Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Önskerubrik: Drömföräldrar!

jun 12, 2014 | Bebis, Tankar och Vardag | 4 Kommentarer

Jag fick en önskerubrik från Emmet som löd såhär:
Jag har en önskerubrik, om det fortfarande går vill säga! Innan jag fick barn (och efter) hade jag favorit-mammor i närheten. Jag undrar om du hade någon sådan, vem isåfall? Och varför? Som du inspirerades av, tyckte var en himla bra mamma, och som du liksom ”ville bli som” sen när du själv fick barn. Vore jättekul att läsa om! Obs, du får inte skriva din egen mamma! Någon annan i din närhet. Pappa vore också kul för den delen!
Alla gör såklart olika och väljer vad som är viktigt eller oviktigt, uppfostran och allt vad det nu kan vara. Det är såklart upp till var och en och ibland kanske lättare sagt än gjort.
Men några som varit mina ”föräldra-förebilder” är utan tvekan min storebror Mattias och min svägerska Matilda. De är föräldrar till Majken som är 3½ år och världens bästa unge!

De är alltid förutseende och snabba på att läsa av Majken, superbra på att avleda henne och att sätta ner foten när hon går över gränsen.
De finns tydliga ramar och regler vilket gör att Majken är väldigt lugn och trygg och så vill jag gärna ha det för Knut också.
Vet man vad som gäller redan från början så behöver man inte tjata och säga till femioelva gånger utan det kanske räcker med att säga till ordentligt en gång.
De är också bra på att inte låta Majken ta över, säga ”nu pratar jag och du får vänta” och då vet hon vad som gäller.
Sen är de jättepåhittiga och roliga, har tonvis med tålamod och är väldigt bra på att hjälpas åt.

Jag har lite svårt för föräldrar som låter sina barn härja fritt, tex i affärer och springa i skyltfönstren och klättra i hyllorna på Ikea. Jag gillar när man har koll och säger till när det räcker och att man faktiskt måste visa lite hänsyn. (när jag jobbade på MQ sprang det jämt barn i skyltfönstren och välte ner skyltdockor hit och dit medans föräldrarna provade kläder, big no no)
Jag hoppas jag blir en mamma som har koll, som orkar säga till.

Om jag blir hälften så bra föräldrar som Mattias och Matilda är, så kommer jag vara supernöjd och det är jag övertygad om att även Knut kommer vara!

matilda mattias
(bilderna är lånade från Matildas blogg)

Det bästa av allt är att vi i sommar ska åka på semester ihop!
Så himla roligt!
Jag har såklart varit på massvis av semestrar med Mattias, men aldrig som vuxna och med egna familjer så det känns väldigt fint och speciellt.
Det är extra roligt att Majken och Knut riktigt får känna att de är kusiner och hör ihop, det tycker jag är det bästa av allt!

Vi ska på semester uppåt i landet och bila ihop (i varsin bil då) och för två år sen åkte jag och Emil den vägen ihop, ändå upp till Piteå (riktigt så långt ska vi inte den här gången) på min kusins bröllop.
Såhär såg det ut då:

IMG_8181 (640x427) IMG_8199 (640x427) IMG_8201 (427x640) IMG_8207 (640x427) IMG_8224 (427x640) IMG_8228 (526x640) IMG_8247 (640x427) IMG_8375 (640x427) IMG_8381 (640x427) IMG_8384 (640x427) IMG_8439 (427x640) IMG_8454 (640x427) IMG_8497 (640x427) IMG_8530 (640x427)

4 Kommentarer

 1. Åh va fint skrivet…om jag var dom två skulle mitt hjärta fyllas av stolthet o kärlek!! Det är så viktigt att ge varandra komplimanger, det ska jag tänka extra på!! Tack!
  Har aldrig träffat dom två men de verkar glada och spralliga i själen, de önskar jag överföra till min unge..som ska titta ut om ca 5 veckor!
  Pirrigt att bli förälder!!!!! 🙂
  Kram

 2. Återigen, TACK finaste världsabästa du. Så glad över att få höra detta, blir helt varm i hjärtat. Och som jag skrev till dig i smset, jag VET att ni också kommer bli (och redan är) toppenföräldrar. Kram!!
  (Och fint att läsa Mias kommentar här också, ”glada och spralliga i själen” åh, det är ju precis det vi vill vara. Tack!)

 3. Jag har följt Matilda nästan lika länge som dig, intressant att ”få reda på” att anledningen till att de verkar ha världens lugnaste unge är klara regler. De verkar vara riktigt bra föräldrar (de man ser på blogg och instagram)
  Helt säker på att du blir lika bra. För du och Mattias har ju ändå haft samma föräldrar. (bara en sak som talar för menar jag)

 4. Så fint inlägg och fina bilder! Synd att ni inte kör ändå upp till Piteå! Men vi ska köra ändå ner till värnamo i sommar så då hoppas jag vi får ses!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...