Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Projekt!

okt 28, 2013 | Inredning, Loppis, Pyssel | 5 Kommentarer

Nu när det är höst får man äntligen ta tag i alla projekt man har samlat på hög under sommaren, när man inte har samvete att sitta inne och pyssla. Men nu, äntligen kan man tända lamporna i fönstren, ladda upp med massor med te, köpa nytt tyg och höra regnet smattra mot rutorna.
Jag har flyttat ner min ateljé från övervåningen till undervåningen och sitter numera med skrivbordet mot fönstret istället för väggen, så himla mycket bättre att sy och titta ut genom fönstret än att bara glo rakt in i en vägg.

I somras köpte vi en fåtölj på Erikshjälpen, för att den hade så himla fin form, med fin träkarm som går rakt runt ryggen. Fåtöljen är från början tillverkad av Bröderna Andersson.
Vi hade planer på att lämna in den för omklädning men när vi ringt runt lite så insåg vi att det inte riktigt matchade vår ekonomi (herreguuuud vad dyrt!!)
Så jag tog helt enkelt tag i saken själv, och gav mig på att klä om den så gott jag kunde.

stol1
Jag började med att sprätta bort det gamla tyget, sen använde jag det som mall för det nya för att få måtten så exakt som möjligt. Under tiden skrev jag upp och ritade små skisser i en anteckningsbok så jag skulle komma ihåg hur alla delar satt ihop och i vilken ordning de skulle sys på.
Tyget jag använde är från Ikea.
När man klär om gamla möbler är ofta stoppningen helt torr och söndersmulad, så även denna gång. När jag drog bort tyget så rasade det ut gul smulig skumgummi.

stol2
Jag dammsög bort allt det lösa från stolen och sen tog jag ett gammalt tunt täcke (här kan man ju ta vad man har hemma, tyg eller vad som helst) och klippte till en lagom bit och häftade fast över sitsen så inte mer skumgummi skulle leta sig igenom sen.
Sen sydde jag helt enkelt ihop delarna och häftade, sydde och spikade fast det nya tyget med möbelnubb.

stol3

Färdigt! Visst blev det fint?
Eftersom det blev så himla bra och var väldigt roligt (även om det var jäkligt slitigt och pilligt då och då) så var jag ju helt enkelt tvungen att starta ett nytt projekt, nämligen klä om vår gamla ljusblåa 50-tals soffa!
Den har himla fin form men har varit en favorit för katterna att klösa på så den har tappat lite av sin forna glans, den kan helt enkelt inte bli värre (dvs perfekt för omklädningsexperiment)

stol4

Såhär såg soffan ut från början. Fin fast sliten. Köpte den på loppis för några år sen, för 150 kronor. Bra fynd!

stol5

Såhär ser den ut nu, efter att jag klätt om kuddarna. Längre än så har jag inte hunnit än. Tyget är även denna gång från Ikea. Nu börjar det trixia delen, att klä om själva stommen.
Fortsättning följer…..

5 Kommentarer

  1. Så fint det blev! Kul när man kan återanvända och återskapa 🙂

  2. Fantastiskt fint! Kul att se. 🙂

  3. Kul! Snyggt blev det!
    Jag hittade också en fin gammal soffa och gick en kurs i möbeltapetsering och fy bubblan så roligt och vilken mersmak det ger! Det trista är bara att det smuliga gamla skummet är giftigt och när det väl bryts sönder till damm så kan det ju ta sig iväg ut i luften ännu lättare. Jag fick strippa soffan ända ned till träetstommen och bygga upp den med nytt giftfritt material. Man vill ju inte att ungarna ska dra i sig 60 år gammalt giftigt plastdamm… Liten varning bara.
    Snyggt jobbat!

  4. Underbart snyggt!!! Fantastiskt bra jobbat av dig att ta saken i egna händer!!!

  5. Waaaaaah vad fint! Supersnyggt jobbat! Och det första tyget är ju heeelt fantastiskt…

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...