Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Nya Hus!

aug 14, 2017 | Huset | 1 kommentar

IMG_4425

I helgen som gick så var det dags för fasadbyte på vårt hus, äntligen!
Det som satt på huset när vi köpte det såg ut såhär, grå/vitt och så himla slitet så det var verkligen hög tid att byta. Grunden målade vi för några veckor sedan, från brun till grå.

IMG_4428
Emil och Johan rev den gamla panelen (jösses vilka mastodontstora getingbon det gömde sig där bakom)

IMG_4429
Sen reglade de upp och satte upp den nya panelen, liggande den här gången. Jag hade grundmålat alla brädorna med falu rödfärg (fast svart då)

IMG_4433
Tadaaaaa!! Har ni sett något så fint någongång?! Jag är så himla nöjd (och helt slut i armarna efter att ha rivit den där ställningen) Vi bytte givetvis på baksidan också. Nu ska bara dörrarna antingen bytas ut eller målas svarta.

IMG_4439 IMG_4443
Vi kan ju ta en rundtur när vi ändå håller på. På högersidan ser det ut såhär, med burspråk och solrosor mot vår altan. (tanken är att det ska bli liggande panel även på burspråket sen)

IMG_4444
På altanen gömmer sig Ileby´s bodega! Just nu ligger den nästan lite i dvala efter sommaren, i väntan på lite varmare kvällar.

IMG_4446
På baksidan är det några trappsteg ner och sen kommer man till vår lavendelrabatt och Knuts sandlåda.

IMG_4453
Det här var det jag föll för först med vårt hus, de färgade glasrutorna bredvid dörren. Det ena sitter i vårt badrum och det andra i min walk-in-closet. Sånt slöseri att ha det fina fönstret i en garderob men någon gång kanske vi bygger om och tar fram det så det hamnar i hallen istället.

IMG_4454
Dörren har vi bytt ut mot en i teak som jag tycker är så himla fin. Den här stentrappan har Knut trillat ner för en gång och slagit pannan i det där gallret längst ner. Jösses vad det blödde och jäklar vad rädd jag blev, trodde han skulle dö!

IMG_4448
Det var allt från vårt lilla hus i stan! (jag höll nästan på att skriva ”välkomna” men jag avskyr ju spontanbesök så det tar jag genast tillbaka)

1 kommentar

  1. Vilket fint hus! Och tomt! Blev verkligen ett lyft med den nya fasaden också! Jag var på Öland för första gången i mitt snart 30-åriga liv, och kan verkligen förstå din kärlek till ön. Det är något magiskt över den! Tack för en härlig och inspirerande blogg, blir alltid glad när jag kikar in här. Ha det fint 🙂

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...