Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Nya Kontor!

apr 18, 2013 | Tankar och Vardag | 8 Kommentarer

elfa_btb_0551

Jag flyttade in i mitt kontor för ungefär ett och ett halvt år sedan. Det var mitt livs bästa beslut!

När man jobbar som frilans illustratör, eller frilans överhuvud taget, så sitter man mycket själv.
Jag hade mitt kontor hemma, träffade ingen, såg ingen, kunde sitta i mjukisbyxor i veckor utan att någon brydde sig.

Sen skaffade jag mitt kontor och har älskat varje minut av det! Det är stökigt, färgglatt och framförallt: MITT!
Det är en jädra skillnad att kunna gå till jobbet, även om man gör samma saker som när man jobbade hemifrån. Man måste klä på sig, duscha, träffa folk och dricka morgonkaffe ihop med andra.
Men nu kände jag att det var dags för förändring. Jag funderade lite på om jag skulle flytta hem igen, men med skräckblandad förtjusning bör tilläggas. Jag provade några dagar, men vips så satt jag där i mjukisbyxorna igen. Så nej, att flytta hem var inget alternativ.
Så jag kollade på andra lokaler, andra rum och andra kontor. Men antingen var det för avsides, för dyrt eller för ensamt.

Men igår blev det bestämt! Efter semestern flyttar jag och mitt lilla företag in på reklambyrån XXL som ligger mitt i stan och jag får sitta ihop med andra kreativa människor och slipper sitta ensam!
Jag kommer då sitta mer öppet än jag gör nu, men också med mer likasinnade personer.
Jag kommer fortfarande vara Anna Ritar, jag tillhör inte reklambyrån på något sätt utan hyr min plats där. Så jag är fortfarande min egen och får jobba med vem jag vill och hur jag vill. Det är med andra ord en riktig win-win situation!

Nu känns det helt plötsligt jättespännande att gå till jobbet igen, jag tror det här var förändringen jag behövde!
Det enda sorgliga är, att jag hann komma så långt att jag tog upp telefonen och skulle ringa till pappa och berätta, innan jag kom på att det inte gick.
Han sa alltid att jag borde sitta på en reklambyrå. Så tack pappa, om du nu hade något finger med i spelet!

8 Kommentarer

 1. Wohoo! Stort grattis!! Det låter som en perfekt lösning för dig. Jag är så jätteglad för din skull! Jag håller tummarna för att det även innebär en ny möjlighet att få fler uppdrag.

  Själv har jag jobbet hemma, men i ett eget hus på gården. Med andra ord så kan jag hasa runt i mjukisar, men jag gör det oftast inte för jag måste ju ändå gå över gården och blir jag för lufsig kanske grannen börjar undra. 🙂 I perioder saknar jag arbetskollegor men då brukar jag försöka besöka en likasinnad på domkyrkan i Uppsala, ta med mig småttigt handarbete och sitta på makens arbete en eftermiddag eller ge mig själv chansen att besöka ett muséum eller två. Raskt vill jag åka hem till min lugna ateljé där man inte behöver bry sig om om man svär högt när man sticker sig i fingret, kan bråka med katten på arbetstid eller bara ta 5 min och sträcka på benen vid hallonsnåret. Det _är_ väldigt klurigt att arbeta ensam och ha det hemma, men jag har nog vant mig så mycket att jag faktiskt inte riktigt är placerbar bland kollegor under någon längre tid. 😉

  • Haha ja allt har ju sina för och nackdelar! Jag är absolut ingen som passar för en anställning, är ingen ”teamplayer” osv osv. Men, nu när jag ändå är min egen så tror jag det kommer bli hur bra som helst! När jag kan komm aoch gå som jag vill. Det är det där med regler, det är liksom inte riktigt min grej!

 2. Fan va bra kompromiss!! Hoppas det funkar riktigt bra nu!

 3. Åh, jag känner igen det där med att plocka upp telefonen för att ringa och berätta saker… När jag åkte tillbaka till min jobbort efter pappas begravning, så var jag väldigt nära att plocka upp telefonen och ringa honom och berätta att jag kommit fram och att allt hade gått bra…

  Kul med nya kontoret – låter perfekt! 🙂

 4. Wohoo!! Det blir ju grymt bra:)

 5. Jag började ju stortjuta när jag läste detta!

  Jag känner också igen den reflexen att vilja ringa och berätta (när en av mina närmsta vänner dog). Med en gång jag hade läst klart och snytit mig så skickade jag ett mess till min pappa och berättade hur viktig han är för mig.

  Och ett stort grattis såklart till nya kontorsplatsen! Du kommer kicka ass, som vanligt! 🙂

 6. Grattis Anna! SÅ himla bra! Det är klockrent att sitta med en reklambyrå också för det öppnar ju för helt andra jobberbjudanden att sitta ihop med människor som har massor av kontakter och kunder. HEJAHEJAHEJA!!!

 7. Hejja Dig. Skönt med nytändning.
  Klart pappa har ett finger med i spelet!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...