Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Körkort!

okt 10, 2013 | Tankar och Vardag | 33 Kommentarer

Ja men hur gick det med körkortet då?

Jo, körningen gick bra. Tyckte det var riktigt roligt och hade den bästa körskolläraren ever! Vi hade hur roligt som helst, älskar när man kan säga vad man vill och den andra fattar och spinner vidare.
Sen var det teoriprov och jag hade feber och låg på badrumsgolvet hemma hos mamma för att försöka svalka ner mig, ringde till Emil och grät över att jag var så sjuk när det var en så viktig dag, sen fick min mamma komma hem från jobbet och skjutsa mig till teoriprovet.´för det var så hiskeligt synd om mig.
Provet gick bra, även om min dator hängde sig TVÅ gånger så jag inte kunde komma vidare till nästa fråga! Hann få panik och bli genomsvettig och när jag väl klickade på ”rätta prov” hade jag bara en minut kvar!
Men jag klarade det med god marginal och var mäkta stolt vill jag lova.

Sen kom uppkörningen.
Började med 45 minuters uppvärmning med en ny kille jag aldrig kört med förut och dessutom ny bil. Han sa att om du kör såhär så är det inga problem att bli godkänd.
Toppen tänkte jag, sen satte sig tanten från trafikverket i bilen och jag kände på en gång att nej, det här var ingen typ som förstår sig på mig.
Det gjorde hon inte heller.
Precis allting gick fel, folk gick ut rakt i gatan, stod med varningsblinkers parkerade vid rödljuset och rullatorer och cyklar överallt. Sagt och gjort, jag körde som en kratta och blev på helt rätta grunder icke godkänd.
Gick hem och grinade och åt kräftor med mamma.
Mormor tröstade mig och sa att det nog var för att jag var så söt och att trafikverket tanten blivit avundsjuk. Haha, har svårt att tro att det berodde å det, men det var en fin tanke.

Ringde trafikverket redan när jag kom hem från provet för att kunna boka en ny tid för uppkörning, fast i Värnamo denna gång. Ingen tid förrän 7 november, en HEL MÅNAD!
Men det var väl bara att finna sig i det och ta den tiden då. Men sen ringde jag dagen efter och skulle ändra till trafikverkets bil istället för körskolans bil och då säger den ljuvliga människan på trafikverket att de fått en avbokning i Värnamo och har tid redan nu på torsdag (alltså idag)
TAGET, jublade jag!

Sen åkte jag hem och övningskörde som en tok med Emil, som stod på trafikverkettantens sida och sa att jag minsann var värdelös på att köra bil.
Så vi övade mer, övade på alla svåra ställen och backade runt alla hörn och körde vid alla trafikomläggningar vi kunde hitta.

Sen idag var det dags, på vingliga ben gick jag dit och möttes av en hel hög med nervösa artonåringar (man känner sig ofta ganska gammal i trafiksammanhang när man inte tagit körkort innan 18) och fick en såååå himla snäll kille som jag skulle köra med!
Han började med att säga, åh Anna ritar, det var en annorlunda mailadress, är du illustratör?
Redan här älskade jag honom! Sen fortsatte han prata om tatueringar och allt mellan himmel och jord och fick mig att slappna av totalt så körningen gick hur bra som helst!

Så summa sumarum, numera är jag en gravid och mycket stolt KÖRKORTSINNEHAVARE!!
Hurra för mig!

q (640x427) w (640x427)

(fotograf: Jessica Silversaga)

33 Kommentarer

 1. GRATTIS SÅ HIMLA MYCKET 😀
  Det är så himla härligt att ha friheten att köra vart man vill och när man vill!

 2. GRATTIS!!!

 3. GRATTIS! Så himla kul att ha körkort, vill höra hur det kändes att köra första gången sen, det är VERKLIGEN knäppt ju, ba: HALLÅ DET SITTER INGEN BREDVID MIG!?!

 4. då blir det bara en till GRATTIS!

 5. Jaaaaaa Grattis 🙂

 6. Åh vad grymt, jättestort grattis!! Och vad underbart att få säga grattis två gånger på samma dag 😀

 7. Grattis Anna! Så himla kul! Och ja, ett ännu större GRATTIS till graviditeten, jag blev så himla glad när jag läste det inlägget. 🙂

 8. Du är så jädra värd körkortet och allt annat fint i världen. Jag unnar dig så himla mycket gott. Grattis till körkoret och ett ännu större GRATTIS till den lilla någon som ska komma. Hurra hurra!!

 9. Grattis till bebis och körkort!!!

 10. Hurra för dig! Världens största grattis, å så kul!

 11. åh , grattis fina du, så himla skoj! 🙂

 12. Va kul! Grattis till körkortet.

 13. Typ exakt samma hände mig med uppkörningen. Hade uppvärmning med en ny kille och det gick ju inte så värst bra och sen på uppkörningen stank trafikverketsmannen rakvatten och jag höll på att kvävas! Sedan tyckte ha natt jag skulle få backparkera på en av stans största skolors skolgård (vilket förövrigt gick galant :)), köra på motorvägspåfarter som var under uppbyggnad (där jag kuggade) och sen kom det tåg på en bit räls där det ALDRIG kommer några tåg mitt i vid en rondell… Så där fick jag snällt krypa fram i rondellen för att släppa förbi andra. Sen vips klarade jag det 5 dagar senare och allt gick så himla bra. Så en ett extra stort grattis från mig!

 14. dubbelgrattis och hurra! sjuttsingen vad bra gjort tjejen!! 😀

 15. HURRA för dig, ditt nya körkort och för lilla människan i magen! Massa Grattis!!

 16. Grattis igen! 🙂 På min uppkörning backade jag in i två snödrivor, blinkade vänster istället för höger (jag kan inte höger och vänster) och missade en avfart från landsväg för jag såg inte skylten. Trots det godkändes jag!

 17. Men verkligen stort grattis igen!! Så jävla värd det! livet vänder fort ibland! All lycka!

 18. Åh grattis! Jag hade också otur vid min första uppkörning, en tant med rullator gick rakt ut i gatan och både jag var tvungen att tvärnita. Detta blev jag kuggad på för att jag inte haft uppsikt på henne, vilket jag hade, men det var ingen idé att argumentera med den mannen jag körde med. Så jag fick vänta hela långa sommaren då de hade semesterstängt och fick en ny uppkörningstid i december, då gick det bra, trots snöstorm^^

 19. Jippie!!!! Grattis till bäbis och grattis till körkort! Nu kan du slappna av och bara njuuuta!

 20. Oh! Grattis till körkort och grattis till bebis! Du kanske hade samma tant på Trafikverket som jag hade… Hon fick mig att bli så nervös att det enda jag klarade i stort sett var att fickparkera vid en tom trottoar vid domkyrkan 😉

 21. Grattis till allt, du har jobbat för det och då blir det extra värdefullt!
  Bra att kunna köra bil när man är mamma, men du, kör dem inte överallt, bil är inte framtidens grej, och de blir inte särskilt självständiga.
  Blir toppen om du låter bloggen ha kvar sitt stuk även om den kompletteras av barnet. Den är så himla bra! Rena mammabloggar finns redan så många….

 22. Underbart! Stort grattis 😀

 23. ÅH ANNA!!! Läste precis i kapp din blogg och va underbart roligt med graviditeten och körkortet! GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!! Är så glad för din skull 🙂

 24. Super! Grattis!! 🙂

 25. Grattis Anna!

 26. Åh, Anna. Jag börjar nästan gråta (så här på fredagkvällen) framför allt över att få höra att ni väntar barn: GRATTIS som bara den – jag kan inte tänka mig ett barn på jorden mera efterlängtat än ert. Och också för körkortet – en sak som blev ett helvete för mig, även om jag har kortet nu – fy FAN vad du är bra. Allt gott önskar jag dig och Emil och barnet! 🙂

 27. Grattis så himla mycket till dig! Det är klart att om man är avslappnad så går det bättre, speciellt om man är nervös innan! 🙂 Kul att du klarade det, det måste kännas jättebra! Har inte tagit körkort än, men om jag ska göra det tar jag nog också en intensivkurs! 🙂

 28. Visst är det lustigt vilka kringelikrokar man tar genom livet och vad man kan vara med om på så kort tid.
  GRATTIS till bebben och kortet. You go girl!

 29. SUPERJÄVLARNS MED GRATTIS! Det här har du förtjänat!

 30. Grattis till körkort och till graviditeten 🙂

 31. Grattis till körkortet och pyret i magen!

 32. Grattis till din graviditet och körkort. Jag gillade hur du skrivit upp alla de saker som identitetshandlingar med dig. Någon gång vi misslyckades och anledningen är – vi kommer att få bästa resultat i framtiden.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...