Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Önskerubrik: Knuts Rum!

jun 10, 2014 | Allmänt | 3 Kommentarer

Nu slår jag ihop några önskerubriker till ett inlägg.
Först ut: Knuts rum!

Det här var det jag såg fram emot mest att få barn, att få inreda ett barnrum!
Egentligen behöver inte Knut något rum i nuläget eftersom han sover i en vagga bredvid vår säng, men det är ju oväsentligt.
Såhär ser det ut:

IMG_4471

Tallrikshyllan vi tidigare hade i köket får numera agera bok och pryl hylla. Den målade jag i samma gula som skötbordet.
Muminfigurerna i papp kommer från barnboksavdelningen på ett bibliotek och till höger finns en del av Knuts kläder, påslakan, filtar och leksaker. I den turkosvita påsen ligger kläder som blivit för små som får sparas till bebis nummer två.

IMG_4472

Gunghästen har Knut fått i present av faster Snygg och skidorna och pjäxorna har han fått av Albin och Erika. De kom dessutom med ett så kallat hyrköp, dvs att när han växt ur dom så kan han lämna in dom och få ett par nya i rätt storlek upp till han är stor! Världens bästa present (speciellt enligt Emil, som är en slalomfanatisker)

IMG_4473

Skötbordet är från loppis och ett sånt man kan vika ihop. Världens bästa uppfinning för det tar ingen golvyta. Skötbädden är från Ullared och träklossarna med Knuts namn är från loppis. I den prickiga lådan ligger alla Knuttes bodys så man slipper gå iväg för att hämta kläder. Mobilen ovanför skötbordet är från Ikea och en sån storfavorit att vi var tvugna att köpa en till, att ha i köket.

IMG_4475

Stringhyllan med alla prylarna. Vi kör stenhårt på leksaker från brio och hoppas slippa skräniga plastleksaker (säkert lättare sagt än gjort) Ibland lägger jag Knut på den stora mjuka mattan så han får ligga och kolla på alla sakerna, där kan han ligga ur länge som helst. Det finns ju en del att titta på om man säger så.

IMG_4476

Sängen har vi målat grön och rosfåtöljen är från Åhlens. Tapeten över sängen har min kompis Wenche designat. Vimpeln ”heja pappa” som sitter på sängen gjorde jag till Göteborgsvarvet när jag och Knut skulle heja på Emil. Men den glömde jag såklart hemma, så nu får den sitta på sängen istället.

IMG_4477

Knuts bilpark! Bilen i trä har Emil köpt på loppis och den är en succé när det kommer hit lite större barn och vill leka. Den röda brandbilen köpte jag på loppis för bara några veckor sen.
I den röda tygpåsen finns en brio tågbana.

Så när vi ändå är inne på Knut kan vi ta lite fler önskerubriker på ämnet: Anna om amning

Som ni vet så ammar jag inte Knut. Man kan väl säga att det är ett gemensamt beslut som jag och Knut tagit ihop.
När han kom, tre veckor för tidigt, så förstod han inte riktigt hur man skulle göra när man ammade. Vi försökte och försökte men han fick aldrig riktigt kläm på det.
Ibland åt han en stund men eftersom han var så liten behövde han få i sig mer än vad han fick genom att amma. Han blev helt enkelt för trött av att försöka så vi ändå fick ge flaska efteråt (med bröstmjölk)
Vi försökte i ungefär en månad och hela den tiden fick han min mjölk fast på flaska. Sen kom vi fram till att det helt enkelt inte fungerade så då övergick vi, en smula sorgset, till ersättning på heltid.

Jag hade tänkt amma. Såg fram emot det och tyckte det skulle bli så mysigt.
Men när det inte funkar, så funkar det inte.
Jag fick hjälp från alla möjliga håll men till slut tyckte till och med barnmorskan att jag kunde sluta med gott samvete, när hon såg hur både jag och Knut kämpade.
Sen dess är Knut en mycket glad och nöjd och framförallt MÄTT bebis och det tycker jag är det viktigaste av allt!

IMG_3641

Nästa önskerubrik: Mamma Anna

Ja, här skulle man ju egentligen från Knut hur jag är men eftersom han vägrar erkänna så får jag göra en uppskattning om hur jag är som mamma.
För det första så är jag inte alls som jag trodde jag skulle va!
Jag tycker det är MYCKET roligare och mysigare än jag trodde och jag liksom längtar efter honom när han sover till och med!
Jag är påhittig och ombytlig och kan alltid hitta på nya sätt att underhålla honom eller klura ut vad det är han vill.
Jag har lätt för att hitta på ramsor och sånger och kan sitta med honom i knät i timmar.
Jag är helt klart en soffpotatismamma, som gärna sitter i mitt soffhörn med Knut, medans Emil är mer aktiv och går ut och går och åker iväg med honom och sådär.
Men eftersom jag sitter så mycket med honom så känner vi varann extremt bra. Jag förstår hans minsta vink och är nästan alltid steget före vilket ger en väldigt glad bebis!
Så jag skulle nog säga att jag är en grym mamma faktiskt. Jag känner mig himla stolt som klarar av det så bra iallafall.

IMG_3941 (563x800)
Sista önskerubriken på ämnet: Annas bästa barnböcker

Åhhh jag ÄLSKAR barnböcker! Min mamma jobbade som dagisfröken när jag va liten, så jag fick bara de absolut bästa barnböckerna, de som är fiffigt skrivna och med fina bilder.
Här kommer några av mina favoriter:

Herr Bohm och sillen.
Nämen Benny.
Magister Flykt (fast den kanske bara finns på film? Men i vilket fall som helst så är den bäst!)
Sunkan flyger.
Den vilda bebin.
Fem feta cirkusgrisar.
Det osynliga barnet.
Nasse hittar en stol.
Alla Pettsson böckerna!
Hur gick det sen?
Den lilla lilla gumman.

3 Kommentarer

  1. Vilket underbart och färgglatt rum ni gjort till Knut! Han kommer älska det när han blir lite större 🙂
    Och jag är övertygad om att du är en suverän mamma med massor av smarta idéer. Du får mig verkligen att längta tills jag ska föda, om ca 5 veckor.

  2. Jag har en önskerubrik, om det fortfarande går vill säga! Innan jag fick barn (och efter) hade jag favorit-mammor i närheten. Jag undrar om du hade någon sådan, vem isåfall? Och varför? Som du inspirerades av, tyckte var en himla bra mamma, och som du liksom ”ville bli som” sen när du själv fick barn. Vore jättekul att läsa om! Obs, du får inte skriva din egen mamma! Någon annan i din närhet. Pappa vore också kul för den delen!

  3. Vilket fint rum ni har ordnat för Knut! Men finast är ändå morfar-dockan..:)

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...