Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Jobb!

apr 30, 2013 | Teckningar | 13 Kommentarer

En stor del av frilansjobbet består av oron över att uppdragen ska ta slut.
Det känner jag av nästan varje månad, att hjälp, tänk om jag aldrig mer får ett uppdrag och att jag aldrig mer kommer få in pengar och måste äta dammtussar resten av livet!
Ja, ungefär så.
Men varje månad, trots allt, så ramlar uppdragen in och jag borde ha lärt mig vid det här laget att jag inte måste äta damm (än iallafall) och idag så rasslade det till ordentligt i min inbox så nu kan jag andas ut även denna månad.

När jag och Emil var på banken för ett tag sen så pratade vi om inkomster och sådär och jag sa att nu när vi är gifta borde ju Emils pengar vara mina pengar, höhö.
Ja det höll bankmannen med om, att så är det ju (om man inte har äktenskapsförord, men det är ju inte Hollywood vi bor i)
Då sa jag att jag visste att jag gift mig smart, varav bankmannen kontrade med att Emil inte gift sig riktigt lika smart.

Hmpf…..vad menar han med det?
Jag är ju rena tillgången att vara gift med! Jag är ju skitrolig, inreder mysiga hem och målar om möbler i rasande fart! Jag är bra på att rulla chokladbollar, tycker det är roligt att skura toaletten och har en finfin känsla för vilka färger som passar ihop.
Det är ju värt typ en hel förmögenhet! Det ska jag hälsa den där bankmannen nästa gång jag träffar honom!

 

mamman

13 Kommentarer

 1. Håller med dig, bankmannen har ingen aning om vad han talar om!

 2. Gemensam ekonomi är smart oavsett vem som tjänar mest, för då slipper man småtjafsa om vem som ska betala när man är på restaurang.

 3. Äta damm alltså. Du skriver så träffande och fint. Den där bankmannen har ju ingen aning om någonting!

 4. Han verkar ju tycka om dig rätt mycket, det tycker jag tyder på att han har gift sig smart 🙂 Ekonomi är inte allt, även om det är praktiskt när den fungerar. Kram

 5. http://capdesign.idg.se/2.990/1.504113/sa-hanterar-du-stressen

  Det är inte lätt, men om man tänker efter så är det inte mer än uppsägningstidens skillnad på att vara anställd och frilansare. En arbetsgivare kan ju säga upp så fort det blir arbetsbrist…
  En del av hemligheten med att orka vara frilans tror jag är att hitta en vila i att vara anställd hos sig själv, ja, att det egentligen inte är så stor skillnad i realiteten. Vi bara tror att det är tryggt att vara anställd hos någon annan 🙂

 6. Sicket pucko alltså!! Pengar är ju inte allt här i världen! Men kanske ändå, för en bankman…?? 🙂 Gogogo, Anna!!

 7. I want to point out my love for your kindness for individuals that need help on this one matter. Your special commitment to passing the message all through was incredibly productive and has really encouraged folks just like me to realize their targets. Your personal invaluable guide signifies a whole lot a person like me and still more to my peers. Many thanks; from everyone of us.

 8. Its like you read my mind! You seem to know a lot about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with a few pics to drive the message home a bit, but instead of that, this is wonderful blog. A great read. I’ll certainly be back.

 9. Är allt som det ska? Jag har blivit så bortskämd med att få läsa dina inlägg varje dag att jag saknar dem väldigt mycket när de inte ploppar upp 🙂

 10. Hey can I guide a few of the materials present in this kind of post basically link back?

 11. Wow, superb blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is magnificent, let alone the content!. Thanks For Your article about Annas Jobb! | Anna Ritar .

 12. Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your web site is fantastic, as well as the content!. Thanks For Your article about Annas Jobb! | Anna Ritar .

 13. I just want to tell you that I am all new to blogging and actually enjoyed you’re blog. Likely I’m planning to bookmark your site . You amazingly have incredible stories. With thanks for revealing your blog site.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...