Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Tribute till Fastrarna!

nov 22, 2012 | Tankar och Vardag | 17 Kommentarer

Som ni säkert redan vet så har jag inte mindre än tre fastrar här i stan!

Det är Faster Vild, som jobbar ett kvarter bort ifrån mig.
Hon är den som sjunger högst på singstar, som mer än gärna svänger sina lurviga och skrattar massor och gråter alltid när man berättar något speciellt. Hon har aldrig BH när hon kommit hem från jobbet, säger alltid åt mig att tänka efter en extra gång när jag får en galen idé och är den som ringer och peppar när det går trögt.
Hon har långa naglar och kommer och hälsar på när man är ledsen och säger att allting kommer bli bra till slut.

Sen är det Faster Snygg. Hon äger sin egen parfymaffär och dit kan man gå precis när man vill och sitta bakom draperiet i det minililla rummet, dricka kaffe och prata så mycket strunt man bara vill. Hon röker som en borstbindare, tycker om att dricka rödvin och äta popcorn i soffan.
Om jag gjort något dumt eller vill lägga alla mina besparingar på något onödigt så går jag till henne så säger hon alltid att det är en strålande idé. Hon är väldigt lik mig och när jag tror att jag gjort något riktigt dumt har hon alltid gjort det tio gånger värre. Hon har alltid små presenter till mig, gamla kakburkar, en spegel, en veckotidning från femtiotalet som hon hittat i någon av sina storstädningar.
När man är deprimerad och känner sig hängig går man in hos henne så säger hon bara -Vill du ha nya läppstift? Välj ut fyra fem stycken i lådan därinne så blir du glad igen. Det funkar varje gång.
Hon vet allt om alla och tycker om att åka till Playa del Sol och får alltid alltid dansa. Antagligen för att hon är den piffigaste människan jag känner och alltid glittrar som en nyårsraket. Även om det bara är en regnig tisdag i november.

Till sist då, Faster Snäll.
Hon är min stand-in-mamma när min egen känns lite för långt bort. Jag har egen nyckel till hennes hus och får komma och gå som jag vill.
Hon är precis lika stökig som jag men vem tusan orkar ta bort dammsugaren och plocka ur diskmaskinen när man kan spela dragspel istället? Henne kan man ringa mitt i natten, vill minnas att jag ringde vid halv fem en nyårsnatt och grät och frågade om jag fick komma till henne. Då sa hon bara ett sömndrucket javisst och när jag kom hade hon bäddat och gjort smörgås och mjölk.
Hon jobbar i receptionen på mitt jobb och när jag inte orkar vara kvar på jobbet så går jag hem till henne och sover en stund i hennes säng. Hon har alltid rödvin och lakrisal hemma, kräftskjärtar och lättöl. Nödvändighter med andra ord.
Hon tycker om att se på skräptv med mig och bjuda på tapaskväll när det bara är hon och jag, sen kollar vi i gamla fotoalbum och provar hennes gamla glasögon och skrattar så vi sprutar vin genom näsan.
Hon är den bästa personen jag känner och det finns ingen som är så tjusig i fleecetröja som just hon!

Utan dom, skulle Värnamo kännas totalt grått och meningslöst. De är mitt nav och mina bästa kompisar. De älskar mig oavsett hur jag beter mig, hur jag ser ut eller vad jag tar mig för. Och herregud, vad jag älskar dom tillbaka!

17 Kommentarer

 1. Jaha nu fick du mig att gråta igen. Mycket av den varan just nu!!! Älskar dig massor tillbaka.

 2. Rita en Bild på alla tre med alla egenskaper runt om… JAJAJA!!!! puss

 3. Rörande-och-på-pricken-precis!
  Ingen hade skrivit det och beskrivit dessa på ett bättre sätt!

 4. Åh vad fint. Blir alldeles tårögd när jag läser. Vad viktigt det är att ha sånna där personer i sitt liv oavsett om det är fastrar, mostrar, vänner eller grannar.

 5. Åh vad fint! Åh herregud vad du är lik faster snygg till utseendet. Jag har också en faster, men har aldrig ringt henne mitt i natten, fått en massa läppstift eller ens fått en tröstande kram för att jag är jag, fast vi bor på samma ort. Hm, jag är ju för sjutton faster själv. Nu vet jag precis hur jag ska vara för dem. Kram på dig!

 6. Vilken fin beskrivning! Och jag håller med, dina fastrar är underbara.

 7. Fint skrivet!

 8. du är lite lik de allihop! Vad härliga de verkar!
  Mest lik till utseendet är du nog ändå Faster Snygg!

 9. Det här fick mig verkligen att bli lycklig! Tack!

 10. Vilken fin kärleksförklaring till dina fastrar! Jag blir så rörd. Du förstår verkligen att uppskatta människorna i ditt liv. Man tar folk för givna alldeles för ofta. Jag blir inspirerad att skriva ner hur jag känner för människorna i mitt liv:-) Jag blir så glad för din skull att du har så fina människor i ditt liv. Kram Maria

 11. Så himla mycket kärlek! Får ont i magen vad fin det är!

 12. Så härligt beskrivet och vilken skatt att ha ett pärlband av härliga fastrar runt sig. Det går ju inte ta miste på att du och faster snygg är släkt – väldigt lika!

 13. Hej! Jag har aldrig kommenterat på din blogg förut men läser då och då. Nu bara måste jag kommentera för det här var fantamej det finaste jag läst! Det ska bli mitt mål i livet att någon skriver så vackert och levande om mig någon gång! Kram

  • Mycket bra mål!

 14. Men åh, så fint skrivet om dina fastrar! De verkar underbara allihopa!

 15. Vilket fint inlägg om dina härliga fastrar!

  Eftersom jag själv är Värnamobo så känner jag ju så klart till Faster Snygg, hade ingen aning om att ni var släkt, men nu när du skrev om henne så måste jag säga att du liknar henne en aning, till utseendet alltså. Jag vet ju inte riktigt hur du är som person, men jag vet att hon är en härlig människa. Man kommer alltid ut med ett leende på läpparna när man kikat in hos henne. Var faktiskt hos henne som jag gjorde hål i öronen när jag var litet barn, jösses vad jag grät men hon fick mig att skratta trots den brutala smärtan!

  Det är så himla konstigt att jag aldrig sett glimten av dig i denna lilla stad, dock var jag på en av dina utställningar på Hörle Slott (där jag faktiskt bor&har gjort i hela mitt liv…) och vart blown away av hur pass duktig du är. Sedan dess har du tillhört toppen av konstnärer som jag dyrkar.

  Keep up the good work!

  • Hälsade det till min faster, hon blev väldigt glad! Ja du borde sett mig, jag är ju i stan jämt och ständigt!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...