Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Bara så trött. Så innerligt trött.

dec 8, 2016 | Teckningar | 10 Kommentarer

Jag blir upprörd titt som tätt över saker jag läser eller som trycks upp i ansiktet på mig.
Orkar oftast inte kommentera saken.
Men, det här med luciapojken. Det kan bara inte gå mig obemärkt förbi.

Nej Lucia kommer antagligen aldrig vara en kille i luciatåget på TV, eftersom det är tradition och ja, det var ju faktiskt en tjej från början. Vi veeeeeeeeeeeeet det, så det är inget argument.
MEN, hur många vuxna Luciatåg finns det? Ytterst få skulle jag säga och de som finns kommer säkerligen se likadana ut som de alltid gjort.
Det finns däremot hundratals luciatåg för barn. Det är liksom barn som går luciatåg.
Gör det då något om en pojke vill vara lucia? Om ett barn vill vara lucia?
Är det hela jävla världen?
Nej.
Hur fan ska vi fostra våra barn att stå upp för sig själva, att våga göra det som känns rätt i magen när vi redan bestämmer när de är små vad de får eller inte får klä ut sig till?!

Såna jävla dumheter!
Och nej, det handlar inte om ett könslöst samhälle och att alla ni hen-hatare tycker att Sverige tappat all verklighetsuppfattning.
Det handlar om ett barn som klätt ut sig.
ETT BARN!

Påverkar det här ditt liv överhuvud taget, att en liten pojke vill vara lucia? Ändrar det hela din vardag och allt du tror på?
Nej jag trodde väl det.
Låt det vara då.

Ditt jävla pappskaft.
Vi har större problem än små pojkar i krona.
Du är ett större problem.

10 Kommentarer

 1. Bra rutet, Anna!

 2. Jag håller med till 100% i det du skriver. Barn ska få klä ut sig hur de vill. Vill en pojke vara lucia så ska han få vara det.

  Men om jag förstått det rätt är det Åhléns som använt en bild av en pojke i luciakrona i deras reklamblad?! Och där börjar det bli fel kan jag tycka för då använder de en pojke i luciakläder och krona för att det ska bli uppståndelse och de ska få lite extra pr på köpet.

  • Jag tror absolut inte Åhlens gjorde det som ett pr trick, har väldigt svårt att tro att de kunde förutse den hatstorm som blev. För vem hade kunnat tro det, att en pojke i luciakläder ens skulle bli debatt?!

 3. Så bra skrivet! Håller helt med att de är de bakom kommentarerna som är problemet och inte pojken i luciakrona i sig.

 4. Så rätt skrivet! Har barnbarn som älskar att klä ut sig. Killen vill gärna ha rosa fjädrar. Tjejen gillar spindelmannen och klär gärna ut sig i den dräkten. Och dom är lyckliga.

 5. Men amen och skål på den! Bra skrivet!

 6. Hej Anna!
  På förskolan jag arbetar, är vi två manliga förskollärare som gladeligen klär ut oss till Lucia, för att bekämpa stereotyper, dumma åsiktspoliser – och för att helt enkelt ha kul!
  Eftersom vi är vuxna individer, får vi inga ”hatare” bland föräldrarna, ej heller dödshot, eftersom vi står upp bland riktiga människor – men gunåde oss ifall vi varit på nätet, där trollen härjar – som är fega nog att attackera barn!

 7. Men är jag helt bakom flötet! Handlar allt det här om att det var en liten pojke som var lucia?? Jag trodde på fullaste ansvar att det var några rasistiska skithögar som reagerade för att pojken hade lite mörkare hy…
  herregud alltså!! Att folk inte lägger ner tid på vettigare saker än att hata på ett litet barn!

 8. Tack. Precis så.

 9. Det hatstormen baseras på är pojkens härkomst/ etniska bakgrud. Vilket inte gör saken bättre. Men ingen av kommentarerna förens Åhlens själva gick ut med det, riktade sig mot barnets kön. Alltid är det något som ska förstöras och smutsas ner. Bedrövligt att ett barn ska bli skottpelare för männiakans idioti.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...