Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Nya Hårfärg!

nov 26, 2013 | Hår, Tankar och Vardag | 21 Kommentarer

Jag har bytt hårfärg, eller piffat upp den gamla kanske är mer rätt.
Älskar att färga håret på salong, det är verkligen min tid och jag riktigt känner hur jag skämmer bort mig själv. Jag gör adrig något annat, typ går på massage eller fixar naglarna så mina frisörbesök är liksom heliga. Hoppas jag kan fortsätta med det även framöver.
Min frisör är dessutom himla bra på att förstå hur jag vill ha det, speciellt idag när det blev precis som jag hade tänkt!
Behöll längden och luggen klipptes i en gardinvariant istället för den raka.
Såhär blev det:

hår1 hår2 hår3

Måste bara nämna en sak som hände på facebook häromdagen. Jag skrev i min statusuppdatering att jag hade fått Värnamos kulturstipendium och en massa vänner grattade såklart och skrev att jag var värd det osv. Då fick jag en kommentar om att det bara verkar vara solskenshistorier och att det bara går bra för mig hela tiden och att det aldrig verkar vara något mörker och tråkigheter.
Jag bara antar att denna person inte läser min blogg.
Upplever ni mig så, som en som bara går på moln och har roligheter runt sig hela tiden?
Man pratar ju ofta om att bloggvärlden är så perfekt och tillrättalagd men jag försöker verkligen dela med mig av allt, både högt och lågt, glädje och sorg.
Sen kan jag hålla med om att senaste tiden har varit oförskämt bra för min del, men det tycker jag faktiskt att jag har förtjänat!

21 Kommentarer

 1. ursäkta, men vilket jävla sätt! far och flyg du människa som inte kan unna sin vän glädjen vid framgångar!
  vissa lägger energi på att försöka sänka andra. sådana försöker jag väja för, längst livets stig…

 2. Men fy vilket trist bemötande! Jag känner ju inte dig via Facebook utan via din blogg och här bjuder du på ditt liv och det är ju så att livet bjuder på med- och motgångar och klarar man inte av att läsa sånt utan måste fälla en trist kommentar så har man inget på internet att göra. Jag tycker du är värd alla framgångar som finns och det hade du varit oavsett om ditt 2012 var väldigt jobbigt för dig. Stor kram!

  Sen blev du väldigt snygg i håret. Blev lite inspirerad till lek med färg och form när jag ser dina bilder.

 3. ???????

  Du har väl en av de mest balanserade bloggarna jag någonsin läst. Glädje och mörker, stort och smått. Och samtidigt väldigt varm och äkta.
  (Dessutom, vilket sätt att såga någon när man är glad! Jag gillar inte bara solskenshistorier, men då väljer jag ju att inte läsa istället. Knäppt beteende av personen i fråga)

 4. Vi som läser din blogg vet ju att du haft det väldigt tungt också och jag tycker verkligen inte att du ”förskönar” på något vis, tvärt om så är du ju väldigt ärlig och det är det fina med dig och din blogg tycker jag! Du förtjänar verkligen dina framgångar och din glädje!!

 5. Superfint hår!

  Jag hade nog plockat bort en sådan människa från Facebook, så himla tråkigt att försöka lägga någon blöt tråkig filt över glada nyheter. Jättekul att du fått stipendium och det hade du varit värd även om du inte haft ett skitår bakom dig!

 6. Din blogg är ju så bra just för att du delar med av både glädje och sorg, upp och nedgång. Fortsätt så för kommentaren du fick var helt oberättigad.

 7. Tycker absolut du förtjänar medvind, och det brukar ju bli sol efter regn 🙂 Men att en vän på facebook skriver något sådant känns himla trist. Jag känner egentligen inte dig, men tydligen bättre än din ”vän”. Lycka till med hus, bebis och allt annat 🙂

 8. Du upplevs som en fantastisk, varm och genuin person genom din blogg.

  Och jag håller med dig, du förtjänar ditt välmående!
  Strunta i vad andra tycker och tänker.

 9. Hej, jag tycker absolut inte att det bara är solskenshistorier hela tiden och jag tycker om att du skriver så ärligt hela tiden om allt. Livet har sina ups and downs, och det får vi ju ändå acceptera. Om jag ser till mig själv kan jag ibland känna att vissa personer bara skriver om positiva saker för att jag bortser mer från och inte lägger lika stor vikt vid de texter som är om negativa händelser. Sedan vet väl alla som läser en blogg att det mest skrivs om positiva saker för att det är vad personer helst vill dela med sig om (och vi läsare kanske höra/läsa om också). Och ofta finns det ju negativa saker som ligger bakom till exempel en tipslista, till exempel ”måla gärna med roller istället för pensel, annars rinner det lätt” har ju den bakomliggande orsaken ”en gång när jag målade blev allt skit och fult för det bara rann när jag målade med pensel, då blev jag sur/ledsen och målar nu med roller istället”. Allt vi läser kan ju tolkas som personen i fråga själv vill tolka det och du kan ju inte påverka om någon aktivt vill bli avundsjuk på dig. Så känn dig glad över husköp, din putande mage, att du har folk i din närhet som du bryr dig om och som bryr sig tillbaka.

 10. Hej!
  Den personen som skrev det verkar inte alls känna dig och borde skämmas. Kanske vill man bara visa det som är kul och roligt på Facebook? Människor borde verkligen glädas åt andras framgång och får man känslor som avundsjuka och annat borde man fundera varför man känner så, förmodligen har man egna problem man borde ta tag i.

  Jag tycker verkligen du bjuder på hela dig på bloggen och uppskattar det väldigt mycket, det är bland annat därför jag läser din blogg! Grattis till huset och den kommande tillökningen i familjen!

  PS. Väldigt snygg frisyr, funderar själv på att göra en ”ombre”/dipdye färgning!

 11. Äsch- kraxiga kråkor finns överallt.. Fånga de härliga kommentarerna bara! Heja dig 🙂
  Hälsningar en smygläsare som diggar dina bilder

 12. Min slutsats blir också att den personen inte läser din blogg. Ett av alla skäl till att jag läser just din blogg är ju för att du inte struntar i det där som är hemskt, eller känns ledsamt, skavigt eller fel. (Får krupp av sådant som är perfekt och tillrättalagt jämt.) Samtidigt gillar jag ju såklart de soliga inläggen också och uppskattar när det går bra för dig. Kort sagt tycker jag att vi som läser får väldigt mycket Anna, och det gillar jag hur mycket som helst!

 13. Men vilken konstig sak att skriva till någon! Snacka om att vara missunsam.
  Jag tycker om din blogg just för att du visar båda sidor (som många andra också skriver) och att jag kan verkligen känna igen mig i mycket av det du skriver.
  En sak förstår jag dock inte, hur har du råd? Har fått intrycket av att ni måste vända på slantarna (eller sedlarna kanske). Men ändå har du råd med frisörbesök, luncher ute och framförallt hus! Vet att du gör mycket själv i huset och så men skulle ändå vilja ha mer tips på hur du får allt att gå ihop och ha över så mycket? Själv tror jag att jag är sparsam men har ändå knappt råd med någonting. Ekonomitips mottages tacksamt!

  • Haha ja det kan man såklart fråga sig. Jag tror det är en anpassningsfråga, jag har inte dyra vanor helt enkelt. Vi storhandlar ofta, från ett gemensamt konto där vi sätter in lika mycket i PROCENT, alltså betalar Emil mer än mig eftersom han tjänar mer, men vi blir ändå av med samma procent av vår lön om du förstår. Jag har allt som oftast matlåda men visst äter jag ute ibland.
   Frisörbesök är dyrt, typ en tusenlapp, men det gör man ju ungefär var tredje-fjärde månad så det blir ju inte så mycket i längden och huset är inte svårare än att man lånar pengar på banken! Eftersom vi är gifta och båda har en lön, äen om min är betydligt mindre, så har det inte varit några problem att få huslån. Dessutom bör man komma ihåg att vi köper hus i Värnamo, det är en jäkla skillnad i pris mot att köpa hus i tex Göteborg!
   Sen måste jag ju också tillägga att jag tjänar pengar, såklart, annars skulle det ju aldrig gå att ha egen firma. Jag tjänar inte stora summor, men jag tjänar tillräckligt för att ha råd med hyra, mat, ateljé och allt som tillkommer. Så ja, jag överlever och unnar mig de månaderna jag har jobbat lite extra mycket!

   • Tack för svaret 🙂

 14. Så fin du är! Färgen(erna) är helt perfekt!
  Det är garanterat en avundsjuk person som skulle spy av sig.
  Du är grym!

 15. Fy för sura och missunnsamma människor. Jag läser din blogg för att du verkar så äkta och delar med dig av uppgångar som nedgångar. Strunta i den där enda tråkmänniskan och lyssna på oss som hejar på dig istället. Vi är desto fler. Heja heja och kram

 16. och sen måste jag bara tillägga en sak;
  man behöver ju inte heller ha mått dåligt/haft det skit för att förtjäna att må bra!
  ALLA förtjänar att må bra, få bra nyheter och gå framåt i livet!
  eller hur?

  bara för att man är gravid och lycklig förtjänar man inte en vinst på lotto mindre än någon som precis brutit benet. eller så.
  ja, du fattar.

  kram!

 17. Hej Anna! Det är klart som korvspad att du förtjänar att ha det riktigt gött! Dessutom, jag blir glad av att läsa solskenshistorier. Som dock definitivt inte är det enda din blogg består av, du lever ju ett ”riktigt” liv även på bloggen med både toppar och dalar. Jag tycker synd om den personen som skrev sådär, tänk vad lågt man måste sjunka själv för att vara så missunnsam mot andra… Heja dig!

 18. För det första måste jag påpeka att det är väl underbart att du fått det bra i livet och att livet känns som att det flyter på bra med innehåll av positivitet. För det andra, hur kan man ens skriva en sådan kommentar, att allt verkar vara bra för en person? Vill man inte att människor skall få ha det bra och att det skall hända bra saker i andra människors liv? Du är värd att det går bra för dig. Jag har följt din blogg i lite över ett år och jag bara älskar att läsa din blogg. Du är ärlig och öppen med det mesta och verkar vara en helt underbar person. Underbart för dig att få veta att det är okej att vara introvert och inte vara så glad för att umgås med andra människor. Jag är själv lite av en ensamvarg men jag gillar att själv välja när jag vill vara det – alltså, jag tycker om att umgås med människor men flera gånger om är jag totalt asocial och gillar att vara för mig själv och bara pyssla. Nu har jag en liten valp och det är det bästa sällskap man kan ha och pojkvännen såklart =)

  Hoppas att du fortsätter att vara du – oavsett hur du är =)

 19. Vilken himla konstig kommentar att fälla, hen har uppenbarligen inte läst din blogg senaste året! Jag är verkligen glad för din skull, tycker det är jättefint att läsa om alla bra saker som händer!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...