Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Tio Hudord!

okt 22, 2015 | Tankar och Vardag | 5 Kommentarer

 • Jag kan inte gå en dag utan läppstift. Känner mig som en zombie om jag inte har rosa mun.
 • Jag har inga som helst rutiner när det kommer till att tvätta ansiktet. Tvättar det när jag duschar, annars skiter jag i det. Dvs jag sover med smink på (jag vet, jag veeeeeeeet ofräsht men that´s me)
 • Jag har väldigt bra hy i ansiktet och har nästan aldrig några finnar, men när jag var ung hade jag ångest över att visa mig i bikini ifall någon skulle se mina finnar jag hade på ryggen.
 • Jag köpte svindyrt trestegsrengöringskit en gång, bara för att jag borde. Fick en allergisk reaktion och svällde upp som en ballong i ansiktet, fick åka till akuten och äta 12 stycken kortisontabletter på rad för att jag skulle kunna andas igen. Sen dess är jag hellre skitig.
 • Jag har bara superdyra lyxprodukter i min sminkhylla tack vare att min faster har en sminkbutik och ger mig provsmink när jag är deppig.
 • Jag är bra på att sminka mig med ögonskugga och önskar lite i smyg att 80-tals sminkningen ska komma tillbaka så man får gå loss ordentligt. Nu låter jag bli fast jag egentligen vill.
  Det är samma princip att sminka sig som att teckna, tror det är därför jag har lite koll på det där med skuggningar.
 • Jag har långa, mörka ögonfransar och väldigt mörkbruna ögon vilket gör att jag kan se superarg ut, eller intensiv eller vad man nu vill. Själv skulle jag aldrig vara ihop med någon med bruna ögon då jag tycker det blir så mycket liksom. Har svårt att se brunögda människor i ögonen (jag vet, knäppt men så är det)
 • Jag har ett ärr mellan ögonen från när jag hade vattkoppor när jag var liten. Min mamma och min bästa kompis har likadant.
 • Jag har aldrig varit på en spabehandling i hela mitt liv, trots att jag fått det i present en gång.
 • Jag har blivit proffssminkad vid flera tillfällen, men aldrig varit helt nöjd

_MG_7750 _MG_7756

(fotograf: Jessica Silversaga)

 

5 Kommentarer

 1. Vad intressant det du skriver om bruna ögon. Har lite svårt för en person som har bruna ögon, upplever blicken som hård, men det kanske är något ytligt alltså och inget ”verkligt”. Tack för tankeställaren! Tycker egentligen att bruna ögon är fantastiskt fint och önskar jag hade det själv, men håller ändå med om det du säger, fast jag inte kopplat ihop det förut.

 2. Sover också med sminket på, har noll skönhetsrutin på kvällarna. Tycker inte det är ofräscht men kanske inte så himla bra för huden, gissar jag. MEN, den enda gången i mitt liv som jag blivit professionellt sminkad bad jag om tips på att få till snygga sotade ögon, sådär som man drömmer om att få till, du vet, och då tipsade sminkpersonen (sminkör? Makeupartisten?) om att jag skulle sova med mascaran på så såg det nog sotigt ut dagen efter. Lever efter det rådet nu! 😀

  • Haha perfekt, då lever jag också efter det tipset!

 3. Inget om inlägget alls – men oj vad du var lik din pappa på sista bilden!! 🙂

 4. Jag älskar bruna ögon och kan inte säga att jag någonsin har upplevt bruna ögon som hårda, tvärtom faktiskt.
  Ljust blå ögon kan jag där emot ofta tycka känns otäcka och kalla.

  Vad synd att du inte kör med 80-talsögonskugga när du gillar det, varför inte bara skita i att det inte är inne?!?
  Om det hade varit jätteinne nu hade det väl inte varit lika kul om jättemånga gick runt och så liknande ut eller?!?
  Blir ju mycket personligare och roligare om man bara kör på det man gillar! 🙂

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...