Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Uppdrag!

mar 29, 2014 | Teckningar | 9 Kommentarer

För några veckor sen fick jag ett uppdrag av YH-guiden, att teckna omslaget till deras katalog för 2014. Katalogen skickas ut till alla som tar studenten i år, dvs en himla massa folk så det känns väldigt roligt!
Jag tänkte visa er hur processen sett ut när jag tog fram omslaget.
Först gjorde jag en skiss, jag använde ursnygga Sara och hennes kille från bloggen Wilderness som inspiration. Skissen såg ut såhär:

skiss

Vi bestämde oss för att ta bort tjejens glasögon för att inte båda skulle ha det. Jag renritade teckningen och det såg ut såhär:

skanna0004

Vi bestämde oss sedan för att köra på en lite ”slarvigare” variant och med färg blev det såhär:

skanna0002

För att få katalogen att sticka ut valde vi senare att ändra färgerna till lite starkare, då såg det ut såhär:

skanna0003

Härom dagen landade den färdiga katalogen i brevlådan och såhär blev resultatet:

yh

Fint va?!
Så roligt att se det färdiga resultatet och nu vet ni ungefär hur processen ser ut bakom ett uppdrag!

9 Kommentarer

 1. Ja! väldigt fint!

 2. Mycket fint!

 3. jättebra inlägg, kul att se processen. 🙂

 4. Kul att se och snyggt slutresultat!

 5. Häftigt!!

 6. Jag måste bara få fråga. Får man rita av personer hur som helst utan att fråga och sedan sälja bilden? Om de känner igen sig själva så att säga.

  /Maria

  • Det är nog alltid bäst att fråga först vilket jag såklart gjorde!

 7. Hej Anna!

  Nu kommer en aningen icke-konventionell kommentar… men jag har faktiskt funderat på detta ett tag. Jag vill börja med att säga att jag har följt din blogg i typ två år, och är ett hängivet fan av både det du skapar och dig som person. Jag har ett rätt kreativt yrke (animatör), så jag tittar på illustrationer lite annorlunda än de flesta.

  Jag har sett att en återkommande sak i dina bilder är att anatomin ibland är lite… tja. Killens vänstra öga (från vårt håll sett) i denna illustration till exempel, som sitter alldeles för långt ner. Så pass långt ner att en person som inte arbetar kreativt skulle kunna se det. Är det medvetet, en del av stilen? Eller har du bara inte tänkt på det? Vet du om det, men du bryr du dig inte?

  I vilket fall, ta inte detta som en hård kritik, bara att jag är nyfiken på tankeprocessen och vill förstå bättre. Jag har alltid beundrat att dina illustrationer känns spontana, som om du målat vad sjutton föll dig in att göra. Samtidigt undrar jag om du gör nån form av check på anatomin för att kolla att den faktiskt fungerar.

 8. Superfint! Förstår att ni förstärkte färgerna för att den skulle sticka ut, men jag gillar nog den med blekare färger lite mer 🙂

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...