Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Teckningskurs!

mar 12, 2018 | Pyssel, Tankar och Vardag | 5 Kommentarer

Vet ni, jag skrev ju för ett tag sedan om att jag var sugen på att hålla i en kurs. Så jag mailade till Medborgarskolan och frågade och de var superintresserade, så roligt!
Så nu är steg ett avklarat, kursen blir av.
Då gäller det att börja klura på de andra stegen, först och främst, när ska den bli av? Höst eller vår?
Tydligen går höstkurserna lite bättre, kanske vill folk kura ihop sig och mysa och lära sig nya saker på hösten.

Sen den stora frågan, vad vill man lära sig?!
Jag tänker att kursen ska vara inriktad på porträtt eftersom det är det jag är bäst på. Annars blir jag så nervös om nån helt plötsligt vill teckna hästar och sånt som jag har dålig koll på.
Jag hade ju en brevkurs med tips för en herrans massa år sen, men tänker ju att det här måste bli gottigare, fylligare liksom.
Sen tänkte jag även dela med mig av några av mina specialmoves, nått ska man väl ha för att man betalar en kursavgift tänker jag.
Vilka är mina bästa nyanser, vilken penna funkar bäst på svart och hur får man till den ultimata hudtonen.

Sen måste man även prata lite om anatomi, det är ofta här det brister när man ser nybörjare teckna porträtt. Att de tecknar det de vet inte det de faktiskt ser.
Då blir det aldrig likt.
Men att öva upp att faktiskt se, det tar tid och är en smula tricky.

Alltså jag är så peppad på det här, känner mig lite som Lars Lerin och hans lärlingar haha!
Hoppas bara att någon vill gå kursen också….

5 Kommentarer

  1. Hej Anna!
    Tips på övning som jag hade på gymnasiet i bild och formgivning: Vi fick måla av ett ”marmor”byst av Karl den tolfte. Perfekt eftersom man övar upp seendet av att måla av en modell (än ett 2D-foto) och en toppenmodell som faktiskt sitter still hehe 🙂 Under just denna övning så skulle vi fokusera på ljus och mörker och fick välja ut en grundfärg, sen bara vitt och svart för att fånga dragen. Då blir det inte heller fokus på ”linjerna” och konturerna, som kan vara svårare att få till när man inte kan. Lycka till!

  2. Jag gick din brevkurs den där gången för längesedan! Väldigt trevligt att få brev hem, och så intressant! ???? Undrar – skulle detta vara en platskurs eller online typ?

    • Vad kul att du gillade den!Det här kommer vara en kurs som hålls på plats, en gång i veckan i x antal veckor, så ingen online kurs den här gången

  3. Jaa det låter kul!!!

  4. Ska bli så kul att höra om den här kursen! Jag höll min första ever teckningskurs – eller snarare endagas workshop – för typ en ,ånad sen. Det var kul, men också rätt svårt på grund av att omöjligt att veta vilken nivå folk var på, även om jag specificerat att detta var för nybörjare, om än bara för vuxna. Blev ombedd att hålla en till, så det måste ju ha gått ok! Mitt enda tips – se om du kan ha på lite musik i bakgrunden när du inte ”undervisar” utan folk bara ska sitta och rita, jag hade inte möjligheten och det kändes lite stelt och tyst bitvis.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...