Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Utbildning!

jan 29, 2013 | Tankar och Vardag | 9 Kommentarer

Jag har skrivit om det här förut men det var så himla längesen och jag får ofta frågor om just min utbildning, så vi tar det igen:

2000-2003 gick jag estetisk bild och form på Sundstagymnasiet i Karlstad.
Vi hade fri tillgång till allt målarmaterial och hade en jättestor ateljé där vi fick vara hur mycket vi ville. Såhär i efterhand kan jag erkänna att både en och två lektioner fick ge vika för att jag alltid var i ateljén istället för att gå på andra lektioner. Men det gav ju resultat också!

student

2003-2005 gick jag på Pernbys målarskola i Stockholm.
Jag var bara 19 år så jag fick inget studielån (man måste vara 20 för att få det) så jag levde på i stort sett inga pengar alls och var, ärligt talat, alldeles för ung för att gå den där skolan.
De flesta andra var betydligt äldre än jag, hade gått flera skolor innan och jag var nog inte beredd på att det skulle vara så himla hårt.
Fast väldigt lärorikt förstås.

pernbys

2005-2006 gick jag på Gerlesborgsskolan i Bohuslän.
Det är en tvåårig kontsutbildning men jag kom in direkt på andra året så jag gick bara ett år.
Jag hade världens finaste ateljé med utsikt över havet, egen balkong och jättehögt till tak.
Det här var året då jag lärde mig och utvecklades absolut mest inom måleri men det var också ett riktigt tufft år då man är väldigt isolerad från omvärlden.

gerles

2006-2007 pluggade jag på Karlstads universitet.
Jag läste 40 poäng konstvetenskap och sen 40 poäng serieteckning och bildberättande.
Konstvetenskapen var så vansinnigt svår men jag hade som tur var en professor som gillade mig lite extra så jag klarade mig igenom alla tentor, även om det var på håret många gånger.
Serieteckningen var ett väldigt roligt halvår, själva utbildningen var väl lite sisådär men jag hade så roligt ändå. bodde i Karlstad,  hängde massor med min klasskompis Oscar och hade det helt enkelt så himla roligt!

2008 startade jag bloggen och flyttade till Värnamo.
Här fick jag jobb som dekoratör på MQ och fick en dekoratörsutbildning via dom kan man säga.

2009-2010 började jag på Textilakademin i Värnamo.
Här lärde man sig sy, mönsterkonstruktion, sticka, teckna, väva och allt sånt där som hör ihop med textil. Skitrolig utbildning och världens bästa klasskompisar.
Det här var mitt absolut roligaste år i Värnamo!

textil

2010 var också året jag började som tatueringslärling och som inredare på Mio.

tattoo

”Tegelväggen” i bakgrunden gjorde jag med en disktrasa jag klippte till i lagom storlek som jag sen rollade i tre olika nyanser och tryckte upp på väggen, som en stämpel kan man säga. Fint tycker jag. Den finns dock inte kvar sen jag slutade, sicket slöseri med tid!

jobb1

Så, det var en snabbgenomgång om vilka utbildningar jag har i bagaget! Om ni vill söka någon av de utbildningarna jag gått så passa på att sök nu, det brukar vara runt mars någongång de vill ha in arbetsproverna!
Hade jag fått bestämma helt själv hade jag nog aldrig slutat plugga, jag tycker det är otroligt roligt att läsa nya utbildningar och lära sig nya färdigheter inom mitt ämne!
Men jag antar att livet och mitt eget företag kom emellan, så nu får jag lägga all min energi här istället, även om drömmen om Konstfack nog aldrig riktigt kommer försvinna.

9 Kommentarer

 1. Har du aldrig funderat på att gå tillbaka till tatuerandet? Tror du skulle kunna äga tatueringsbranchen, precis som jag tror du skulle kunna göra i alla brancher!

  • Tack! Nja själva tatuerandet saknar jag ibland, men jag saknar inte branchen om man säger så

 2. Vad spännande, går i tvåan på gymnasiet och vill fortsätta direkt sen, så detta var jättenajs att få läsa om!:) Jag vet vad jag vill bli, men det finns många vägar dit:) fast allra mest drömmer jag om det omöjliga, konstfack!
  Hur menar du med att du kom in på andra året på Göterborgsskolan??

  • Eftersom jag hade gått två år redan så sökte jag direkt till andra året och de tyckte väl att jag va bra nog för att hoppa in direkt där!

   • Åh, härligt!

 3. Hej Anna! Kul att få läsa om alla de intressanta stigar du har vandrat! Läser själv på en kreativ utbildning och nu vankas det många tankar och funderingar kring den dära framtiden. Arbetsprover och jadajada. Skönt att ta ett litet avbrott ibland och vandra in på din blogg, läsa lite om hur du har gått tillväga. Du som har varit där och funderat kring samma saker. Inspirerande och motiverande för mig. Du verkar så go, varm och stark! Jag får alltid den där härliga känslan när jag besökt din blogg att: Vill man -ja då fan kan man! Tack ska du ha för det! Jag vill beklaga sorgen och allt skit som du går igenom nu. Känns i alla fall som du har förutsättningarna för att ta dig igenom allt. Jag tror på dig! Kram Moa

 4. Måste bara rätta ditt missförstånd ang studielån, jag flyttade hemifrån det året jag fyllde 19 för att plugga på uni, då fick jag studielån från CSN. Och så mycket äldre än dig är jag inte att reglerna har hunnit ändras… (83:a). 😉
  PS. Du är så oerhört begåvad! 🙂

  • Du pluggade på universitet, det är skillnaden! Eftergymnasiala utbildningar, förberedande och folkhögskola då får man inte csn

 5. Du är helt fantastisk!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...