Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Semester!

jul 25, 2012 | Tankar och Vardag | 14 Kommentarer

Direkt efter vår vigsel hade vi planer på att åka iväg, till okänd ort i Sverige och bara hångla, dingla med benen och vara ifred.
Det sket sig.
För i brevlådan damp det ner en inbjudan till min kusins bröllop, bara några fjuttiga veckor efter vårt eget.
Så vi åker dit istället.
Vi åker till Piteå!

Så himla roligt, åt det hållet åker man ju aldrig!
Jag säger som Underbara, bästa Clara , västkusten släng dig i väggen!

Värnamo och Halmstad har ingått någon slags pakt som innebär att så fort det blir något sånär sommar i Värnamo, så åker varenda människa till Halmstad. Sen umgås de med samma människor som hemma, fast i en annan stad.
Skittrist om du frågar mig!

När jag har semester vill jag åka på nya vägar, se nya klippor och andra vatten. Och framför allt vill jag träffa andra människor än de man träffar varje dag!

Så nu längtar jag efter Norrlandsluft, ljusa sommarnätter, kanske fika hos Clara , spela yatzy med min nya make i ett tält insmorda men myggmedel, se höga kusten och titta på berg.
Så himla skönt, att se något annat än Halmstads backslicksserveringar och Värnamos trötta storgata.

Åh det här kommer bli den bästa semestern, speciellt eftersom vi den här gången, åker alldeles pinfärska och nygifta!

14 Kommentarer

 1. Så himla roligt!
  Finns inget bättre än norra norrland. Lovar!

 2. Så trevligt det låter! Trots att det inte är vad ni planerat.
  Ja Norrland är väldigt vackert må jag säga och särskilt höga kusten. Jag bor inte långt ifrån höga kusten bron, men gissa om att man bli hemmablind. Tyckte knappt att det var något speciellt, men nu har jag varit ute och rest i andra länder och när jag kom tillbaka så ser jag verkligen hur vackert det är! Så jag måste nog hålla med: västkusten släng dig i väggen 😉

  Hoppas ni får det hur bra som helst

 3. Underbart!! Välkommen till min hemstad 🙂 och tack för en fantastisk blogg!

 4. Välkommen upp! 🙂 inget är ju så vackert som norrbotten, men tyvärr måste jag göra dig besviken angående de ljusa sommarnätterna. Nu är ju hösten snart här, och även om det inte är lika mörkt om nätterna än som det är i södra sverige, så är ni ändå lite sent ute för att se den riktiga midnattssolen 🙂 Det är fantasktiskt vackert! //Hanna

 5. haha, ja det är lustigt det där att alla värnamobor åker till halmstad. själv är jag född i halmstad men bor i värnamo…. känner mig dock inte så sugen på att dra dit i solen…. haha nöjer mig med smålands härliga sjöar.

 6. Åh, det låter underbart! I början av sommaren åkte jag upp mot Umeå, förbi Höga kusten. Det är så vackert, jag längtar verkligen efter att åka och få stanna på vägen och inte bara sträck köra förbi.

 7. Piteå är en jättefin sommarstad! Har själv bott där i två år nu och staden blommar verkligen upp på sommaren 🙂

 8. Shit vad grymt med norrland! Bor norr om övik och måste passa på att tipsa om Olofsfors bruk, det ligger en pluttig bit ifrån e4an dessutom!:P Du är bäst Anna!

  • Håller med Thea! Tror att du skulle älska Olofsfors Anna, det är jättefint med ett gammalt bruk, en smedja, ett supermysigt café och mycket annat 🙂

 9. Bor i Toronto, men jag kommer från norrland & längtar ihjäl mig dit! Hoppas att ni hinner ta en tur upp till Luleå också (så himla fin stad) samt kanske ännu lite längre upp. Åker ni till Haparanda så kan jag tipsa om att de har en grym Iittala outlet där, samt Candy Land – den största godisaffär jag någonsin varit inne i. Till & med min fästman, som bott i Toronto hela sitt liv, tappade hakan när vi kom in! Är ni där uppe kan ni också snabb-bila över till Finland & äta grymt god hjortronglass! Ett annat tips är att åka till Kiruna & Nikkaluokta – så kan ni ta ert tält & vandra upp till Kebnekaise! Är det fint väder är deras topptur typ det mäktigaste man kan göra i Sverige!

 10. Välkomna till Piteå!! Så otroligt roligt att ni kommer upp! Njut på vägen upp.. Höga kusten är super! Barsta har en jättefin liten camping och servering, rekommenderas! Nu ser vi fram emot ert bröllop, det kan inte bli annat än toppen!

 11. Är nylandad i soffan efter en veckas moppesemester på gotland. Ja! Semester är att göra nya saker. Jag har kört moppe ca 40 mil totalt, sett, mött och samtalat med mycket nytt. För tre månader sedan hade jag för trettio år sedn kört moppe en gång som femtonåring. Jag körde in i en grind och tänkte att det där var inget för mig… Men det var det.

 12. Jag var precis på bilsemester mellan Pajala och Stockholm, körde hela Norrlandskusten ner. Finns många otroligt tråkiga sträckor längs E4:an men även många fina platser. Måste tyvärr erkänna att när man passerat Övik känns det inte som ”norr” eller ”hemma” längre när man kommer så högt upp ifrån som Pajala. Norrland är så otroligt stort, två tredjedelar av Sveriges yta, och även om många tror att alla i Norrland känner varandra (har själv varit med om det, ”Jaha! Du är från Norrland, men då känner du säkert min kompis Lisa, hon är från Gävle!”) så är avstånden enorma. Det är 95 mil mellan Pajala och Gävle.
  Ljusa sommarnätter får ni nog dock vara utan, ska man uppleva ljusa sommarnätter i Norrbotten får man vara ute i farten maj-juni, då är det som ljusast. Nu är det inte så ljust längre. Du vet, efter midsommar så börjar det bli mörkare igen 🙂
  Hoppas ni får en fin resa. Åk förbi Luleå också som är fantastiskt fint på sommaren, eller åk förbi Boden och fika på Ruter retro café.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...