Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Kontor!

jan 25, 2014 | Huset, Inredning | 5 Kommentarer

Nu är det snart dags att hugga klorna i mitt nya kontor!
Just kontor är himla roligt att planera och inreda tycker jag, dels för att det bara är mitt så jag får göra precis som jag vill (speciellt nu när jag sitter hemma) och dels för att det liksom är meningen att man ska bli inspirerad där så man kan göra precis hur som helst!

Kontoret ligger i källaren, eller gillestugan eller vad man nu ska kalla det. Har vita väggar, ett ljusgrått målat betong golv och två små fönster vid taket.
Min tanke är att försöka hålla det hyffsat ljust eftersom det redan är så pass lite ljus där inne. Väggarna ska fortsätta vara vita, eventuellt blir någon vägg vit med svarta prickar (måste ju få in de där prickarna någonstans!) på en vägg har jag tänkt hänga upp banantyget igen, det känns ändå så förknippat med mig och jag älskar ju det där tyget, sen gör det också att rummet känns mer varmt och ombonat när det kommer tyg på väggarna.

ljusgulprick

Mitt skrivbord, som i nuläget är klätt med röd vaxduk med vita prickar, ska också byta skepnad. Jag har beställt hem gul självhäftande plast så tanken är att skivan ska bli gul istället för röd. Benen, som också är röda ska spraymålas svarta.
Som belysning fortsätter jag såklart ha min älskade Tuben-lampa (som turligt nog också är gul) plus en gammal ljusgrå skrivbordslampa på andra sidan skrivbordet (man kan aldrig ha för mycket skrivbordslampor)
I taket ska Emil sätta upp lysrör med vitt ljus, så att det inte ska kännas så källare utan alltid vara perfekt ljus.
Vet ni hur himla viktigt det är med ljus förresten? Jag är nästan lika besatt av det perfekta ljuset som Emil är (han är extrem, som sagt ljus-Hitler) och att ha ett neutralt vitt ljus i en ateljé är liksom A och O. Har du ett gult ljus upplever du färgerna på det du tecknar och målar helt annorlunda, samma sak med ett blått ljus. Nej, vitt ska det vara och vitt kommer det bli!

På väggarna tänkte jag ha en massa hyllor, om det blir stringhyllor eller andra hyllor har jag inte riktigt bestämt än, men där ska allting stå framme så det är lätt att komma åt och man blir också lättare inspirerad om man ser vad man har. Så fram med färgtuber, tygbitar och pennor!
Sen måste jag ha tidningssamlare med mina ”skryttidningar”. Jag sparar ju alla tidningar där jag varit med och i nuläget har det börjat bli en stadig bunt. De måste såklart stå framme så när man känner sig kass och värdelös är det bara att bläddra lite där, så känner man sig genast mycket bättre!

Ungefär så tänker jag mig det nya kontoret. Plus en massa teckningar högt och lågt förstås. Måste bli bättre på att hänga upp sånt jag tecknar istället för alla lägga alltihop i stora lådor där man aldrig ser det.
Jag återkommer med bilder från kontoret så fort det börjar ta form!

IMG_2814

5 Kommentarer

 1. Roligt med mer renovering och inredning på bloggen. Jay! 🙂
  Jag blev smått kär i den gula klänningen. Var har du köpt den?

 2. Jag ska få ett pysselrum nere i källaren men jag kan inget om ljus och lampor. Och eftersom ni är experter på det i ert hushåll kan du inte ge mej lite exakta instruktioner? Märke, watt, mängd, ja allt jag behöver veta för att härma dej med ljuset från taket 🙂

  • Ljusets färg mäts i Kelvin där man kan säga att ju lägre tal man har på en ljuskälla desto varmare(gulare) är den. En standard halogenlampa har ett Kelvintal på 2700 vilket jag tycker är för gult, ex blir en vit vägg inte helt vit, färgåtergivning blir lite felaktig.
   Kommer man däremot upp på 3000-3200 kelvin så får man ett lite kallare sken och färgåtergivningen blir bättre. kommer man däremot upp mot 4000 Kelvin och högre så blir skenet mer blått(typ som xenon på bilar)
   Så kort och gott kolla vilken färg det på ljuskällan du tänkt sätta.

 3. Snygg klänning 🙂

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...