Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Lista!

okt 3, 2012 | Tankar och Vardag | 2 Kommentarer

Eminenta Emily hade en så rolig lista, så jag snor den helt enkelt och fyller i jag med:

1. Vad heter du?
Anna Clara Ileby

2. Vad kallas du för?
Anna såklart, finns liksom inte så mycket omskrivningar för det. Eller Ileby av mina kompisar från gymnasiet (vi var hiskeligt många Annor i vår klass) Eller nu på sista tiden, Anna Ritar, som om det var mitt namn. Skumt.

3. Vad vill du att folk ska kalla dig?
Jag var alltid grymt avundsjuk på folk som hade smeknamn när vi var mindre, så min bästa kompis Rebecca (som såklart kallas Ribb) hittade på att jag skulle kallas för Myggan. Det höll ungefär i en vecka.

4. Vad gör du just nu?
Är på kontoret och dricker cola ur glasflaska som min före detta kontorsgranne glömde när han flyttade.

5. Vad skulle du egentligen vilja göra just nu?
Hitta ett mail i min inkorg där det står ”hej vi är en stor sida på nätet som vill att du börjar blogga hos oss, du får en miljon i månaden”. Okej, ja tack.

 

6. Vad har du på dig?
Mörkblåa Levi´s curve jeans (har ni inte provat dom så MÅSTE ni göra det!), en beige tröja i linneblandning som är min skönaste tröja, platsåsneakers och ny leopardsjal från London.

7. Vad har du gjort idag?
Övervägt att stanna hemma för att jag hade så hiskeligt ont i magen, sen fått det att gå över och gått till jobbet ändå. Druckit coca-cola och läst mail.

8. Vad var det roligaste med din dag?
Att jag har ny hårfärg, känns väldigt upplyftande!

9. Vad var det tråkigaste med din dag?
Magontet. Det är nått jag får ibland, attackont i magen så jag måste ligga i fosterställning och pipa länge länge innan det plötsligt släpper.

10. Om du fick beskriva en perfekt dag, hur skulle den då vara?
Den skulle ABSOLUT börja med sovmorgon! Sen vakna och tassa ner i köket där Emil fixat färska frallor och kaffe, köttbullar och bacon. Sen en loppisrunda och avsluta med spelkväll med mina vänner framför brasan!

 

 

11. Om du tittar åt höger, vad är det du ser?
Min kontorsvägg med min kalender, en massa fina inspirerande vykort och mitt hav av stök såklart.

12. På tal om höger, är du vänsterhänt eller högerhänt?
Högerhänt och det känns trist för jag har hört att konstnärliga personer brukar va vänsterhänta så det där har stört mig i flera år. Som ett bevis på att jag nog inte är så konstnärlig ändå.

13. Om du hör ordet perfekt, vad förknippar du det med?
Tråkbloggar som aldrig skriver ut att livet suger ibland.

14. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
Jag gillar våren, när de sopar gatorna och man får damma av converseskorna! Åh!

15. Vilken högtradition är din favorit, julen, midsommar, påsk etc? Och varför?
Hmmm….jag gillar valborgsmässoafton! Då vet man att det är vår och att allt bara blir bättre! Annars midsommar ihop med Ribb.

16. Beskriv den perfekta outfiten?
Vippig kjol och sladdrig, urtvättad t-shirt. Slappt men fint.

17. Välj något inom modeindustrin som du skulle vilja rädda svenska folket ifrån genom att banna, som t ex gröna strumpbyxor, boyfriend jeans etc?
Vita pirattights under jeanskjol. Har man kjol så har man antingen strumpbyxor (med fötter) eller är barbent. Punkt.

18. På tal om mode, din favoritbutik?
Jag måste nog ändå säga H&M, fast jag gillar Lindex också. Förutom det urfula samarbetet med Missoni, men annars.

19. Favoritplagg som du har i garderoben? Får gärna illustrera med bild.
Min gamla, slitna Fjällrävenjacka från 70-talet som jag köpt på blocket. Jag älskar´n!

 

20. Favoritoutfit som du har haft på dig hittills i ditt liv?
Åh minns en del ”nyckelplagg” som jag älskade kopiöst när jag var yngre! Minns att H&M´s ungdomsdel hette Impuls då och va min absoluta favoritaffär. Där köpte jag ett par snorgröna, rutiga gubbyxor som jag fullkomligt ÄLSKADE!
Sen minns jag att det var inne med jazzbyxor men jag var så himla smal så de var alltid för stora. Men minns speciellt en gång, när pappa tog med mig på stan och jag fick ett par jazzbyxor! Hade dubbla långkalsonger under för att de skulle sitta tight och när jag kom till skolan var det en kille som sa ”ska inte såna där byxor va tighta?!” Gud vad ledsen jag blev, minns precis känslan. Jag som älskade dom där byxorna så mycket…..

 

21. Favoritplagg på en man?
Stickad tröja, gärna med knappar på axeln. Alltså det är nått visst med en skäggig man i stockat, som en manlig pojke ungefär. Love it!

22. På tal om killar, vad föredrar du, svenskar eller utländska?
Jag har ju träffat fler svenska än utländska, men det är nog mest en slump. Jag gillar män med mörkt hår och ljusa ögon, sen var dom kommer ifrån är inte så noga.

23. Beskriv en egenskap hos en man som du skulle vilja ha, t ex mörk röst, synliga ådror etc.
Om jag var en man skulle jag ha en tatuering över hela bröstet, så himla himla fint på män, men inget jag skulle vilja ha själv. Men en egenskap….hmmm…kanske det där att man kan få stora muskler på armarna. Det är fint.

24. Vad är det mest romantiska en kille gjort för dig?
Alltså frieriet var ju såklart hiskeligt romantiskt, men när jag gick på konstskola så var det en kille som skrivit ett två meter stort kärleksbrev på kvällen och satt upp i mitt tak som jag möttes av på morgonen. Det var väldigt romantiskt och väldigt….ambitiöst!

25. Vad är det mest romantiska du gjort för en kille?
Ingen aning. Jag trodde jag var ganska romantisk men nu känner jag att jag kanske måste step it up!

26. Vad är den perfekta presenten? Ifall du skulle fylla år imorgon.
En hemlig resa! Det fick jag sist jag fyllde år, till Malmö, bo på hotell och gå på Eldkvarn med alla våra kompisar! Så fint!

27. Vad är den hemskaste presenten du fått?
Jag fick ett kilo fetaost av min pappa i julklapp förra året, det va……underligt, men passande eftersom jag är en storkonsument av just fetaost.

 

 

28. Cola eller fanta?
Cola

29. Choklad eller sur/salt godis?
Saltlakrits mmmmmmm

30. Sallad eller McDonalds?
McDonalds, jag äter gärna där fem gånger i veckan, på riktigt! Men nu får jag hålla mig till några gånger i månaden av ekonomiska skäl.

31. Myskväll eller utekväll?
Jag gillar myskväll och börjar bli mer och mer trött på utekvällar. Så onödigt att slösa bort hela söndagen med att ligga i sängen och hata sig själv för att man utsätter sin stackars kropp för sådana påfrestningar.

32. Sex utan kärlek eller kärlek utan sex?
Kärlek utan sex. Tycker nog att kärlek väger över, sex utan kärlek gör bara förbannat ont i längden.

33. Pengar eller kärlek?
Kärlek.

34. Tåg/buss eller bil?
Jag gillar buss på raka vägar. Då vet man att man är på väg någonstans, att ingen kommer åt en och man måste ingenting förutom att titta ut genom fönstret och lyssna igenom sin playlist.

35. Bloggen, instagram eller twitter?
Bloggen såklart. Fast jag är gravt beroende av instagram.

36. Tv eller dator?
Dator måste jag nog ändå säga. Fast jag gillar bonde söker fru, speciellt han med det stora skägget som jag är lite kär i i smyg.

37. The Notebook eller Fast and the furious filmerna?
Har bara sett the notebook av de två och jag tycker den va alldeles för förutsägbar och tjejig för min smak. Vill ha mer twist på filmerna än så, som Amelie från Montemartre, där den som gjort filmen verkligen lagt ner sig på detaljerna.

 

38. Roligaste fyllehistoria?
Oj det måste varit den gången när jag och en tjejkompis var ute och mötte Emil och han sluddrade fram att han hade köpt en ring, frågat pappa om lov och sen inte kunde sluta pussa på mig resten av kvällen. Det var väldigt fint.
Fast knäppast är väl ändå efter rockfesten vi var på och Emil och Bysse kom på att det skulle grilla kassler och sova i trädgården klockan fem på morgonen. De blåste upp en stor dubbelmadrass, satte på sig sina största vinterjackor och mössa, sen somnade de för att vakna klockan 12 nästa morgon, med en stekhet sommarsol rakt i ansiktet och alldeles genomblöta av svett. De glömde liksom bort i fyllan och villan, att det inte blir så kallt på sommarnätterna.

 

39. Pinsammaste fyllehistoria?
När jag blev bjuden på alldeles för många drinkar, alldeles för snabbt en juldag och min storebror fick hämta mig redan klockan elva. Jag snubblade på trottoaren och slog upp pannan, var helt snöig och sen spydde jag när jag kom hem. Ytterst pinsamt!

40. Om du läser bästa vän, vem tänker du då på?
Ribb.

 

41. Något som du är riktigt rädd för? Spindlar, framtiden, att misslyckas etc.
Att jag inte skulle kunna få barn. Det är min största skräck och stora oro.

42. En vacker mening som har fastnat hos dig?
När Emil bodde i Åre och kom hem första gången och han skrev ett sms direkt efter att vi setts där det stod ”jag hade glömt hur söt du är, sötast i hela världen”.

43. Dra ett skämt?
Min pappa har en kompis som heter Mats Chester. Hur kul är inte det?! Mats Chester-byxor! (jag skrattade så jag grät första gången han berättade om honom, hur kan man heta manchester?!)

44. Ditt finaste minne från dina gymnasietider?
När de ringde från estetlinjen och sa att det blivit en plats ledig, då hade jag hunnit gå en vecka på samhäll och en på samhäll-media och vantrivits! Lyckan att få komma in på estet var obeskrivlig rent ut sagt!

45. Det roligaste som hände dig under gymnasiet? T ex, faceplanta (ramla framför alla på ansiktet)
I trean, när ”Slim Kim” (som var oerhört eftertraktad) skrek efter mig i cafeterian ”Anna, faaaaan vad du är snygg!” Åh det lever jag på än!

46. Någon som du önskar att du kunde ha gjort under gymnasiet? (t ex vara mer social, vara mindre social)
Jag är faktsikt oerhört tacksam över min gymnasietid, mina vänner, att jag äntligen hade hittat en snäll kille och att jag fick måla och teckna precis hela dagarna. Jag älskade gymnasiet!

 

47. Något som du vill uppleva i livet som du inte hunnit göra än?
Få en bebis!

48. Nämn tre saker på din att-göra-lista?
Posta paket till Majken, köpa kattsand och teckna en beställning

49. Beskriv din favoritscen från en film/serie alt. länka med youtube.
Minns att jag påverkades oerhört starkt av scenen i Crazy/Beautiful när hon står och gråter och förklarar för sin pappa hur det känns. Som jag bölade!

50. Berätta tre saker om dig själv som ingen vet? (sjunger i duschen, äter baklänges middag etc)
Jag är livrädd för sociala sammanhang och har ångest över att behöva gå dit, ändå tvingar jag mig själv att göra det.
Om jag fick bestämma helt och hållet, hade jag suttit i mitt hus ch aldrig gått utanför dörren. Men Emil är betydligt mer social än jag så jag tvingas träffa folk då och då.
Jag har väldig spyfobi och kan bli alldeles kallsvettig bara någon hostar på fel sätt i närheten av mig. Jag blir alldeles skakig, får extrem handsvett och hjärtklappning när någon säger att de mår illa.

2 Kommentarer

  1. Jag avskydde verkligen ”Slim Kim” och hans sätt att bedöma folk under gymnasiet. Tex sa han till två olika tjejer i min klass att dom var ”etta på hans snyggastlista”. Han hade alltså en lista? Och visst, fint att han gav folk komplimanger men det var liksom mer att han hade ”sett dom” som var grejen, för att han var så himla cool (tyckte han själv).

  2. Ha! Sypfobi! Jag är alltså inte ensam! Det värsta är när jag flyger, är inte rädd för att störta eller så, men att någon ska spy… det är min skräck! Hemska tanke. Men skönt att inte vara ensam 😉

    Kram!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...