Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Jul!

okt 9, 2012 | Huset, Inredning, Tankar och Vardag | 9 Kommentarer

Okej, det är en mindre evighet kvar till jul men jag har ändå börjat längta lite.
Egentligen är jag ganska emot julpynt och tomtar överallt men nu när jag för första gången har ett eget hus så blir jag helt plötsligt jättetaggad inför julen!

Vi som dessutom bor i ett riktigt Bullerbyhus (om du bor i Värnamo kan du läsa om oss i Värnamo Nyheter idag!) har ju alla möjligheter att få det hur mysigt som helst!

Jag tänker att jag ska klä in trappräcket med en grangirlang, att jag ska slå in alla paket i brunt papper med randiga snören och snirkliga etiketter, att jag ska knåpa ihop en egen krans att hänga på dörren och ha marschaller på grindstoplarna, att jag ska göra rönnbärsgirlanger som Underbara Clara och hänga i gardinstängerna, jag ska baka pepparkakor och hänga upp dom i röda sidenband, vi ska gå ut och hugga en alldeles egen julgran, välja noga och slippa köpa en utan barr på stan, köpa massvis med julgranspynt på loppis och hänga kulorna jag fått av mamma allra längst fram där de syns mest, göra stilleben av polkagrisar och apelsiner, julgranskulor och granbarr, byta ut alla skira gardiner mot tunga röda i sammet, tända i brasan och lyssna på knastrig julmusik på LP.


Åh jag kan knappt bärga mig, när får man börja egentligen?

9 Kommentarer

 1. Vad fint du beskriver allt det du vill göra inför julen. Du ger mig inspiration! I affärerna har de ju redan börjat med julen så du får väl hålla på från nu och tills det är dags … 😉

 2. Åh vilken söt julbild. Du borde göra julkort!!!

 3. Jag börjar alltid pynta första november. Annars hinner man ju inte med allt man vill pynta! Och julmyset kan man ju inte få för mycket!!

 4. Åh va sugen jag blev på julen nu =) Det låter verkligen tokmysigt!

 5. Du får väl också hålla Hemma-hos-reportage: UnderbaraClara har ju redan pyntat några gånger 🙂

 6. Jag längtar också till jul hos dig nu 🙂

 7. Håller med ovanstående!! Du borde göra julkort! Jag hade köpt direkt 🙂

 8. OJ OJ OJ, Vilka vackra teckningar du gör. Vilken begåvning, kvinna.
  Mysig blogg också. Hit kommer jag återvända!

 9. DU ÄR SÅ DUKTIG PÅ ATT RITA

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...