Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Nya År!

jan 2, 2014 | Bebis, Hår, Huset, Inredning, Kläder, Loppis, Tankar och Vardag | 5 Kommentarer

teckning

Teckning gjord av Hanna.

Nyårsdagen har alltid varit en av mina bästa dagar (speciellt idag eftersom jag slapp ha ont i huvudet) för det känns som ett oskrivet blad och en ny början.
I år ser jag fram emot det här:

* Få varmvatten i kranen utan att först gå ut och elda i pannan, sen vänta en timme eller två innan det blivit varmt. Åh vad jag ska duscha, bara för att jag kan!
* Få se vad som kommer upp i rabatterna i nya huset. Tror det kommer vara magiskt då den lilla tanten älskat sin trädgård.
* Inreda mitt livs första barnrum! Det är det jag längtar efter mest med det nya huset! Att få bädda en pytteliten säng och tända den lilla nattkaninlampan bebisen fick av sin mormor i julklapp.
* För första gången i livet sova i en helt ny säng! Jag och Emil fick en ny säng i inflyttningspresent av hans pappa, hur bra är inte det!? Den gamla ska vi elda upp!!
* Komma i mina blommiga klänningar igen.
* Föda barn och bli mamma.
* Se Håkan spela på Slottsskogsvallen i Göteborg! Fick biljetter av Emil i julklapp och bebisen får förhoppningsvis vara med med hörlurar. Tänker mig sommar, picknick, en bebis i sjömansbody och Håkan! Åh längtar!
* Formexmässan i Stockholm i mitten av januari. Vi ska samla inspiration, strosa på Söder och äta hotellfrukost. Sista gången innan vi blir tre.
* Hälsa på Mattias, Majken och Matilda i nya huset!
* Skruva upp alla stringhyllor i ett hus där de kommer passa perfekt, ställa in böckerna i färgordning och öppna altandörren när solen skiner.
* Gå på barnvagnspromenad med finaste vagnen.
* Att det så kallade ”sorgeåret” äntligen är över.
* Bo i ett hus där det är mer än 15 grader i köket på vintern.
* Få inreda mitt nya hemmakontor.
* Alla loppisfynd jag ännu inte vet om att jag kommer göra, tänk va!
* Få bestämma namn på en liten person jag ännu inte fått träffa.
* Få nycklarna till huset och för första gången känna att jag bor någonstans som ingen kan ta ifrån mig.
* En sommar med Emil och nya bebisen, förhoppningsvis på Öland.
* Börja spara pengar redan nu så jag i början av sommaren kan köpa mig en seafollybaddräkt och känna mig fin igen.
* Tapetsera med Stig Lindberg tapet.
* Måla om kökssoffan ljusgrön.
* Fira jul med en liten person som kommer tycka bäst om paketsnörena.
* Kunna ha klänning och bara ben igen.
* Ha ett badrum med golvvärme.
* Få en stor tvättstuga så att strykbrädan alltid kan stå framme.
* Fylla 30!
* Få tillräckligt långt hår för att kunna ha det i lilla My knut.

5 Kommentarer

 1. Det blir ett bra år låter det som !!!
  Du låter lycklig !

 2. Vilket spännande år du har framför dig – kul! 🙂

  En tråkig sak med att det nu är nytt år, är att jag inte längre har en ny bild att bläddra fram på min fina Annaritar-almanacka – fast kanske kan börja om från januari 2013… 😉

  Lycka till med flytt och bebis och allting!

 3. Önskar dig ett fantastiskt år!

  Läst din blogg i flera år men tagit en låång paus i bloggläsande och hittade nu tillbaka till din fina blogg igen. Både kul och ledsamt att läsa ikapp, men kan inte låta bli att bli mest glad över att du som mig nu är höggravid och även gift. Vi har inte köpt huset än så du har försprång 😉 men jag kommer ikapp.

  Ser fram emot bilder från barnrummet, vi ska fixa det sista nu med att måla sängen mintgrön, även tripptrapp stolen blir mintgrön och jag har lyckats övertala min icke färgälskande make att även måla om köksstolarna i samma färg. Visade dina inspirationsbilder på köksstolar i olika färger men då fick han panik. Hahaha

  Tack för en finfin blogg
  /Camilla (Cathla på instagram)

 4. Låter som att 2014 kommer blir ett väldigt mysigt år för dig! Vill också bo i en stuga!

  • Haha ja, fast det är tvärtom för oss, nu SLIPPER vi bo i en stuga!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...