Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Lapptäcke!

jan 22, 2013 | Loppis, Pyssel | 8 Kommentarer

Ni minns kanske lapptäcket jag sydde för ett tag sen? Det ligger just nu i soffan och väntar på att jag ska sy ihop öppningen, dvs det tråkiga är kvar och då blir det liggande, som alltid.
Istället började jag på ett nytt!

Den här gången har jag använt en massa barntyger i hopp om att det förhoppningvis någongång ska få ligga en bebis på det och leka, om det inte blir min så får jag väl ge det till någon av mina vänner som ynglar av sig alldeles väldigt just nu!

Tygerna är från loppis och panduro. Om man inte orkar samla egna lappar och tyger så kan man köpa färdigklippta och klara på panduro, en hel hög i olika färger och mönster för 150 kronor tror jag. Fast det är ju himla tråkigt för då finns det ju andra som gör likadana lapptäcken, det roliga är ju att det blir ett alldeles eget! men man kan ju mixa om man inte hittar tillräckligt många själv.

Pippityget är min favorit, det är från ett örngott jag köpt på loppis, har inte mindre än tre stycken likadana, men ett fick alltså ryka för att få bli lapptäcke istället!

För att slippa stoppa täcket med vadd så är det bästa att köpa en fleecefilt och sy fast emellan framsidan och baksidan, då ligger det slätt och bebisen slipper frysa om magen!

8 Kommentarer

 1. Lapptäcken är så himla fina, men själv skulle jag nog aldrig klara/orka att sy ett.

  • Jooo då! Det går snabbare än man tror, det tråkiga är att klippa ut bitarna

 2. Det där ”om:et” kommer att bytas ut mot ”när” så småningom. Även om du blir illförbannad när jag säger så (för hur fan kan jag veta det?!), även om det känns som att det aldrig kommer att bli så, även om du aldrig någonsin mer kommer att vara i det där härliga, naiva lyckoruset som bara de som aldrig varit där du varit känner, och även om det är först när du känner små fjärilsvingar fladdra eller knappt kan vända dig i sängen för att något stort och otympligt är i vägen, så vill jag bara säga att det kommer att komma en tid då du återigen tänker i termen ”när”. Jag lovar. Kram.

 3. Guu, vad fint! Ångrar att jag inte sydde ett till E innan hon föddes, kanske inte är försent än dock. Eller så får det bli åt vänner som jag håller tummarna för.

  Men om jag får fråga. syr du liksom ihop en rand först och sen nästa tills du har typ fem remsor och syr ihop dem sen då eller hur är listigast att gå till väga?

  • Ja rand för rand! Har en guide om du söker under pyssel där det står precis hur man gör!

   • Åh, toppen! Tack!!

 4. Vad fint! Nu blev jag också sugen på att göra ett lapptäcke 🙂

 5. Jag blev så inspirerad av det första lapptäcket när du satte igång med det, så när jag skulle göra ett lapptäcke till min kusin så blev det något liknande. Du inspirerade mig Anna!
  Ta en titt på mitt täcke om du vill, kanske kan inspirera dig tillbaka 🙂

  http://sheilais.blogspot.se/2013/02/lapptacke-end.html

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...