Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Kalender!

nov 28, 2012 | Teckningar | 15 Kommentarer

Men hörreni, nu får ni allt ta och beställa en kalender! Maila till ilebykalender@hotmail.se och beställ!
Vi kikar lite mer på hur en del av teckningarna ser ut:

15 Kommentarer

 1. Om man inte själv är avporträtterad eller känner någon som är det, förstår jag inte riktigt vitsen med att ha en almanacka med porträtt av, för mig mer eller mindre okända, bloggare?
  Om du tecknar en med motiv som fler kan relatera till och som inte nödvändigtvis är av verkliga människor, så slår jag till!

  • Det är inga bloggare i årets kalender. Det är bara porträtt just av den anledningen du skriver. Sen tänkte jag kanske att man kunde se det som konst, en konstkalender. Men det var visst dumt.

   • ”annas” inlägg är lite hårt formulerat men inte så illa ment tror och hoppas jag. Jag älskar dina bilder och porträtt men jag tycker att ett porträtt känns väldigt personligt och därmed svårt att hänga upp om man inte har en relation till personen eller är ett stort fan av henom. Kanske något att tänka på till nästa år? Vet du vad som vore häftigt? Om du skulle göra en adventskalender! I varje lucka ser man en del av en sådan där härlig detaljbild som du ju också gillar så mycket att göra (se föregående inlägg!), vore inte det en bra idé så säj?

 2. Jag tycker absolut att det är fina teckningar, men håller med Anna lite grand. Jag tror det skulle sälja bättre om motiven var sådant som man ’känner igen’ alternativt något mer ’smashing’ i starka färger eller mönster som riktigt syns! Det är ju naturligtvis en smaksak, men jag gissar att det skulle locka ’allmänheten’ mer 🙂

 3. Ta inte så illa upp, Anna! Jag tycker att det skulle vara toppen med en kalender av dig på väggen, men eftersom att jag knappt har råd med en almenacka att bära runt så får det vara, tyvärr. Fast jag gillar nästan förra årets mer, framåt med färg!

 4. Hej, vilken tur att smaken är olika och att inte alla tycker att porträtt måste avbilda dem själva eller någon bekant för att vara intressanta. Ganska många av världens konstverk som ej hade blivit till då…. Själv tycker jag att en porträtt är intressant om det berör och det gör dessa porträtt.

  Precis beställt ett eget ex av denna mycket fina konstkalender!

  anna nr 3

  • Ja då hade vi minsann inte haft någon Mona-Lisa, för det är det ju inte en jäkel som vet vem det är!

 5. I gotta favorite this web site it seems extremely helpful handy

 6. Fast jag håller med litegrann… Ett konstruktivt tips till nästa år kanske kan vara att absolut göra en konstkalender, det är jättekul, men med lite mer relaterbara motiv. Dina porträtt är huuuur fina som helst och du är otroligt duktig, men jag skulle inte heller vilja ha en kalender med porträtt av personer jag inte känner eller känner till.

 7. Jag håller faktiskt med föregående kommentator lite, det är svårt att relatera till bilderna…
  Det är inte kända och ingen man känner personligen, samt att de inte representerar årstiderna på något sätt. De är inte lika intressanta som dina landskapsflickor, tex.
  De är väldigt välgjorda, alla dina porträtt är briljanta, men jag känner inte att jag vill köpa just den här kalendern. Den du gjorde förra året ville jag verkligen köpa, men då hade jag inte råd.
  Men jag hoppas att jag är ett undantag som känner såhär, jag hoppas verkligen att årets kalender säljer bra!

 8. Fångades inte heller av temat på årets kalender, den ser väldigt grå ut? Kommer tyvärr inte att köpa något ex i år :/

 9. Jag tycker att dina porträtt är jättefina, Anna! Men som dom ovan skriver så hade jag nog också önskat något annat. Efter förra årets kalender kanske denna faller lite platt. Den andra var ju så färgsprakande och glad så man inte visste vart man skulle ta vägen 🙂

  Jag blev nyfiken när du började på kalenderbilder med personer + djur. Dom var jättefina och spännande (visst var det en tanke från dig när du började med dom? Alltså att dom skulle bli i kalendern?). Tråkigt att det inte blev något av dom i alla fall, då hade jag absolut köpt en!

 10. Absolut kan man se kalendern som en konstkalender, men när jag tänker ”konstkalender” tänker jag bilder som jag sugs in i, som väcker tankar och funderingar. Eller rent estetiskt bara är fantastiskt vackra. Dina porträtt är super, men mer som porträtt, inte så mycket som konst som kittlar och stimulerar. Jag tänker att du kan använda din fantastiska porträttförmåga till motiv där av ex stads- eller landet-miljö med människor som rör sig i den miljön. Rika miljöer med mycket detaljer, som små sagolandskap eller inblick i andra människors liv. Exempelvis. Eller på något helt annat sätt, där det finns mer att relatera till än ett ansikte. Och ska du satsa på konst-tanken med porträtt tror jag att du ska försöka teckna mer abstrakt, mer suggestivt, helst i färg som ger mer utrymme för tolkning.

 11. Så himla fin den verkar vara! Du är verkligen superduktig! Jag tycker det är lite tråkigt med den här mentaliteten att man inte kan ha fina porträtt på väggarna om man inte känner personen. Jag tycker det är charmigt. Vi har en del fotokonst hemma som är på random människor som vi inte nödvändigtvis känner och det händer ofta att folk ifrågasätter det.

 12. hej Anna , fint namn du har 🙂 Du har en otroligt grym talang och inspirerar!

Trackbacks/Pingbacks

 1. tre teckningar. | Elsa Billgren - [...] Glöm heller inte att köpa en kalender som Anna så fint gjort i år igen! Det kan ni göra…

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...