Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Mammaledighet!

nov 14, 2013 | Allmänt | 4 Kommentarer

Att va mammaledig när man är egenföretagare är inte alltid så lätt och det här är nog det som stressat mig mest i hela graviditeten. Jag vill nämligen inte sluta jobba.
Bara tanken på att gå hemma och ”bara” vara mamma gör mig livrädd. Jag behöver min tid, mina pennor och mitt jobb för att må bra.
Men nu har det löst sig så fiffigt att jag har gift mig med världens bästa man, som pratat med sin chef och lyckats dela upp sin pappaledighet till två dagar i veckan istället för att ta alltihop i ett svep. Så himla bra! Det betyder ju att under de dagarna får jag jobba, precis hur mycket jag vill och jag vet att lillbebisen är i trygga pappahänder!
Det känns som världens största sten har släppt från mina axlar, nu vet jag att vi delar lika på det här och vi hjälps åt och det känns så himla bra! Han förstår att jag måste och vill jobba för att må bra och nu kan vi ju vara lediga jättelänge ihop (känns som de blir längre när man delar upp det).

Dessutom har jag klurat mycket på när jag skulle gå på min mammaledighet, eller snarare när jag ska flytta hem kontoret.
Jag är ”bara” i vecka 24 nu men tycker ändå att det hade varit skönt att bara behöva gå ner en trappa och sen vara på jobbet. Blir trött snabbt och har svårare att koncentrera mig bland massa annat folk än jag hade innan. Så kanske tar jag mitt pick och pack och flyttar hem hela kalaset snart.
Vi får se.

Jag känner mig iallafall så väldigt lättad över hur vi löst det.
Nu är det mesta redo, så nu är det bara att vänta!

DIGITAL CAMERA

 

Jag och pappa sover middag

4 Kommentarer

  1. Vet du, så har vi också löst det! och det är så otroligt skönt Min man var hemma en månad precis efter förlossningen, sen var jag hemma själv två månader, sen hade han semester i två månader så vi var hemma tillsammans och efter det så delade vi upp ledigheten 50/50. Jag är iofs inte egen företagare, men det är så fantastiskt att få både mammalivet och vuxenlivet. Jag har nog tänkt att jag hade blivit lite galen om jag bara bara hade varit hemma på heltid. Det här gör att vi båda två får ta lika mycket ansvar, får vara med vår lilla finis båda två och får ungefär lika mycket tid för oss själva. Perfekt! Lycka till!

  2. Jag födde barn i somras och har sedan dess varit föräldraledig men ändå jobbat lite. Då har min man varit hemma med barnen. Från och med 6/1 ska vi dela helt på veckorna. Det känns som en helt rätt lösning för oss! Toppen att få det bästa av två världar!

  3. Toppen förslag! Mår mamman bra så mår barnet bra 🙂 Lycka till med både jobb och föräldraskap!

  4. Så bra det löst sig!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...