulle vilja jobba med personer med downs syndrom. Det har alltid varit mitt hemliga drömjobb efter tecknandet.

john

13. Vad gör du om fem år?

Åh jag har tänkt så mycket på det här senaste tiden.
Det känns som att bloggar börjar försvinna mer och mer och ersättas av Youtube och mer rörliga grejer. Jag hoppas att mina teckningar ska klara sig genom alla förändringar, men förr eller senare måste jag väl lära mig hur man filmar hela kalaset. Fast jag bävar inför det.

1 kommentar

  1. Du är cool!
    Hoppas inte bloggar försvinner, jag behöver inte mer rörlig bild i mitt liv! Jag vill ha text och bilder att titta på och läsa i min egen takt.
    Kram

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...