Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Stol!

mar 27, 2012 | Inredning, Pyssel | 14 Kommentarer

Gudrun Sjödén har en tävling på sin hemsida där man ska skapa något nytt av gamla Gudrun saker.
En tävling helt i min smak med andra ord!
Så förra veckan gjorde jag den här stolen och slet som ett djur men nu ser jag att den inte ens blivit utvald att få tävla! Fan.
Jaja kul var det ju iallafall och jag tycker den är fin nog att få stå hemma i min hall istället.

Själva idén är att den ska ”ändra färg”. Som ni ser börjar den i rött som övergår i lila, blått, turkost, grönt och slutligen grått.
Och såklart, med Gudruns typiska randiga ben!

Såhär gjorde jag: Började med att riva ur bilder jag tyckte va fina (använde mig av sex olika kataloger som min mamma så snällt skickat till mig)
Sen sorterade jag dom i färgordning:

 Efter det var klart klippte jag små rektanglar av bilderna och klistrade på stolen som var sliten och ful (men med fin form!) Jag använde tapetklister och slafsade på ett lager över alltihop när det var klart också.
Sen målade jag benen vita och ränderna gjorde jag med eltejp!
Någon gång när jag får tid och ork ska jag klarlacka hela stolen i massvis med lager så den blir riktigt slitstark.
Men det får bli ett senare projekt!

 

 

14 Kommentarer

 1. Den var så fin att den borde vunnit hela tävlingen! Dom är blinda! Kram och tack för att du är så awesome!:*

 2. Den var ju verkligen assnygg!

 3. sjukt snygg! ovärt att den inte kom med!

 4. GAH! Synd att du inte fick tävla men GUUUUUUD va snygg den blev! :O Hade vart supercoolt att fortsätta med toningen hela vägen ned på benen också! Shysst gjort! 🙂

 5. Jätte, jätte, jättefin stol. Som sagt, du borde vunnit:)

 6. grymt fint och inspirerande!!

 7. Jag kan bara hålla med ovanstående, den är ju grymt snygg! Och jag älskar de randiga benen, fint med lite svartvitt till alla färger.

 8. Men så konstigt att du inte kom med när du gjorde ngt så ambitiöst och fint! Inte utan att jag blir lite nyfiken på vad som faktiskt kom med. Mkt bra jobbat hur som!

 9. väldigt fina :))

 10. Grymt snygg!!

 11. riktigt fint blev det i alla fall! och även om du inte kom med i tävlingen har du fått en himla fin stol att använda. det är inte illa det!

 12. åh de var är ju helt underbara, du är grym på allt du gör!
  Jag skulle helt klart köpa dessa stolar om det gick 🙂

 13. Men Anna! Stolen är VISST med och tävlar. Jag blev så nyfiken på denna tävling att jag var tvungen att kika på Gudruns hemsida och på sidan 5 är din stol med. Så nu har jag gett den högsta betyg (för den är verkligen sjukt snygg). Lycka till!

  http://www.gudrunsjoden.com/se/tavling-atervunnet/rosta-sida-5

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...