Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Att Fylla 30 i Skymundan!

jan 30, 2014 | Tankar och Vardag | 5 Kommentarer

Jag fyller snart 30 år. Det anses vara en stor dag, en milstolpe och något högst märkvärdigt.
Det tycker jag också. Det är faktiskt ganska stort. 30 år….

Jag fyller 30 år om 37 dagar. Anledningen att jag vet det så exakt är för att vår bebis är beräknad att komma om 36 dagar.
Alltså dagen före min 30-årsdag.
Åh bättre 30-års present kan man inte få kan man tycka.
Sant.
Men det var ändå inte såhär jag hade tänkt mig min födelsedag.
Jag är inte ett fan av stora fester och massor med folk men jag gillade ändå tanken på den där 30-årsdagen och allt roligt som skulle hända då.
Överraskningar och roliga upptåg, kalas och hollaballo hela natten.

Nu kommer jag spendera den dagen i mjukisbyxor med ett ömmande skrev och en liten nyfödd minimänniska som alla vill komma och titta på.
Jag kommer kanske fylla 30 år på en BB-avdelning och ägna större delen av dagen åt att prata om läckande bröst med andra nyförlösta mammor.
Det var inte den bilden jag hade av att fylla 30 när jag var 25.

Att ha ett stort kalas och hurrarop med en nyfödd bebis är inte heller något jag vill. Då vill jag helst bara vara ifred med min lilla familj och försöka vänja mig vid mitt nya liv.
Kanske får jag skjuta på min födelsedag till sommaren, när vår altan är nymålad och trädgården blommar, när bebisen sover i vagnen och jag har landat i mitt nya liv.

Hoppas att någon iallafall kommer ihåg att säga grattis på födelsedagen, mitt i alla grattis till bebisen.

Om jag nu skjuter upp min födelsedag har jag ju ännu mer tid att fila på min önskelista, än så länge ser den ut ungefär såhär:

373_nature_webb-f3d92f29Skor från Swedish Hasbeens i modellen Singoalla. (de ljusa eller de vinröda)

5966o_KBGC982_AO_Pink

Moccamaster i färgen pink (finns bland annat på Clas Ohlsson)

117858-2

A3 scanner.

1410397_fpx

En klassisk klocka. Just den här köpte jag till Emil i morgongåva och tycker den är himla fin. Vill gärna ha med brunt band och en klassisk urtavla, inte massa digitala grejer och sånt.

lampa-emaliowana-mhy-muuto-7-kolorow

En lilla My lampa! Det här har jag önskat mig i hur många år som helst! Dock verkar det som att jag faktiskt redan fått en sån här i 30-års present, från Bonjour-Madelene! Hur snällt?!

Panasonic-GM1-fram

En ny kamera, som inte är så stor och klumpig som den gamla. Den här är det jag går och dregglar över, en panasonic Lumix GM1.

S1921L02R-302@1.1

En baddräkt från Seafolly. Perfekt för efter-graviditets-mage med rynk i sidan och med plats för en bred rumpa.

5 Kommentarer

  1. En vän fick bebis 2 veckor innan beräknad tid. Jag gick över 11 dagar, puh! Från det att man försöker bli gravid så inleds ett äventyr som man inte riktigt kan kontrollera över och som bara fortsätter 🙂 Dessutom låter det mycket härligt att ha kalas i sommar när ni landat med allting och kan vara i er trädgård!

  2. Det är jobbigt när saker inte blir som tänkt sig och målat upp det. De flesta förstföderskor går ju över tiden så om jag var du skulle jag satsa på att ställa in mig på litet lugnt mysigt firande höggravid med de närmaste och sen fest i sommar som du skrev! Det är så kul att få följa dig genom den här resan och sen få se en glimt av dig som mamma, tror att du kommer bli en fantastisk mamma! Och va skönt att arga tanten flyttade, det var snabba puckar! All lycka!

  3. Tänkte samma. ofta går man över tiden. Men den kan ju lika gärna komma i morrn.. Det är väl det fascinerande med graviditeter, man har ingen aning. Min etta kom nio dagar sent, tvåan kom exakt på dagen.
    Men det där med planering kan man ju lägga ner. 🙂

  4. Som andra också skrivit, som förstföderska går man ofta över tiden. Så troligtvis kan du ha en minitillställning på din födelsedag om du vill, och sedan ett hollaballo i sommar.
    Jag är beräknad i februari, tre dagar efter min 30-årsdag. Jag planerar för en liten tillställning och middag några dagar innan min födelsedag. Men så får vi så klart se om bebis kommer innan, på dagen, eller efter bf.

  5. Jag föddes på min mammas födelsedag 😀 Men om det känns tråkigt om du skulle råka missa att festa till det helt kan du ju alltid välja ett annat datum att ha lite kalas på 🙂

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...