Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Lediga Dag!

jun 7, 2012 | Bröllop, Pyssel, Tankar och Vardag | 9 Kommentarer

Igår var jag och de flesta andra lediga och vi hade en heldag inplanerad!
Vi började med (efter att jag fått godkänt från min tränare) brunch!


Som jag längtat efter att få äta annan mat! Dock blev jag mätt på en gång men det får man leva med.
Brunchen åt vi på Ågårds lantcafé (där vi åt kakbuffén för några veckor sen) och med oss hade vi bästa Anna och Thom.

Jag skrattade gott åt den här bilden när vi kom hem och jag kollade igenom kameran, de ser ju exakt likadana ut! Så om någon är sugen på en likadan kille som Emil, så är Thom ledig!

Efter matkoman åkte vi tillbaka hem för jag och Anna skulle ha pysseldag! Allt till bröllopet skulle fixas och Anna är precis lika pysslig (om inte ännu värre) än jag så hon var perfekt sällskap!


Jag klippte ut vimplar och gjorde placeringskort och Anna fixade 70 stycken små påsar med solrosfrön i (ni vet väl att man absolut inte ska kasta ris på brudparet?!)

Perfekt dag och nu är nästan alltihop färdigt! Lite fler vimplar, lite mer sprayfärg på plastdjuren och sen är vi snart i hamn!

När jag tänkte på bröllop innan, så tänkte jag bara åh vad roligt med massa pyssel! Jag glömde helt bort den svintråkiga planeringen med dukar, bestickletande och finns-det-kaffebryggare-planering. Allt det som faktiskt är bröllopsplanering.
Pysslet är ju bara en bråkdel. Men nu när det bara är det kvar, ja då jädrar är det roligt att planera bröllop!

9 Kommentarer

 1. Underbart att få pyssla en heldag, det längtar jag efter!

 2. Kul med pyssel! 🙂

  Men om du vill undvika att kasta ris p.g.a. fåglarna – så lugn:

  ”En annan myt är att ris skulle svälla upp i fåglarnas magar och skada dem. Det stämmer inte heller, däremot har ris ett lågt näringsvärde och det är av den anledningen mera lämpligt med feta fröer som exempelvis solrosfrön.”

  Statens Veterinärmedicinska Anstalt

  ”Att ris skulle svälla upp i fåglars mage, så att magen sprängs [är en] seglivad myt som inte stämmer. Matsmältningsvätskorna i en fågelmage är starka och bryter ner riset snabbt. Däremot är ris inte särskilt näringsrikt, så det finns bättre foder att ge fåglarna. Feta fröer som solrosfrön till exempel. ”

  Mitt i naturen, SVT

  Ha en bra dag! 🙂

 3. Ser ut som en toppendag!
  Det där med att inte kasta ris för att det sväller i fåglarnas magar är, som tur är, en myt. Men de gillar nog solrosfrön lite bättre så det blir ju bra ändå.
  Njut av den roliga planeringen som återstår!

 4. Hej Anna! Angående det där med ris och småfåglar:

  ”Jag skulle vilja säga att det inte finns någon risk över huvud taget för fåglarna att äta ris. Det finns inget fall där en fågel har dött av uppsvällt ris i magen. I många länder finns det småfåglar som lever på ris och dessa fåglar tar naturligtvis inte skada av riset. Man kan vidare konstatera, att ris sväller när det kokas, men i ljummet vatten sväller det inte mer än andra sorters spannmål gör. Matsmältningsvätskorna i en fågelmage är dessutom starka och bryter ner riset mycket snabbt.
  Så pratet om ris och döda fåglar en myt, en myt som tydligen är svår att ta död på.

  Steve Dahlfors
  Sveriges Ornitologiska Förening!”

  Bara för att slå hål på en myt! Sedan är det säkert godare för småfåglarna med solrosfrön, så det var ju en ypperlig idé ändå!

  Ser framemot att få läsa om bröllopet!

 5. Nu tycker jag idén med solrosfröna var jättebra men det där med att det skulle vara farligt för fåglar med okokt ris är en seglivad myt. Vill man kasta ris på brudparet så får man det men jag tycker helt klart att solrosfrön var ett mycket roligare (och säkert godare för fåglarna) alternativ!

  (Källa: http://www.veterinaren.nu/fragelada/fagel/ris-och-smafaglar/3788)

 6. Han är ju väldans söt 🙂

 7. Tycker fåglarna fick väldigt mycket uppmärksamhet bland kommentarerna här och Thom fick oförtjänt lite kommentarer! Håller med Malin, han ser väldigt söt och trevlig ut:) Han är säkert lika fantastisk som Emil verkar vara. Grabben förtjänar en komplimang ju:D

  Har för övrigt blivit en stammis på din blogg Anna, men inte en enda gång kommeterat eller sagt hur bra jag tycker den är. Så jag gör det nu: Anna du har en jättefin blogg! Jag gillar dina teckningar, dina pyssel, dina berättelser om dig och Emil och katten och huset och dina färglada kläder och dina loppisfynd och …. Ja jag gillar allt faktiskt!!

  Kram Maria

 8. Thom – m-mh! Sjukt söt kille alltså. Och så fin blogg också! Hejaheja, snart är det bröllop! Kram!

 9. Hej,

  Äntligen har jag hittat till din fina blogg 🙂
  Har inte blivit av innan.
  Roligt att få en del av din värld lite på detta sätt.

  Mycket trevligt att ha er som gäster på Ågård,
  får jag länka i vår facebookgrupp till detta blogginlägg ?

  Och nästa gång du tar med en hunk som Thom så får ni höra av er innan så att det blir en sådan morgon när jag hinner fixa mig lite mer innan vi öppnar och inte ser ut som en gammal tant 🙂

  Vi ses hos Anna

  / Alexandra

  http://alexmumsmums.blogspot.com

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...