Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Vår!

feb 13, 2014 | Tankar och Vardag | 3 Kommentarer

Vet ni, nu är det inte så hiskeligt långt kvar tills det är vår!
Som den vinterhatare jag är så är jag hemskt glad att vi nästintill sluppit vinter i år. Speciellt när man ständigt är livrädd för att halka omkull och måste gå ännu mindre myrsteg än jag redan gör.
Vill ju inte skjuta ut den här ungen på asfalten!

Den här våren kommer sannerligen att bli annorlunda från tidigare år!
För bara några år sen satt jag försjunken från december till mars med konstfacks arbetsprover, år ut och år in. När jag väl skickat in dom så var man så trött och nervös att jag aldrig såg skymten till någon vår.
Men de senaste åren har jag lagt ner det där med Konstfack. Det var ett tufft beslut att ge upp en dröm, men jag fick en annan uppfylld istället.
Det är den drömmen som på riktigt tar vid den här våren!

Snart kommer solen tillbaka, jag har sett den smyga fram då och då redan nu. Då syns slipdammet och smutsen på våra golv alldeles extra.
Den här våren är jag så himla glad att vi flyttat till stan, att jag har badplatsen och vattnet bara på promenadavstånd och att jag dessutom ska få dra barnvagnen dit i knastrigt grus.
När man får damma av solglasögonen och skinnjackan, när man plötsligt går i ett par jeans igen och man inte längre behöver den varmaste åkpåsen i vagnen.
Sen, när våren övergår i försommar och vi är föräldralediga ihop ska vi packa filtar och matsäck, ta med Liten på utflykt och äta svettiga ostsmörgåsar vid vårt hemliga ställe, där det är sådär vårljust och kallbrunt. Där du frågade om jag ville bli din resten av livet.
Det stället måste vi visa för Liten.

Tänk va, om bara en månad så är vi där. Du, jag, Liten och våren!

1_MG_7992 IMG_1842 (640x475) IMG_1851 (427x640) IMG_1750 IMG_1720 IMG_1704 (427x640) IMG_1575 (640x427) IMG_1537 (640x481) bild3 IMG_1390 (640x427) IMG_1327 (640x496)

3 Kommentarer

  1. Ååh, vårkänslor!! Härligt.

  2. Du, det är inte försent att gå på Konstfack om det är vad du vill. Du kanske går där om 5 år eller tio, det spelar faktiskt ingen roll. Dessutom är det inte beviset på att vara lyckad, men det vet u redan, ett barn smäller självklart högre, men det betyder inte att det är försent att göra det man vill. Får mig att tänka på ”att göra det man måste är att göra det man vill” (från nån svensktopplåt som faktiskt betyder något. Kram

  3. Jag kan också längta till våren men till skillnad från dig sörjer jag att vintern varit så otroligt kort. Där jag bor brukar vi ha ordentliga vintrar med glittrande snö och frostvita trädgrenar, men i år har jag istället vadat genom slask och grå dimma. Får en orosklump i magen av att vintern varit så mild. Våren kommer alltid till slut, så den kan jag vänta på. Vill gärna åka skidor, rulla snöbollar och kisa mot vintersolen en stund innan snödropparna börjar kika fram.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...