Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Rygg!

sep 14, 2017 | Tankar och Vardag | 5 Kommentarer

SONY DSC

När jag var uppe i Stockholm i början av sommaren och gick på Skansen med min familj och min storebror, så hade jag ett par skor på mig som var en halv storlek för små.
De första timmarna kändes det knappt, i slutet av dagen hade jag så ont så jag knappt kunde gå.
Jag höll in tårna för allt vad jag var värd, vilket resulterade i sjuk träningsvärk i vaderna dagen efter.
En träningsvärk som sedan gick upp och satte sig i korsryggen.
Sen dess har den suttit där.

Jag har alltså haft fruktansvärt ont i ryggen över fyra månader nu.
Vissa dagar är det överkomligt och andra dagar orkar jag knappt ur sängen.
Jag har lånat en TENS-maskin, som ger små elstötar in i ryggen för att göra det lite lättare att hantera det onda, men det är fortfarande så olidligt och påfrestande att ha det såhär!

Jag började få ont i ryggen när jag jobbade som tatuerare för en herrans massa år sedan. Jag satt som en ostbåge och tatuerade i de konstigaste vinklar flera timmar i sträck:
Det gjorde att ryggen tog mycket stryk.
Minns en gång när jag höll på att börja gråta i studion och la mig på golvet och lät en tjej GÅ på min rygg för att den skulle knäckas rätt (inte så klokt beslut, men det finns ju de som borrar sig i huvudet när de har migrän också så…..)

När jag sedan blev gravid var ryggproblemet ett faktum.
Mycket foglossning och väldigt stor mage och tunga bröst pajjade min rygg helt.
Efter bröstförminskningen blev det lite bättre, men jag är helt enkelt för otränad som gör det hela ännu värre.

I ett försök att träna upp ryggen gick jag i våras på några skivstångspass på gymmet.
Med noll kunskap och tunga marklyft så kämpade jag på och lyfte totalt fel.
Dvs ÄNNU mer ont i ryggen.

Nu, efter en evighet med den här onda ryggen, har jag äntligen beslutat mig för att på bukt med det hela.
Jag har bokat tid hos både sjukgymnast och hos en ”alternativ medicin” person.
Jag lägger faktiskt nästan mer tilltro på att den senare kommer bota mig mer.
Vad han ska göra märker jag på tisdag när jag har min inbokade tid. Så spännande!

Jag tänker inte ha en ond rygg resten av mitt liv.
Mitt jobb klarar inte av att jag har ont i ryggen och nu har jag bokat en plats på Tjejmilen nästa år, för att ha ett ordentligt mål att sträva mot med träningen och för att fira att min rygg förhoppningsvis är bra tills dess!

 

5 Kommentarer

  1. Att simma kan vara bra 🙂

  2. För mig har pilates gjort underverk för min rygg, samt att ha haft en sadelstol på jobbet (såna som frisörer brukar ha). Och kiropraktor!! Tips tips.

  3. Stretching kan göra underverk! Min sambo jobbar med lite ”alternativa” behandlingsmetoder och det han ser oftast är att folk som kommer med snygging får träningsprogram att utföra för att stärka redan spända muskler. Han menar att det är motsatsen som behövs, töjningar och stretching så att musklerna kan slappna av och syresättas igen. Bara bra att inte fastna i att tro att man är för svag. Lycka till med ryggen! Om du har vägarna förbi Uppsala så finns sambons verksamhet här!

  4. Anna testa ackupunktur! Det kan verkligen göra underverk 🙂

  5. Kan rekommendera en ny metod som börjar komma nu: Postal träning. Lyssna om det i podden hälsosant. Avsnittet med Marcus greer

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...