Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Tågluff, del 2!

aug 2, 2016 | Tankar och Vardag | 5 Kommentarer

Någon kommenterade och skrev att det var trist att jag bara tyckte resan var jobbig och det kanske lät så i förra inlägget (okej det VAR jobbigt!) men det var roligt också såklart. Men klart att 23 timmer på ett tåg är det väl ingen som tycker är det ideala sättet att tillbringa sin tid.

Här kommer i alla fall ett gladare inlägg, nämligen det från vår dag i Basel!
Det här stoppet trodde jag skulle vara bara en natt på hotell och inget mer, men det visade sig att Basel var hur fint som helst!
I väntan på att vårt rum skulle bli klart gick vi en promenad. Kolla bara!

IMG_1216 IMG_1218 IMG_1221 IMG_1225

Rakt igenom staden rinner Rhen. På ena sidan är det Tyskland och på den andra sidan är det Schweiz.

IMG_1232 IMG_1238 IMG_1242 IMG_1248
-Får jag hoppa i? Får jag hoppa i? Det upprepade Knut non stop. Vi försökte intala honom att man inte kan bada där.

IMG_1347 IMG_1349

Men ack så fel vi hade, för lite längre bort kom det folk flytande på löpande band! Det var extremt strömt så de åkte i en jädra fart! Så himla härligt såg det ut, de hade med sig en flytkudde, hoppade i och sen flöt de flera kilometer innan de gick upp igen. Åh ville också prova men kändes inte som en idealiskt sysselsättning för en tvååring dessvärre.

IMG_1272

Istället gick vi till Basels djurpark som låg mitt inne i stan. Skansen släng dig i väggen, den här djurparken var ENORM! De hade alla djur man kan tänka sig!

IMG_1280 IMG_1284

Min favorit är alltid aporna. Speciellt de stora. Knut tyckte herr Nilsson-aporna var det bästa på hela djurparken.
När man ser gorillor och orangutanger kan man inte hjälpa att tänka att det nästan är som att det skulle sitta människor där inne i burarna. Då får man ont i magen.
Kände igen mig i en orangutangmamma som låg på ett sovloft och käkade blad. Hon var lite lik mig….Dock lyckades jag inte få någon bra bild å henne, så den här gorillahannen får duga.

IMG_1322

Bambi.

IMG_1334

En annan favorit, flamingosarna! Så himla tjusigt djur!

IMG_1335

Det här lejonet hade definitivt käkat upp Knut om det inte varit glas emellan. Det syns nästan.

IMG_1340 IMG_1346

Efter många timmars djurtittande tog vi en vätskepaus utanför hotellet.

IMG_1255 IMG_1257

Sen fick vi vårt rum och de hade uppgraderat oss till ett finare rum, med två rum och dessutom det här flotta badrummet, en halvtrappa upp från sovrummet. Det fanns lyxdusch som ändrade färg, väldigt välbehövligt efter så många timmar på resande fot.

IMG_1261

Basel får 4 av 5 stjärnor (det enda minuset är priserna, så SJUKT dyrt! Vi köpte två burger king meal och betalade ynka 380 kronor!)

IMG_1353

Morgonen efter, tidigt som sjutton satte vi oss på tåget igen, nu mot Milano över Alperna! Här var däremot tågen väldigt tjusiga och utsikten ska vi inte ens prata om, jösses!

5 Kommentarer

 1. Hej!

  Förstår att tågluff kanske inte är optimalt för en barnfamilj. Men vi är många som deltog i tävlingen och som inte vann. Känner när jag läser de här inläggen att det är lite orättvist mot oss som hade uppskattat att åka på tågluff två personer i en månad och faktiskt utnyttjat interrailkortet på ett annat sätt. Man blir liksom lite nedslagen när den som vann ens drömresa inte verkar så nöjd. Hur tänker du kring det?

  • Jag tycker det är en ytterst märklig kommentar för det första, som att jag ska ha dåligt samvete för att jag vann och inte någon annan. Jag försöker bara ge en ärlig bild av hur jag upplevde det. När jag var med i tävlingen hade jag inte en tanke på att vinna och när jag anmälde mig så tänkte jag att jag skulle åka med min bästa kompis om jag vann, så då hade kanske jag också ”utnyttjat” kortet bättre (enligt dig) men när jag vann så kunde inte hon då hon är i Berlin och jobbar på operan. Så därför valde jag att åka med min familj, kanske inte optimalt med utmanande och spännande minst sagt! Jag vill inte ha resan ogjord även om jag bitvis tyckte det var jobbigt.

  • MYCKET märklig kommentar. Det är ju inte Annas ”fel” att hon vann, och när man vinner ett pris har man dessutom inget som helst ansvar gentemot andra att utnyttja priset på ”rätt” sätt.

 2. Hei Anna! Takk for en kul blogg med masse inspirasjon, meninger, tanker og kule klær for stor og liten!????

  Jeg har kjempelyst til å reise med tog med mine små barn, men lurer litt på hva man kan finne på underveis på togurene? Jeg er det greit å gå/leke på toget? På togene her i Norge (og sikkert i Sverige) har de ofte lekerom og familievogner. Da slipper man å forstyrre alle andre så mye,med bråk og løping???? Det blir jo lange strekninger, og småunger ( i hvert fall mine) er veldig aktive og nysgjerrige. Har du noen erfaringer og tips du vil dele?

  • Vi ringde till Tågbokningen för att boka hela turen, det var lite krångligt minst sagt. Men samtidigt skönt att prata med någon som bokar åt en så man vet att det blir rätt.
   Det är väl inte helt okej att springa runt på tågen, vår son är ganska lugn så vi gick inte så mycket utan höll oss mest på vår plats med ipad, pennor och papper och sånt.
   Jag har inte sett till några lekvagnar, det tror jag inte det funnits på några tåg vi åkt, i alla fall inte som jag sett.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...