Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Dagen före Dagen!

mar 7, 2014 | Tankar och Vardag | 20 Kommentarer

Imorgon fyller jag 30 år.

Det är början på något nytt och slutet på något annat.
Min bästa tid i livet har utan tvekan varit under mina senaste tio år.
Jag hittade mig själv, någonstans runt tjugofemårsåldern, då slutade jag vara ängslig över vad folk skulle tycka och tänka och jag landade i att såhär är jag och det är faktiskt helt okej.
Efter den insikten har mitt liv blivit betydligt enklare och jag har blivit mer trygg.

När jag var tjugo bodde jag i Södertälje, hade skitiga fönster så det alltid såg ut som det var dimmigt utanför och ett kök som alltid kändes klibbigt. Jag gick på konstskola och visste inte riktigt om jag var på rätt plats vid rätt tidpunkt. Jag kände mig för ung för Stockholm, för liten för kritiken och för oerfaren för att klara mig själv.

Några år senare bodde jag i ett torn med tre våningar. Som ett eget litet muminhus och man såg havet från fönstret och de kala bergen åt det andra hållet. Jag hade en ateljé med altan mot havet som jag var i dygnet runt. Där inne låste jag dörren, drack vin, målade och grät över mitt trasiga hjärta.
När jag flyttade från havet och saltvattnet och tornet ett år senare var jag så trött på det att jag aldrig ville se det mer.
Nu kan jag sakna det ibland.
Det ensamma och tysta muminhuset, snålblåsten och de söndertrampade snäckskalen.

Nu är jag vuxen. Jag har körkort och en bil med automatväxel. Jag har eget hus och en brevlåda med mitt namn. Jag har en man och en son med samma efternamn som jag.
Imorgon fyller jag 30.
Det känns inte mer än rätt.

20 Kommentarer

 1. Jag tjuvstartar och säger grattis redan nu! Hoppas att födelsedagen och året blir helt fantastiska!

 2. Grattis i förskott!
  Har under mina år på lärarutbildningen fått lära mig att hjärnan är fullmogen först vid ca 25 års ålder och att det är därför man ofta är mer brydd om ”vad folk ska tycka” osv innan 25. Håller verkligen med om att det stämmer!

 3. Stort grattis!

 4. Grattis på födelsedagen!!:) hoppas de kommande tio åren slår alla förväntningar!

 5. Hurra! Grattis på födelsedagen.

 6. Och du är en jävel på att uttrycka dig bra. Skriv en bok vet jag!
  Stort grattis även till födelsedagen.

 7. Grattis på födelsedagen!
  Du är så inspirerande på så många olika sätt!

 8. Grattis fina Anna!

 9. Stort grattis på 30-årsdagen bästa Anna!

 10. Grattis Anna till din aktningsvärda ålder!

  Gillar din sida!

  För ett par månader sedan så öppnade vi en ny webbshop som har många sköna produkter för killar inom rakning och hudvård.

  Kolla gärna in:

  http://www.sliqhaq.se

  Gustav

 11. Hurra på din födelsedag! GRATTIS!

 12. Hoppas du har en underbar födelsedag!

 13. Grattis på din dag!!! Hoppas den blir finfin med tårta och bebismys och att du kan ha kalasande i alla fall! 😀

 14. Grattis på din dag!!!

 15. Grattis på din dag! Ha det underbart!

 16. Grattis som fan!

 17. Muminhuset låter fantastiskt, har du inga bilder?

 18. Oj, jag trodde inte man kunde tröttna på att bo i muminhus… Grattis på födelsedagen!

 19. När jag läser din blogg mins jag tillbaka på min 30 årsdag. Då var jag höggravid med min Knut, han föddes den 16 mars 2002 och blir på söndag 12 år. Ta vara på tiden nu för den går så fort och vips har man stora barn! Hoppas du fick en fin födelsedag!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...