Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Nya Rum!

jan 22, 2013 | Huset, Inredning | 15 Kommentarer

Jag är hemma från kontoret idag också. Känner att jag behöver gå här hemma, bara vara själv och bo in mig igen efter att ha varit borta.
Idag fick jag dessutom veta att jag inte fick jobbet i Stockholm och det känns så himla bra, för då slapp jag ta det stora beslutet om jag skulle flytta ifrån allt det här eller inte.
Nu kan jag stanna i mitt älskade hus, med min fina man och snart får det baskemig bli vår så jag och mina gula gummistövlar kan vara ute i trädgården igen.
Igår lärde vi oss förresten att elda i pannan (vi eldar med ved för att få värme i huset) på ett sätt som gör att vi numera alltid har varmvatten och hyffsad temperatur inne. Det tog oss bara ett år att räkna ut hur man gjorde….ehum.
I lördags när det var tolv grader inomhus så var det liksom droppen och sen dess har Emil klurat och testat och nu verkar han ha löst det! Hurra för varma fötter!

Min tanke framöver är att varva hemmakontoret med det kontoret jag har i stan, att jag ändå ska ha nästan samma möjligheter även när jag är hemma och jobbar. Så jag fixade iordning en liten ”kontorsdel” i huset.
Det här är rummet man kommer in i direkt när man kommer upp från trappan, ett väldigt svårt rum eftersom det inte är ett sådant rum man går och sätter sig i utan vidare. men nu äntligen har jag fått kläm på det!


Jag ställde hit datorn, så den slipper ligga på golvet i vardagsrummet och skräpa, flyttade runt i bokhyllan så jag fick plats med tidningssamlare åt både mig och Emil, räkningar och andra viktiga papper ligger under hyllan och de två prickiga burkarna är vanliga burkar i papp som det varit tändgrejer till brasan i, som jag nu klätt in i presentpapper och satt på fina etiketter.
Här finns också lite pennor, bokstäver från gamla alfapet och serpentiner, man vet ju aldrig när det kan behövas.
Bokstäverna har jag klätt i fina papper från panduro och sen målat dit svarta konturer.

Här finns min bästa plansch från Moderna Museet ihop med min stol som jag pysslade ihop med inspiration från pinterest.

Vi har en finfin kakelugn även här uppe, tyvärr går den inte att elda i så det får man kompencera med stearinljus.

Det var allt från det nya ”kontoret”, fint va?

15 Kommentarer

 1. jättefint rum! Älskar färgerna och kakelugnen!

 2. Åh så fint! Vad underbart att ha det som ett alternativt kontor. Verkar alldeles perfekt i mina ögon. Härligt med mycket ljus och färger.

 3. Ett rum man blir glad av 🙂

 4. SKITFINT!
  Vill också säga att jag är en helt ny bloggläsare som kommit till senaste månaden. Hejar på dig och tycker du är modig och ärlig som skriver som det är. Kram på dig!

 5. Superfint!

 6. Så fint! Nu vill jag också ha vår. Det där med värme är vårt dilemma också (nya husägare), frusna fötter kan förstöra en hel dag! Kram

 7. fint! jag gillar skelettavlan.

 8. Skitsnyggt som vanligt! Vill flytta in i ditt hus NU!!! Ska leta efter blockljus som man kan stalla i fargskala – sjukt fint! Alskar din blogg, aven om jag inte kommenterar ofta (eller alls) for att jag ar lat, sa tanker jag pa dig och din svara host och hoppas att du snart blir sa lycklig som du fortjanar!! Du ar bast! Jobbigt att jag inte kan skriva med svenska bokstaver (vet inte om du minns att du skickade brev till mig i Wales for ett par ar sedan med en inspirerande tecknings-kurs, sa jag har inget svenskt tangentbord och kan inte klura ut hur man fixar till det…). Jahopp… kommenterar kanske snart igen! Ha det gott!
  xx

  • Haha du är välkommen! Ljusen är från Mio men finns säker billigare på typ Ikea!

 9. De grön/blå stolarna var ju riktigt coola! 😀

 10. Wow, vilken fin kakelugn! Synd att den inte går att använda.

 11. Vilket härligt rum! Har en fråga ang. hyllan. Är det en Stringhylla eller en variant på den. Det som man hänger hyllorna på (kom inte på ordet) ser ju lite annorlunda ut. Designer skiljer sig lite från den traditionella där själva stringen är rak. Hoppas du förstår vad jag menar:-)

  You rock!

  • Det här är en gammal stringkopia som antagligen kom ungefär samtidigt som originalet men var billigare skulle jag gissa. När sidorna inte är raka är det aldrig en äkta string.

 12. fantastiskt fin kakelugn!

 13. Hur fint och mysigt som helst 🙂 Gillar den babyrosa pinnstolen!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...