Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Nya Ateljé!

feb 3, 2020 | Tankar och Vardag, Teckningar | 7 Kommentarer

1 april är tanken att jag ska flytta in i min nya ateljé och jag är orimligt peppad på detta!
Än så länge vet jag bara var och när jag ska flytta in, men inte i vilket rum min ateljé faktiskt hamnar. Men jag vet att jag får välja i stort sett fritt bland en massa olika rum, så jag tänker mig ett med så mycket jäkla ljus det bara går!
Andra saker som är viktiga:


(bild från pinterest)

Minst en stor tom vägg där jag kan måla. Numera målar jag stort och då måste jag ha en fri vägg att kunna sätta upp min duk på. Antar att jag också får hitta någon lösning för golvet, att lägga ut en träskiva närmast väggen, så man inte kladdar allt för mycket på golvet (inte alla som gillar färgstänkta golv lika mycket som jag)

(bild härifrån)

Förvaring, förvaring och mera förvaring. Planen är att inte ha något onödigt i ateljén förutom konstmaterial. Inte så mycket lull-lull utan mer bara massor med färger, penslar och block (dregglar lite av bara tanken!)
En sån här rullvagn måste jag absolut införskaffa, så man kan flytta med sig färgerna smidigt när man står och målar. Drömmen vore egentligen en sån där gammal vagn man hade på dagis att köra maten på, i två våningar och stor så alla burkar får plats. Måste hålla utkik efter en sån.


(bild från pinterest)

Jag har två stora stringhyllor som jag köpte med mig när jag flyttade ut från förra ateljen, så de ska såklart med till den nya! Jag har fått SJUKT mycket material från Winsor & Newton så jag kommer absolut behöva mycket plats att förvara allt. Dessutom måste jag ha plats för allt packmaterial när jag ska sälja och packa mina konsttryck.


(bild härifrån)

Alla penslar och sånt tänkte jag förvara i olika keramikvaser, sådana pappa gjort och såna jag hittat på loppis.

Innetofflor. Känner att jag nog måste bli en sån person som har innetofflor!

På väggarna tänkte jag ha konst som inspirerar mig, utställningsplanscher och sånt jag gillar att vila ögonen på. Har bland annat en från Karin Broos som absolut måste upp, och min egen utställningsplansch förstås!

Mitt arkivskåp måste få plats också. Jösses vad jag älskar det där skåpet! Det rymmer precis allting, väger 300 ton och är det finaste jag vet! Det har jag fått av min faster.


Två stycken sådana här höj och sänkbara skrivbord har jag också köpt loss, även dom från String. De ska såklart med. (och det stora otympliga ljusbordet förstås)

(bild härifrån)

Jag älskar att omge mig med gröna växter, så jag tänkte ta med och ha det även i ateljén! Titta bara vad fint! Precis en sån där klättrig sak har jag som jag fått av mormor, den hade ju varit perfekt att inspireras av!


(bild härifrån)

Såhär ser dessvärre inte min ateljé ut, men man kan ju få drömma lite. En vacker dag så!

Kan knappt bärga mig tills jag flyttar in och får visa er (och få se det själv) känner mig inspirerad bara av tanken!

7 Kommentarer

  • Hade varit perfekt! Men way to dyr för mig!

   • Hoppas utställningen ger inkomster, eller att blocket har något som passar dig, eller helst båda sakerna. Du är så duktig <3

    • Ja det får vi hoppas! Annars får jag hålla koll på loppisar, lite utmaning måste det ju vara också!

 1. Jaa vad roligt, ser fram emot att få följa och inspireras av nya flytten!

  • Den hade varit perfekt, finns på ikea också.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...