Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Sanning!

okt 9, 2013 | Bebis, Tankar och Vardag | 114 Kommentarer

Sju månader.
Sju månader efter den där hemska dagen på akuten, med blodet och den där fastetsade bilden av en ultraljudsmonitor som ekar tomt.
Sju månader av gråtsamtal till kvinnokliniken och hjälplösa försök att trösta från otaliga barnmorskor och de eviga, hemska, bedrövliga orden ”försök att inte tänka så mycket på det, då går det bättre!”.
Sju månader av hopp och förtvivlan, oändliga tårar och försök att verka glad och innehållslösa lögner som ”vi tar det som det kommer” till vänner som frågar hur det går.
Sju månader av googlande ”gravid trots mens”, ”hur långt tid att bli gravid efter missfall” och ”hur tidigt kan jag ta ett gravtest” osv. osv. osv….

Sju månader och tretton graviditetstest fattigare, så kom det där strecket….
Önskar jag kunde skriva plusset, för det låter mer på riktigt, men jag hade vid det här laget inte längre råd med de dyra, fina graviditetstesten som visar plus, så jag körde på den billigare varianten, som visar två streck om man har oändlig tur (även här hann jag googla en hel del ”om jag håller upp testet mot ljuset, som legat i urin i 24 timmar, kanske jag ser två streck, är jag gravid då?”…det är man aldrig tyvärr)
Men så tog jag ett test, alldeles för tidigt för att det skulle kunna visa något, men som på rutin och jag var ensam hemma så jag behövde inte säga till Emil att jag tagit det, kunde bara lägga det längst ner i soppåsen som alla andra månader och låtsas som ingeting.
Tog testet, la det på nattduksbordet och glömde nästan bort det, för jag visste att det ändå skulle visa en ruta med ett streck i, som ett hån mot mina hjälplösa försök att få det där andra strecket.
Sen kollade jag, utan att lyfta upp det. Såg det liksom från sidan. Hann tänka: från den här vinkeln skulle man nästan kunna tro att det är två streck…
Lyfte upp det, kollade igen, och igen, och igen. Två klara, tydliga streck. Fem dagar innan det ens skulle gå att ta ett test.
Två streck. TVÅ!
Ringde till Emil och sa: jag tror du måste komma hem, det har hänt någonting…..jag tror….jag är med barn!
Han vågade inte tro på det, inte när det var så tidigt. Det vågade knappt jag heller. Inte efter sju månader utan streck.
Väntade nervöst de där fem dagarna, gick på toaletten för att dubbelkolla att jag inte blödde säkert en gång i halvtimmen i fem dagar.
Inget blod.
När fem dagar, som kändes som fem år, gått, så tog jag ett nytt test.
Två streck. Två tydliga streck på en gång. TVÅ!

Ringde till kvinnokliniken igen, även denna gången med skakig röst och fick prata med en av barnmorskorna som hört mig gråta tidigare.
Jag lyckades få fram att jag minsann är med barn och att jag blivit lovad ett tidigt ultraljud.
Fick en tid tre veckor senare och hon avslutade samtalet med orden: vi får väl se om det håller i sig tills dess.
Tre veckor gick, i snigelfart och hennes ord ”vi får väl se om det håller i sig” ekande i huvudet.
Det höll i sig. På ultraljudet var det en liten grå fläck, men inget hjärta kunde hon se.
Hem igen, googla ”hur tidigt ser man hjärtat”, ”kan det gå bra trots att inget hjärta syns?” osv. osv. osv.
Ny tid, sega fyra veckor av sömnlösa nätter och ett evinnerligt klämmande på brösten, för visst måste de väl vara lite ömma fortfarande? Lite? Om jag klämmer hårt då?
Nytt ultraljud. En större fläck. En fläck som pulserade och som viftade med sina små paddelarmar.
Vårt yngel! Vårt embryo! Vår bebis!

Vecka tolv var min skräck. Det var då den förra resan tog slut. Veckan då man ska kunna andas ut, jubla, berätta och klappa på magen.
Vecka 12 kom och även nu fick vi gå på ultraljud. Där inne låg någon som gjorde kullerbyttor och visade stolt upp sina korta små simhudsfingrar, med små krokiga ben och för stort huvud.
Vår lilla någon fanns kvar.
Vår lilla någon FINNS kvar.

Nu har halva tiden gått. Halva graviditeten är förbi och jag vågar nästan andas ut.
Iallafall lättare dra efter andan.
Varje liten knuff där innifrån, med de små krokiga benen och de där små händerna känns som himmelriket.
På riktigt.
Nu är det på riktigt.
Vår bebis.
Som vi gett upp hoppet om, som vi sa till varann att det kanske får gå bra ändå, utan bebis, man måste ju faktiskt inte ha barn, som vi motvilligt la på hyllan.
Nu har halva tiden gått och inte en minut av den tiden har jag tagit någonting för givet, alltid vetat att det här är större än jag vågat hoppas på. Att lilla någon därinne inte är det minsta självklar.

Tänk alla gravidmagar jag sett och hatat, jävla gravidmagar till att synas överallt, att jag inte kunde få gå ut utan att bli påmind om min egen, platta mage.
Nu sitter jag här och klappar på min egen jävla gravidmage.
Fy fan för lyckliga mig!

bild

114 Kommentarer

 1. Stort grattis till dig och Emil! Jag visste att ni till slut skulle få ett plus och en gravidmage! Många kramar och lyckönskningar

 2. Åh Anna jag blir så glad för eran skull! Jag förstår din känsla att månad efter månad hoppas testa alldeles för tidigt och ändå aldrig få se ett plus men när det väl kommer är de det underbaraste man sett 🙂 Jag har med gömt test längst ner i papperskorgen och det vet min kära make men han vet nog inte hur många och det är nog tur! Jag ser fram emot alla fina bilder på din mage och de fina saker ni kommer köpa till erat lilla underverk! Kram

 3. Så fantastiskt underbart, stort grattis!

 4. Åh, nu började jag gråta! Stort grattis till er! Fantastiskt när livet segrar!

 5. Åh herregud GRATTIS! Som du har slitit och våndats! Oj oj oj vad jag ser fram emot att läsa om era förehavanden framöver. Återigen stort grattis.

 6. Stort grattis, så himla fantastiskt jävla underbart att ser någon så lycklig! Allt kommer gå super! Kram från Sydney

 7. Åh Anna!! Jag sitter på jobbet och måste hålla tårarna tillbaka. Grattis, så underbart för er!
  Och hjälp vilket nervöst inlägg att läsa, jag väntade på hemskheten bortom varje mening. Men den kom aldrig!! *Vink vink* tillbaka!

 8. Nu sitter jag här och är alldeles rörd. Blir så himlastormande glad för er skull! Grattis, grattis, grattis! Ni kommer bli så fina föräldrar, och ert lilla knytte kommer bli det finaste i världen.

 9. Har följt din blogg ett litet tag, då jag en dag har tänkt be dig göra en teckning på mina barn. Nu ligger jag vid en pool i Grekland och tårar rinner, då jag känner den lycka ni nu känner. Hoppas så att allt går vägen för er och en dag sen när du hinner skulle du gärna få göra den där teckningen/ Sophie (tidigare granne)

 10. Jag känner inte dig Anna, men blev så rörd när jag läste detta så ett jättestort grattis!!!

 11. himmel och pannkaka! stort grattis till er båda! 😀

 12. Grattis!!! Så underbart!
  Med andra barnet fick vi me vänta, å vänta… Ett år, sen missfall. Men sen kom hon vår fina unge. Med första barnet gick de direkt.
  Lycka till!

 13. Stort stort grattis! Har misstänkt det länge, bakom illamående och förkylningar, och är så oändligt glad att det var så! All lycka!

 14. Åhh vilken glada nyhet!! Ett stort grattis!!

 15. Ett stort grattis till er! Sitter här med gåshud och läser, så glad för er skull!

 16. HURRA! Grattis!!! <3

 17. Vad roligt Anna!! Trots att jag haft den stora lyckan att få två barn finns också jobbiga minnen av de där negativa stickorna man aldrig erkände att man tog och tomma fraser om att man tar det som det kommer. Ska bli extra roligt att följa dig nu, eftersom jag själv har en bebis i magen med bf 25 februari <3

 18. Så fantastiskt roligt! Så glad för er skull, jag vågade knappt tro det när du la ut bilden på Instagram och ignorerade snabt mina vänners samtal vid bordet för att komma in på din blogg! Så himla stort och så himla fint! GRATTIS!

 19. Så himla många grattis!!!

 20. Hej Anna!

  Först vill jag säga grattis. Blev väldigt rörd.
  MEN, jag är i sitsen du var i innan och kände så för att skriva till dig och skulle bli så glad om du svarade…

  Det här äter upp mig. Känner mig gammal (32 år) och har panik varje dag. Hade ägglossning i helgen och redan nu tänker jag att man borde känna nåt om det har fastnat så att säga.. Och jag undrar så hur du kände eller hur tidigt du kände nåt. När det enda man tänker på är detta så är det ju svårt att inte känna efter men kanske omöjligt att känna tidigt men jag blir tokig och är så ledsen. Kan du inte berätta lite…? Skulle vara fint att höra om nån som har varit i samma sits.

  Jag måste också säga vad glad jag är för er. Grattis igen!!! Jag längtar så tills jag får ett plus (eller mer streck för har köpt billiga haha) så mitt liv kan börja igen och inte vara på paus som nu…

  KRAM

  • Hej Amanda
   Jag är i samma sits. 31 år och det har gått 13 hemska månader och inget plus.
   Du är inte ensam! För vissa(mina 3 närmaste vänner tex..suck) går det på första försöket, för andra längre. Kram till dig, det KOMMER gå för oss med!
   Kram Mia

   OCH GRATTIS FINA ANNA!!!!!

   • Tack Mia, vad glad jag blev att du skrev! Ja det är väl så men det är hemskt för många av mina närmaste vänner har det också gått på första försöket och jag är så glad för deras skull men blir ändå så jäkla stressad…men det kommer gå för oss med. Men nääärrrrr!? Är min stora fråga men desto gladare när det händer får man tänka…
    kram

 21. Åh finaste Anna! Jag är så otroligt glad för er skull! 🙂 Jag har läst din blogg ett par år och då även följt din resa det senaste året. Jag har under tiden gått och längtat efter ett eget litet knytt och precis som du pendlat mellan sorg, förtvivlan, uppgivenhet och hopp. Därför ska det nu bli spännande att få följa din bebis-resa, speciellt när jag nu själv är 15 v in i min egen <3 Man ska inte ge upp men det är fan inte enkelt! Ta hand om er och stort grattis! Kramar från Skåne

 22. Åh Grattis! Så himla underbart och härligt! Stort Grattis igen!

 23. GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS ANNA! Vilken alldeles fantastisk nyhet! Själv befinner jag mig ”mot alla odds” i vecka 12 – och jag är fullkomligt livrädd varje dag, varje timme, minut, sekund. Men jag hoppas och hoppas och hoppas och önskar och vill. Önskar dig och lilla familjen ALL lycka!

 24. Hurra och supergrattis till er!

 25. Äntligen! Så obeskrivligt glad för er skull. Misstänkte att du kunde vara gravid nu med din monsterförkylning. Jag var råförkyld i 12 veckor precis i början och har bf nu på lördag. Har i stort sätt en likadan resa i bagaget och känner så för dig. Har kollat din blogg varje dag sen du skrev om missfallet och hållit tummarna varje gång sidan har laddats att det skulle dyka upp en sån här härlig nyhet. Stort lycka till och bamsekramar till dig, du är så värd lyckan <3

 26. Åh, så himla kul för er! Stort stort grattis!

 27. Grattis Anna! Så roligt att höra! Känner igen mig så mycket i det du skriver..försöker bli gravid jag med och det är en hel del nojjigheter varje månad..man hoppas så mycket på det att det lilla plusset eller strecket ska dyka upp..men det gäller att ha ”is i magen”
  Det är ju så lätt att stressa upp sig så att kroppen blir blockerad och det är nästan omöjligt att bli gravid..hoppas på ett plus nästa gång jag med 🙂 kram!

 28. Kommenterar väldigt, väldigt sällan, men nu kan jag inte låta bli. Detta inlägget är sååå efterlängtat! Grät floder när du berättade om allt det hemska och har hoppats att nästa inlägg ska berätta att ni väntar smått. Har hållit tummar och tår och hoppats. Fast jag inte har en aning om vilka ni egentligen är. Så ett FUCKINGJÄVLASKITMEGASTORT GRATTIS till er. Vad ni förtjänar detta! <3

 29. Härliga underbara nyheter! Har hållit tummarna för dig ända sedan det ledsamma förra hösten, då när jag också satt med min hemliga gravidmage. Vår Greta kom ändå som planerat i maj. Nu får nu också snart krama er efterlängtade bebis! När har ni bf?
  Stort grattis!!

 30. Grattis!!

 31. Stort grattis till er båda!! Jag känner ingen av er men jag kan tänka mig att ni är två alldeles utomordentligt fantastiska personer och det här är ni så himla värda! Är dessutom bombis på att er bebis är precis lika fantastisk! Grattis igen! 🙂

 32. GRATTIS!! 😀

 33. Åh, sitter här och storbölar! Du känner inte mig, jag känner inte dig, men ändå blir jag så himla känslosam av det här! Stort grattis och lycka till! Ska bli kul att följa lilla knyttets liv 🙂

 34. Åh underbart Anna! Vad glad jag blir, men lite avundsjuk också måste jag erkänna^^ Jag och min sambo har försökt i 6 månader nu utan resultat. För två månader sedan var min mens tio dagar försenad och då tog jag ett graviditetstest, det visade ett tydligt streck och ett väldigt svagt. Jag tog med testet till barnmorskan på vårdcentralen och hon sa att det ser ut att vara positivt, men gå hem och vänta två dagar och ta då ett nytt test så kan du höra av dig sedan så skriver vi in dig. På morgonen dag två (då mensen var försenad 12 dagar) så kom den hemska blödningen! Usch!! Vet inte om mensen var försenad och testet visade fel eller om det var precis i början på graviditeten. Vet inte vilket jag vill tror heller faktiskt. Men vi fortsätter försöka, någon gång ska väl lyckan komma till oss också =)

 35. Wohoo!! Heja Anna och Emil:)

 36. Hurra! Ett stort, stort grattis till er!

 37. Men ÅÅÅH SÅ KUL!!!!
  Grattis Anna! Sitter här med min 7-veckorsknodd och försöker designa mina strumpor mellan varven, dvs när han sover haha. Och när jag inte hinner med så mkt som jag tänkt, så säger jag till mig själv, äsch spelar roll, bättre än så här kan man ju inte ha det!

  Verkligen kul att det gick till sist! 😀 Ska bli spännande att följa det hela! Ja, det du vill dela med dig så klart.

 38. Men åhhhhh grattis!! Underbart! Fick rysningar över hela kroppen när jag läste! Jag vet hur det är att vänta, hoppas och önska, alldeles för länge innan man får de där efterlängtade strecken.. Det här är ni verkligen värda! Ska bli fantastiskt att följa, all lycka önskar jag er!

 39. ÅÅÅH, vad fint! Grattis!

 40. Ååååh! Tårögd.. :,) Grattis härliga fina duktiga Anna! 😀 herregud vad härligt :,)

 41. Ett sånt hurra! Och lite av själviska skäl också, för nu blev det extra roligt att följa dig. Jag är själv i vecka 17.

 42. Åh Anna! Grattis! Ryste och började gråta när jag läste ditt inlägg! För oss tog det 15 lååånga (i våra ögon en HEL evighet!) månader innan vi fick det där nedrans strecket. Många tårar hann fällas. Tills det slutligen uppenbarade sig. Sådär bara. När det sen visade sig vara två i magen blev vi helt chockade. Mer chock blev det dock när de föddes i v.23, så vi har en tuff resa både framför och bakom oss, Men de är här, vid liv och de är våra fina fantastiska gossar. Att bli mamma är magiskt!
  Hoppas nu att du kan njuta ordentligt av din graviditet! Det är dig välförtjänt! Ska hålla alla mina tummar och tår att lillpyret håller sig på plats tills det är dags för er att få njuta!

 43. Gråååtliiiiip och jubeeeeel! :’D
  Hurra för er!

 44. Åh, vad härligt 🙂 Även om vi inte känner varandra alls så blir jag så rörd av din historia! Stort grattis och många lyckönskningar till er 🙂 Tack för en härlig och stärkande blogg!

 45. STORT GRATTIS!
  Sådan igenkänning i ditt inlägg om alla test och alla timmar på google och i forum på nätet och så vidare!
  Och sedan att både du och jag upplevde missfall ungefär samtidigt och ny graviditet igen ungefär samtidigt kanske? Åååh GRATTIS IGEN! :))))

 46. JAAAAA!! Så himla himla roligt!! Stort grattis till er!

 47. Men åh vad roligt, jag hade det nästan på känn! Stort stort grattis till er!! Jag känner så väl igen mig i det där pendlandet mellan hopp och förtvivlan och hur man går och letar efter de allra minsta tecknen ”men nu, den här gången kanske det är något i alla fall…”. Men icke! Än så länge har vi inte fått något plus men nu blev jag genast lite hoppfullare. 🙂

 48. Hurra! Stort grattis! Jag håller alla tummar och tår för er!

 49. Åh, hurra för er!!!

 50. Wohoooo! Jag blir så himla lycklig av att läsa detta inlägg. Stort grattis!

 51. Åh vad underbart att läsa!! Jag känner dig inte men blir ändå så berörd och på riktigt glad. Håller alla tummar nu att även den fortsatta graviditeten går precis som den ska! Lycka till!!
  Och du – du är inte bara världsbäst på att rita, precis lika bra på att skriva!

 52. Alltså hurra för er! När jag läste detta fick jag gåshud och jag blir lite tårig i ögonen! GRATTIS TILL ER!!!
  Jag har följt din blogg länge och när man har följt en blogg länge känns det som att den personen är en vän på något sätt. Så nu blev jag så himla glad för er skull!
  Lycka till med bebis och körkort och allt det där fina som händer dig nu! 🙂

 53. Ååhhh vad kul för er, livet blir sig aldrig likt, det blir bättre och bättre :-). Grattis!

 54. Men åååååh, så kul!!!! Grattis 🙂

 55. Hurra! Stort grattis!

 56. Det där är en så fantastisk historia att jag inte vet vad jag skriver nu då glädjetårarna rullar ner för kinderna. Stort grattis och all lycka till er, det är magiskt!

 57. Äntligen!! Tjehoo, Hurra och GRATTIS!!! All lycka till er på alla sätt!

 58. Åh äntligen! Grattis Anna och Emil! Du känner inte mig Anna men jag har följt din blogg flera år och känner det som att jag känner dig. Jag blev så ledsen när jag fick höra om ditt missfall, jag var själv gravid då och kunde verkligen känna in känslan. Så fruktansvärt, så nu är jag så lycklig att höra denna fantastiska nyhet. Min dotter är nu snart 6 månader och det bästa som hänt mig, jag trodde jag kunde förstå hur stort det var innan hon kom men det var större än jag någonsin kunnat tro. Så jag blir så glad att du också ska få uppleva det! Skicka ett mail om du vill ha något råd eller tips eller vad som helst! Kramar

 59. Åh – HURRA!

 60. Åh grattis!!! Jag blir lite tårögd även om vi inte känner varandra! Vad underbart att det äntligen gick vägen för er! Kram <3

 61. Åh så fantastiskt! Känner inte dig, men reagerade ändå som om det vore en god vän som berättade. Har följt din blogg rätt länge nu, och känt med dig under ditt jobbiga år. Tror din pappa och din bebis hann hälsa på varandra någonstans där ute i evigheten, och att han gläds med dig nu, var han än är!

 62. Åh grattis till underverket i magen! Längtat efter att få läsa detta 😀

 63. Vilket härligt inlägg att få läsa så här på kvällskvisten! Grattis till er.

 64. HURRA och grattis. Åh vad härligt!

 65. Åh grattis Anna!
  De är nog första gången ja kommenterar o de känns i ärlighetens namn lite konstigt.
  Ja mena vi känner ju inte varandra men ändå så blir ja så oändligt glad för er skull!
  Stora runda glädjetårar rullar nerför kinden när ja läser er historia!
  Hur fem dagar kan snigla sig fram. O hur man kan bli knäpp av allt googlande!

  Klappa din egna jädra gravidmage nu! O ja tvivlar inte på att du njuter!
  Stor kram!
  /Sofie

 66. GRATTIS!!! Ååh, blir alldeles tårögd av glädje för er skull, och för att det känns som för vår skull! TACK för att du delar med dig av dig själv, av er till oss!

 67. Stort grattis till er! Har följt din resa ett par år nu och är verkligen glad för er skull.
  Det ska bli kul att följa din graviditet då jag själv är gravid och också har gått halvvägs.
  Önskar dig lycka till på uppkörningen med!

 68. WOHOO! Fan, jag blev typ gråtglad av ditt inlägg. Många stora grattis <3

  Kärlek och värme! Anna

 69. Ååh, vad lycklig jag blir för er skull! Grattis!! (du skulle veta hur många tårar jag spillt över din jobbiga tid, värst var knäppt nog tatueringen du har med din pappas ord, kan knappt tänka på den utan att börja gråta.. :S)

 70. Grattis. Ååå grattis! Även jag sitter. Här med tårar av glädje. När du berättade om ditt missfall var jag i 11e v (om jag inte minns fel). Det berörde mig så oerhört. Nu är min lilla kille 3 månader och förstås det bästa som hänt mig. Precis som någon annan skrev så är det första gången jag kommenterar här men jag blev så lycklig för din skull att jag ville berätta för dig. Passar också på att berätta vilken inspiration du är. En härlig feelgood (finner inget bättre ord) blogg från verkligheten. Tack för att du väljer att dela med dig, av just dig. Kram

 71. Å, vilka underbara nyheter! Grattis!

 72. Grattis!!!:)))

 73. Underbara nyheter! Du har varit så stark i detta, jag har fått kraft genom dig ska du veta. 13 mån har mina falska leenden hållt på, men jag VET att vår tid kommer precis som er!
  All all lycka till er! Kramar

 74. Du har haft för mycket skit på den fronten! Stort Grattis! Underbart! all lycka till er!

 75. Åhhh STORT grattis! Glädjebölar för er skull. Vet det tomma ekot man upplever efter ett missfall, känner även igen jubelglädjen när det sedan tar sig, så än en gång STORT GRATTIS!

 76. Hurra hurra hurra!!! GRATTIS! Tårarna bara forsar ner när jag läser. Så himla roligt för dig & Emil. All lycka till er!

 77. Stort varmt grattis och mängder av lyckönskningar!
  Ni kommer att bli underbara föräldrar du och Emil.
  Kram till er alla inkl. Fröken som ju ska bli storasyster.

 78. GRATTIS GRATTIS GRATTIS till er!!!!!!!!! Jag sitter här med tårar i ögonen av din fina text och är så himla himla glad för er skull!! Så fantastiskt!!!
  Bamsekram genom www!

 79. Trillade in här för första gången i dag och måste bara skriva att jag blir SÅ berörd av din historia. Känner sorgen, oron, glädjen… och ilskan över barnmorskans ord och den bristande information som gör att Google får ge svaren på de svåra frågorna.

  Grattis till bebis!

 80. SÅ roligt!! 🙂

 81. Får tårar i ögonen. Följt din blogg (köpt samma prickiga klänning för ett tag sedan) och min 5månaders lilla människa ligger och sover i vagnen. Vi försökte bli gravida i 1år och förstår precis känslan, när man vågar andas ut och kan vara lycklig. Tänk, ni har ert lilla barn, kärleksrevolutionen! Ska bli underbart att få följa er.

  Även om det inte känns aktuellt att tänka på än, det är lite olika hur man känner. Men jag vill tipsa om den boken som gjorde oss trygga inför förlossningen, den är en liten bok, enkel och riktar sig till båda två med trygg kunskap och konkreta tips: Föda utan rädsla av Susanne Heli

  Vilket äventyr ni har framför er!

 82. Herregud va underbart!!!! Stort stort GRATTIS och bästa lyckoönskningar!!!!

 83. Grät av lycka när jag läste det här. Så fint och härligt och fantastiskt. Hurra för dig och Emil och er tredje lilla person i magen. Grattis!

 84. Grattis, finaste Anna! Så underbart! <3

 85. GRATTIS! Så oändligt mycket grattis! Jag sitter här och får tårar i ögonen och ler. Jag känner inte dig annat än genom din blogg, men jag är så glad för er skull!

 86. Hurra vad glad jag blev då jag läste det här. Heja er!

 87. Åh. Lyckliga lyckliga du! Grattis! Det är en sån lycka att få se sin lilla någon vinka där inne. Är själv i vecka 21 och smågråter i fikarummet. Hallå hormoner. Hoppas allt går vägen!!

 88. Tusen grattis! Tänk vad glad man kan bli även fast jag inte känner dig!

 89. Andra ggn jag är inne på din blogg och så möts jag av detta inlägg. Wow. Är så glad för din skull och önskar er lilla familj all lycka <3 //stranger

 90. Vilka fina nyheter! Grattis! Jag har följt din blogg under flera år, och beundrat din kreativitet och njutit av all inspiration som du bidrar till. Jag har aldrig tidigare kommenterat, men jag känner att det nu är på tiden när du så helhjärtat och modigt delar med dig av din nervositet och lycka. Det går vägen den här gången!

 91. Stort Grattis! 🙂

 92. Graaaaaaaattis! Har inte läst din blogg på några veckor, så möts jag av detta! Så fint skrivet och här sitter man på bussen med tårar i ögonen. Gud vad roligt!!!!!!!! Kram

 93. Gud vad glad jag är för Er skull! Jag blev så otroligt ledsen när det hemska hände. Det känns ju nästan som man känner dig lite efter att ha läst din blogg i flera år, och när du mår dåligt blir man ledsen. När du däremot mår bra så blir man glad.
  Jag är även så otroligt tacksam, för du gav mig lusten och inspirationen att börja rita igen, och det är det bästa jag vet nu!

  Hm, hoppas jag inte lät allt för mycket som en stalker…

 94. HURRA! Så fantastisk bra! Så glad for deg og Emil!

 95. Jag satt på tunnelbanan och började gråta när bilden på din mage plötsligt dök upp i instagramflödet, så glad blev jag. Fast jag inte ens känner er.
  Ni är så värda att det ska gå bra för er!
  Grattis!!!

 96. Jag har följt dig i flera år, men aldrig kommenterat. Ville bara säga jättegrattis till den lilla. Blev så rörd att jag fällde några små tårar!

  Erica med sin lilla skrutt sovandes bredvid

 97. Underbart Anna!
  All lycka till er!

  Tror vi kommer få barn ungefär i samma veva som er 🙂

  Kramar i massor!
  Maria

 98. Underbart! Jag vet hur det är att längta… Fick själv se ett litet pickande hjärta på ul igår i vecka 6+4 efter 2,5 års försökande… Hoppas innerligt att jag kommer dit ni är nu! Stort lycka till och grattis!

 99. AAAAAAAAAAAaaaaahahahaha! Grattis! GUD, vad roligt! ^^

 100. Så kul för er! Kikar in på bloggen ibland och blev berörd av det du skrev förra gången. Önskar er allt gott och en fantastisk tid framöver – både före och efter förlossningen! 🙂 Förlorade själv min bror i somras och även om ingen ny person någonsin kan ersätta en annan så mår man iaf lite bättre när något så positivt kommer i ens väg <3

 101. Grattiskram! Själv fick jag se ett pickande hjärta i förrgår, v 6+4. 2,5 års försök har det tagit med självmordstankar, psykologkontakt och otaliga tårar. Men trägen vinner! Kom ihåg det alla ni som kämpar!

 102. Stort stort grattis till er! Vilken fantastisk känsla det är när det där efterlängtade plusset/strecket visar sig. Jag väntar själv första barnet i december. Inte världens bästa taiming, men vad gör det? Vi får ju (förhoppningsvis) en liten skatt att älska över allt annat, precis som ni kommer att få.
  Lycka till med allt!
  /Lina

 103. Yey, grattis till en liten kotte <3

 104. Fy satan vad glad jag blir! Det tog ett litet tag innan jag blev gravid igen efter mitt missfall, men nu har jag en liten bebis som precis fyllt 6 månader. Jag googlade också ”gravid efter missfall” hundra gånger och letade alla solskenshistorier jag kunde. Nu är jag (och du) en av dem. Hurra för dig och din bebis!

 105. Grattis Anna! Vad fint att få ha dig och Emil som föräldrar, lyckliga bebis. Ni kommer att uppskatta barnet som varje barn borde uppskattas. Stor kram!

 106. Va roligt! Grattis!

 107. ÅÅÅÅÅÅÅH JAG BÖRJAR NÄSTAN GRÅTA VAD GLAD JAG BLIR FÖR ER SKULL!!! Tusen miiljoner grattis! <3<3<3

 108. oh herre min je, här sitter jag på jobbet med tårar i ögonen och känner SÅN lycka och glädje för er skull! Stort grattis! Äntligen är det er tur!

 109. Åh, Anna! Jag hittade din blogg precis i samma veva som din pappa blev sjuk, och började följa dig flitigt. Nu ikväll besökte jag din blogg för första gången på några veckor, och döm av min förvåning när jag möts av en GRAVIDMAGE! Det är ju helt otroligt fantastiskt Anna, och jag är så himla glad för er skull! Jag har själv barn, och jag har vänner som förgäves kämpat i flera år för att få bli föräldrar, så jag kan verkligen relatera både till längtan efter barn, och lyckan över att vara gravid!

  Det finns inget bättre än gravidbloggar; jag älskar att läsa om alla tankar, funderingar och förväntningar som de blivande föräldrarna har, och så naturligtvis det bästa av allt, när bebisen till slut kommer och hur livet plötsligt får en ny uppsättning färger. Det ska bli så roligt att få följa dig framöver! Jag önskar dig all lycka till med magen och bebisen. Heja dig! Stor kram från Malmö 🙂

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...