Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Dagens Brist På Kläder!

maj 26, 2014 | Bebis, Kläder, Tankar och Vardag | 53 Kommentarer

Alltså det är såååå himla varmt ute så både jag och Knut ligger halvnakna och kippar efter luft!
Så jäkla skönt med sol!

Men med sol kommer också det här med bad och med bad kommer bikini.
Emil tyckte vi skulle riva ner vårt staket runt altanen men jag satte ner foten och sa att någonstans måste jag väl kunna få ha bikini utan att någon ser.
På stranden hade jag planerat att hålla mig i vassen.

Men så tänkte jag till, att jag har ta mig tusan precis fått barn. Min kropp har expanderat som ett jäkla gummiband och jag har liksom haft en inbyggd magväska och burit runt vår bebis i.
Så då tänker jag inte skämmas!
Anledningen till att jag skämdes är enkel, ”alla andra” tycks gå ner till sin vanliga vikt på två sekunder, Heidi Klum gick Victoria Secret modevisningn typ åtta veckor efter hon fick barn osv osv.
Man får helt enkelt inte höra eller se något från den andra sidan.

Så nu tänker jag visa det. Fast jag haft ångest i flera dagar över det här så gör jag det bara!
Såhär ser jag ut, med bristningar på låren, med en betydligt mjukare mage än innan och med bröst som nu är mer eller mindre innehållslösa.
När jag fotade de här bilderna frågade Emil om jag tog ”före”-bilder.
Men det är inte före bilder. Det är bara bilder. Från nu. Hur det ser ut sen är något annat och kanske ändras det inte alls, vem vet.
Men framför allt, vem bryr sig?

bikini

53 Kommentarer

 1. Alltså typ sådär ser jag också ut, fast då har jag inte burit runt på en extra människa inuti mig i nio månader. Snygg tjej, och snygg bikini också!!

  • Jag har omedvetet slutat fokusera på hur jag ser ut och istället lägga mer fokus på allt jag gör och upplever, vilket har resulterat i mjukare kurver och större storlekar. Det har också inneburit att jag gått från väldigt svacklig till rätt glad med lite mer skinn på näsan. Några extra kilon behöver inte betyda så mycket. Man får inte glömma att jobba med hjärnspökena som vill sätta din en.

 2. Åh vad skönt att höra 🙂 o du är superdupersnygg! Har typ kämpat sen mun son föddes i januari med att få tillbaka min kropp, har 6 kilo kvar men har som du kommit till insikt i att det inte spelar någon roll! Jag har fått världens finaste son och han är viktigare än allt annat just nu! Antingen försvinner de sista kilona, eller inte. Jag är mer nöjd och tillfreds med min kropp än någonsin egentligen, räcker att bara tänka vad den faktiskt klarat av ❤️

 3. Säger som Annas kommentar här ovan: sådär ser ju jag också ut! Fast ingen bebis har funnits i min mage än! Och eh ja sjukt snygg bikini??

 4. Åh! Du er så flott! Og absolutt ei av dei kulaste damene eg veit om!

 5. Ha! Jag har mycket MER mage och har inte varit gravid. Det sätter sig helt enkelt främst på magen för mig. Gillar bikinin!

 6. Heja dig Anna!

  Oavsett om man fött barn eller inte så ska man aldrig skämmas för sin kropp. Aldrig gömma sig i någon vass.

  Du är perfekt precis som du är och fan ta den som säger något annat!

 7. Heja dej! Så himla bra gjort!

 8. Du är sjukt snygg kvinna!
  Jag har fått apamycket bristningar och fasar för hur jag kommer se ut när jag snart klämmer ut ungen..
  Var inte rädd för att visa upp den där kroppen hot mama! 🙂

 9. Så rätt Anna! Heja dig!!

 10. Ja, på riktigt, jag läser detta och ser på bilderna och bryr mig inte ett skvatt! Och det kanske låter taskigt men egentligen är det väl precis så det borde vara – Att vi inte ska bry oss om varandras kroppar. Jag tänker inte skriva att ”åh du är ju jättefin”, för världen är full av motpoler och ”usch!” blandat med ”ååh!” när det istället bara borde handla om att ”fan vad gött att du har en altan du kan sola på! Grattis”. I övrigt vill jag säga att du verkar du vara en himla mysig människa. Och ja, kroppen är en jäkla häftig sak!

 11. Vackra Anna! Du är tamejfan den bästa bloggerska jag vet! Du är grym, det har jag sagt förut! Det där är ju jättefina bilder på en riktig kvinna! Så fin! 🙂 värsta Marilyn 😉 hihi! Kram!

 12. Heja Anna!
  Jag vet precis hur du känner. Gick upp 20 kg när jag var gravid och kände mig så jävla ful efteråt. Bristningar och mjuk mage och allt. Men faktiskt, jag bryr mig inte längre. Jag har fortfarande inte gått ner till min vanliga vikt och det gör jag nog inte heller, men jag är så stolt över vad jag gjort. Hallå det bodde ett barn i magen i nästan tio månader! Du är svinsnygg!

 13. Klok och snygg!

 14. Heja dig Anna!
  Fick mitt andra barn för 10 månader sedan och ser inte heller ut ”som man ska”
  Nu tänker jag baske mig också våga mig på att vara stolt över min kropp i bikini.

  Kram!

 15. Du är kalasbra!

 16. WORD!

 17. Gud så snygg!!! Hoppas jag hinner bli så snygg till åtminstone slutet av sommaren, väntar mitt första dag any day now…!

 18. <3 Grym!

 19. Så modigt Anna, fantastisk att du vågar! En sådan kropp har nog de flesta av oss och vi rockar fett för det!

 20. Heja dig! Så himla snygg! Tänk vad din kropp kan liksom. 🙂

 21. Tack Anna. Tack för att du visar mod, tack för att du delar med dig och tack för att du inspirerar. Jag önskar att du fick känna värmen jag har i mitt hjärta nu. Jag skickar den i tankeform! Tusen tack.

 22. Vad skönt att du har slutat skämmas! Jag fick en baby för 4 1/2 månad sedan och jag känner att äntligen har min kropp kommit till nytta istället för att bara vara snygg, framför allt har mina bröst ett syfte nu. Njut av livet, det är alla värda, bristningar eller ej.

 23. Du är underbar!

 24. Hejja dej!
  Underbart, vem bryr sig hur vi ser ut, egentligen!?

 25. Håller med My här nedanför. Man behöver egentligen inte kommentera kroppar alls. Allt är normalt. (men jag förstår vad du menar, Anna)
  Visst har vi en superhärlig vår! Känns t.o.m. som sommar var och varannan dag – underbart!
  Skulle man kunna få se lite mer bilder från ert hem? Du har så häftig och inspirerande inredningssmak.

 26. Du är så grym.

 27. Du är så fin!!!!

 28. När jag fick första barnet tyckte jag också att det var skitjobbigt med hur kroppen förändrades. Från att ha haft en ung, lång, smal kropp till att i princip se ut som min femtioåriga mamma, över några månader, när man ständigt matas med att man ska se ung, fast och slank ut. Inte konstigt att det är en jobbig process när vårt värde och självkänsla hela tiden ska blandas ihop med vårt utseende. Nu tycker jag att det här med att vara fin känns mindre och mindre viktigt, och det är så befriande och härligt att slippa lägga energi på det!

 29. You GO girl!!! Så bra att du vågar. Klart man tycker att ens kropp känns konstig när den ändrats fort. Och folk kommer helt klart att titta på bilderna och tänka både positivt och negativt om dem där de sitter framför en skärm, för det är så vår värld ser ut. Samtidigt är det ju viktigt att vi sprider operfekta bilder (ej ur perfekta vinklar etc) på normala kroppar, för vi behöver ju alla påminnas om att vackra kroppar inte alltid är den smalaste eller mest vältränade. Dessutom så är det ju ingen av de som umgås med dig för att du är du som gör det baserat på ditt utseende. Var nöjd med din kropp och gör vad som gör att du och den mår som bäst…

 30. Så fint. 🙂

 31. Tänk vilken perfekt och stark kropp du har! Den har burit ert barn – en alldeles perfekt Knut, fött fram honom och nu kan den ta promenader med honom. För att inte tala om allt annat den kan (cykla, tapetsera om osv.).

  Jag är gravid i v. 37 och hej, kroppen lär ju inte bli som den var innan. Men jisses vad häftigt det är att få vara gravid, att få bygga ett barn i magen. Sen har det har inneburit spindelkärl på benen och annat kul, vad spelar det för roll? Jag har aktivt, sen den dag jag blev gravid, sagt att sommaren 2014 kommer vara den sommar jag är som allra mest stolt över min kropp. Den har ju huserat vår lillhen. Och det är ta mig tusan mer värt än att ta sig i en minimal Victoria Secret BH (vilket jag inte gjorde innan heller).

 32. Go Anna ! Shit va skönt att se någon som vågar stå upp för hur det faktiskt egentligen är när man har fått barn. Istället ska man bara jämföras med alla dessa kändisar som egen PT stylister fettsugning och gud vet vad bara för att ett par veckor efter vara lika slimmade som innan.

 33. Jag har aldrig varit gravid, så jag ska inte uttala mig om hur det känns när ens kropp förändras… Men… jag har alltid varit rund, både här och där, och betydligt rundare än vad du är nu… BETYDLIGT rundare. Och jag tänker inte sitta i vassen i sommar.
  Vi behöver visa för varandra att man inte behöver se ut som Heidi Klum för att ha badkläder!

 34. Vad grym du är Anna! Och lika fin och personlig som alltid. Det här kommer hjälpa mig så mycket när jag själv sitter på andra sidan förlossningen. Stor kram!!

 35. Fantastisk bikini! Var har du köpt den?

 36. Heja Anna!

 37. Hejja Anna! Du är grym!

 38. Heja heja! Du är så himla snygg och fin, både på in-och utsidan. Skickar tusen jävlar anammakramar över cyberspace!

 39. Herregud vad du är vacker!! <3

 40. Woot! Du är ju supersmal, som du har pratat hade jag väntat mig Jabba de Hutt! 😛 Det är bra Anna, stå på dig!

 41. Jag är så imponerad av att du göra detta! Inte för att du har något att skämmas för, du är verkligen jättefin men det finns så jädrans mycket tyckande om kvinnokroppen och om hur de ”ska” se ut att såna här inlägg inte längre postas av rädsla för att bli påhoppade. Jag hoppas att du känner kärleken från alla kommentarer du har fått och fortsätter vara modig. Heja dig!

 42. HEJJA DIG!! Sån förebild du är!

 43. Du är jättefin! Jag fick barn för snart fyra år sedan och även om kroppen förändrats på många sätt så är jag mer harmonisk nu än tidigare, trots både bristningar, olika stora bröst och mjuk mage. Tänk vad kroppen klarar av egentligen, det tänkte jag ju inte på innan jag fick barn. Den där bikinin du har är förresten nedrans fin! Jag har spanat in den själv men blir inte klok på storlekarna. Förstår som inte om en ska gå efter normal klädstorlek eller om det är nån slags specialare för just bikinis?

 44. Du har en väldigt fin kropp! Bikinin såg sjukt snygg ut på dig också! kramar!

 45. HEJA DIG!!!!!

 46. Heja dej! Så fint att du vågar! Hopppas på att jag nu efter ha läst din text våga mig ner på ”stan” och köpa mig en bikini ja med. Känner mig himla peppad och ska fan börja acceptera min kropp och börja tycka om den och framför allt lära känna min nya kropp så här 1 månad och en vecka efter jag fött min fina dotter! Tack för att du la upp denna bild! Heja dej!!❤️❤️

 47. 1000 hejarop! Ingen ska gömma sig i vassen!

 48. You go girl. Jag menar, varför skulle du inte visa dig i bikini? Tycker du har en jättefin figur och biknini är helt underbar.

 49. Tycker du gör rätt i att dra på bikinin, så himla skönt! Blir så ledsen när en själv också tvekar, i sommar ska jag inte göra det!

  Himla skönt med hög midja på bikinitrosorna också, topp tre av sommarens bästa!

 50. Vi lever i sjuka tider om en sådan skön kvinna skämmas för sin kropp! Nej, du ser inte perfekt ut, men vem vill?! Snygg!

  Tack för bilderna!
  Svea

 51. Så starkt, modigt och viktigt inlägg. Heja dig fina Anna!!!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...