Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Wish-Shopping!

jun 1, 2017 | Kläder | 2 Kommentarer

Säga vad man vill om Wish men billigt är det och sjukt beroendeframkallande! (för er som inte vet så är det alltså en asiatisk (?) sida på nätet som har allt mellan himmel och gjord, sakerna är vansinnigt billiga, oftast betalar man mest för frakten)
Det har tagit sisådär 1½ månad att få grejerna och hälften har inte dykt upp än (hoppas de gör det dock)
Men jag tänkte visa lite hur det sett ut på bilden och hur det varit i verkligheten. Än så länge har jag varit 98% nöjd med alla grejer jag fått, det trodde jag faktiskt inte! Men som sagt, läs recensionerna innan ni köper, står det att det är skräp så är det nog skräp, gå upp två storlekar i kläderna och ja, förlåt för konsumtionshets.

wish3
Den här necessären, Jag ÄLSKAR den! Den är stor så den rymmer allt, liksom lite ”sladdrig” så den tar inte så stor plats och såklart fin förstås!

wish2
Rävmorgonrocken till Knut. Den här ser ut att vara mer i frotté på bilden men är i själva verket mer i plysch och så vansinnigt mjuk och varm. Tror att jag kan ha fått en storlek för stor, men det är ju inte så noga med just morgonrockar.

wish4
Den här långklänningen. Vi kommer vara bästisar hela sommaren (dock ser jag ju inte så lycklig ut på bilden direkt) den är sjukt bekväm och liksom lagom fin. Trodde dock inte den skulle vara så glansig och på bilden har den fickor, vilket den inte har i verkligheten. Jag har Large på klänningen med medium i vanliga fall, tycker det funkade bra.

wish5
De här byxorna är ju rena kopior från Bobo Choses men de är ju så himla fina och slutsålda överallt, så jag kunde inte låta bli. Härlig kvalité så det här var ett bra köp! Kanske något små i storleken, Knut har 110 på sina och har 92-98 i vanliga fall, kunde nog gått upp ännu en storlek.

wish1
Sist ut, den här bikinin. Den här var jag mest orolig för, att köpa bikini är ju svårt nog som det är så att då köpa den via nätet och med ministorlekar va ju en ren chansning. Men jag är verkligen så himla nöjd med den här! Tog en XL och tycker det har funkat bra, kanske liiiite för trång i benhålen men det är en värdslig sak.

Jag vet att det inte är särskilt bra varken ur miljösynpunkt och säkerligen inte ur arbetsförhållanden heller att handla från Wish. Men jag kunde inte låta bli. Förlåt världen.

2 Kommentarer

  1. Tror att alla handlar från wish och liknande men ändå påstår att de inte gör det ur miljösynpunkt/etiska aspekter. 😉 Jag gör det knappt, pga oteknisk och misstänksam mot att använda mitt kort på såna sidor men efter det här inlägget klickade jag hem en likadan morgonrock som Knut har till min kille. Tack för tips 🙂

  2. Jag är inte säker på att wish är sämre än andra företag när det gäller miljö och arbetsförhållanden. Däremot tycker jag att det är problematiskt att de stjäl andra människors konstnärliga arbete, foton, och använder i sin marknadsföring. Fotot på klänningen kommer t ex från JESSAKAE, se https://jessakae.com/products/navy-classic-rose-maxi-dress?variant=40275605060 , brevid bilden står lite info om hur deras foto själs och används. Fotot på badrocken kommer från Bonde of Sweden, se http://www.bondeofsweden.se/sv/morgonrock-och-badrock-for-baby-/385-morgonrock-rav.html . Så anledingen till att plaggen man får hem från wish är så olika dem på bilderna är att det helt enkelt inte är samma plagg.

    Man kan knappast säga att wish stjäl designen och gör direkta kopior. Många av wish produkter är så pass olika originalet på fotot att man snarast får se det som att fotot fugerat som inspiration. Men användingen av fotot i marknadsföring är fortfarande långt ifrån ärlig.

    Detta gör förstås inte dig och Knut mindre fina i era plagg, men det kan vara värt att tänka på för den som funderar på att handla från wish.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...