Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Semester!

apr 25, 2013 | Tankar och Vardag | 15 Kommentarer

Tro det eller ej, men det blir förhoppningsvis en sommar även i år! När svensk sommar är som bäst ser jag ingen som helst anledning att åka utomlands.
Först går man och väntar och längtar hela året och sen när den väl kommer, då drar man till Mallorca! Nej tack.

Vi har redan bokat in vår semester för i år, vi ska nämligen cykla på Gotland med våra bästisar Vestis och John! Inte nog med det, vi ska cykla tandemcykel dessutom! (så att jag bara kan sitta där bak med fötterna i luften och ha det gött, fast säg inte det till Emil)
Vi ska bo i tält, dricka solljummen öl ur ryggsäcken, ha blommor i håret och fladdrande klänningar.
SOM jag längtar!
Jag har aldrig varit på Gotland och om det är hälften så fint som Öland så kommer det vara ljuvligt.
Hoppas bara att vi missar Stockholmsveckan, det känns som det skulle ge en väldigt skev bild av Gotland om man jämför med den som jag har i huvudet.
Fulla Stockholmare i kaptenshatt känns som raka motsatsen till min drömsemester om man säger så.
Jag vill ha ängar, loppis och tystnad.
Det hoppas vi på.

36998_116473155065897_100001096386188_100505_7617880_n

http___makeagif.com_media_4-18-2011_mdTxLW

15 Kommentarer

 1. Åh så underbart det låter! Precis en sådan semester jag skulle behöva!

 2. Gotland är helt fantastiskt! Jag har varit där 11 gånger vid helt olika tidpunkter på året (flest på sommaren dock) och jag kan varmt rekommendera det. Cykla runt på ön är ljuvligt, framför allt om man tältar och bara kan fortsätta där man är nästa dag. Massor med små och stora smultronställen. Naturen är både exotisk och precis som vanligt, havet kan bjuda på det mesta och är man det minsta lagd åt stensamleri så… Ja. *harkel*

  Sthlms-veckan tror jag är v29, undvik den! Har ni ändå lyckats pricka in den är rekommendationen att se resten av öjn (sthlmarna letar sig sällan utanför Visby) och vid besök i Visby gör det det under förmiddagarna när det sovs rus av sig.

  Jag måste säga att jag är lite avundsjuk! Det är två år sedan senaste besöket och jag tror inte det blir det närmaste året, men sen… Sen ska jag tillbaka till fina, fina Kalkstenshawaii! 🙂

  • Vi är där vecka 30 så vi klarar oss precis! Jag längtar! Ska kolla lite åt dig också då!

 3. Hej hopp! Men oj så somrigt och romantiskt, glömt bort att den är här snart. Kikar vidare runt hos dig lämnar ett spår och hoppas du vill göra detsamma. Allt gott!

 4. ÅÅÅH, det kommer bli supermysigt!! Ja, undvik turistveckorna, då är det mindre kul. Men Gotland alltså… <3<3. Tycker inte att Öland har nåt att komma med där, men har förstått att jag är sjukt subjektiv där 😉 Bodde ett år mitt inne i Visby när jag gick på konstskola där, och då fick man ju uppleva ön under alla årstider. Mkt häftigt och vackert.

 5. Tre ”där” i två meningar..hur skriver jag egentligen?..0_o (blev nog alldeles till mig över Gotland, haha).

 6. Åh vad roligt det låter! Jag bor på Gotland men har aldrig cyklat runt här 😛 Hoppas att det blir kalas!

 7. Roligt med Gotland, jag har bott i Visby i snart 3år! Studerar Kulturvård på högskolan.

  Stockholmsveckan är vecka 29, så akta dig för den veckan. Väldigt onödig, irriterande vecka.
  Bästa veckan är vecka 32 för det är medeltidsveckan. 😉

  Kram!
  Ha det bra och hoppas du tycker om Gotland och slipper störiga stockholmare!
  /fd stockholmare, nuvarande gotlänning

  • Vi ska dit vecka 30 så vi slipper nog det värsta!
   Ska bli väldigt spännande att se Gotland!

 8. Gotland är mitt bästa ställe!! Om ni cyklar ut på Fårö får ni inte missa Kutens crêperie! Hur annorlunda och häftigt som helst!

 9. Jag funderade på att åka till Stockholm på semester, är det v29 man ska dit då då? 😉

 10. Svensk sommar slår allt annat när den är bra. Men jag lider av det där syndromet som gör att jag aldrig känner mig riktigt ledig när jag är hemma. Så jag tänker att en månad i Mexiko eller något sånt borde göra susen för sinnet det med!

 11. Jag tror verkligen inte du kommer bli besviken! Jag älskar Öland som var ”min” sommarö under uppväxten. Men sedan en himla massa år är jag tillsammans med en gotlänning och har fått lära känna Gotland minst lika bra. Om ni cyklar norrut mot Fårö måste ni bara stanna på bageriet i Rute och köpa kardemummabullar. It’s a must!

 12. Har man någon gång varit på Gotland vill man bara dit igen – det är UNDERBART. Ni kommer ha det helt fantastiskt, vi ska till Legoland med våra tre barn, men jag kände nu hur ljuvligt det vore att åka själv med mannen till Gotland. Passa på nu innan det blir en massa barnproducerande (plötsligt sitter ni där med några stycken och det är då, mitt i blöjbyten och tvättberg, man drömmer sig tillbaka till semestrar som de på Gotland…även om bebisperioderna har sin tjusning också). Var sak har sin tid och även om ni haft mycket sorg i flera sammanhang det senaste (vilket jag djupt beklagar) är jag helt övertygad över att ni kommer ha en superlång, kärlekfull och glädjefylld framtid tillsammans med barn, vänner och släktingar. Jag har på något sätt mitt sorgliga och eländiga framför mig som varit mycket skonad från sorg, än så länge. Vi har däremot haft en snarlik relation som jag känner igen mig i där jag nästan dyrkat min man och tjatat hål i huvudet på honom om hur underbart vi har det 🙂 I år har vi varit gifta i 11 år och är fortfarande kära i varandra. Lycka till med er semester och allt annat i livet, ni verkar så härliga och inspirerande! Tack för att jag får ta del av en bit utav ditt liv.

 13. Åh, jag och min pojkvän cyklade tandemcykel på Gotland förra sommaren. Dessa minnen har burit oss genom en lång höst, vinter och vår. Den resan är bland det bästa jag har gjort i mitt liv. Önskar er en fantastisk, underbar och minnesvärd resa!
  Ta hand om dig.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...