Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Dagens Färgglada!

maj 13, 2013 | Kläder, Loppis | 8 Kommentarer

Såhär ser jag ut idag, i ny loppisklänning som Emil köpte åt mig i söndags för hela 30 kronor (det är lite skrattretande att läsa Stockholmsbloggarna som tycker de klänningsfyndar när det kostar 500 kronor, jag äger typ 50 klänningar från loppis och inte en enda har kostat mer än 100 kronor, men det kanske är skillnad på Småland och Stockholm)
Imorgon ska jag visa upp min finaste loppisklänning, för hela hundra kronor, så håll utkik!

orangekl

* Orange klänning från H&M från början (så det är ju ingen raritet precis, men ack så fin ändå)
* Mintgröna strumpbyxor också från H&M
* Prickiga skor, har jag målat själv

8 Kommentarer

 1. Gu vilken tjusig klänning! 🙂 du klär i orange!

 2. Attans vilken fin!

 3. Menar du i en vintagebutik eller på loppis/i en välgörenhetsbutik? För i en vintagebutik är ju 500 kr rätt normalt för en klänning, om den är från 50-/60-talet alltså och inte om det är en H&M-klänning. I min vintagebutik så köper jag ju in klänningar själv för 100 kr ungefär (oftast direkt från små tanter som burit dem själva) och säljer för 500 kr (annars gör jag ingen vinst).

  Men samtidigt så tycker jag Stockholms välgörenhetsbutiker som får kläder SKÄNKTA till sig borde ta sig en funderare på sina högst orimliga priser. Såg häromdagen att Elsa Billgren tipsade om att Myrorna startat en vintagebrudklänningsavdelning där klänningarna kostar 2 000 kr styck. Så mycket tar inte jag för mina vintagebrudklänningar utan max 1000 kr ungefär. Och då har jag ändå betalat för dem och inte fått dem skänkta! Myrornas och Stadsmissionens priser har ju skenat iväg de senaste åren, även Gengåvan här i Karlstad har ju höjt priset på alla kläder.

  • I en butik som din måste man såklart ha vinst, men det är ju inte direkt ett fynd för 500 (även om det säkert är värt det) fyndet blir ju om man hittar tanten som du! Fast det är ju det som är hela tjusningen.
   Butiker som myrorna och erikshjälpen går ju till välgörenhet så det är ju bra om de får in massor med pengar men tex beyond retro som säljer ofta trasiga och fläckiga klänningar för 500 spänn är ju helt galet!

   Jag hade också kunnat köpa en klänning för 500 men då ska den vara fin nog för 500 också, inte bara för att den är gammal.

   • Självklart är det jättebra om myrorna m fl får in jättemycket pengar. Men man ska inte glömma att det fram tills alldeles nyss främst var butiker där folk som inte hade råd att handla i vanliga affärer handlade sina kläder. Så att de generellt höjer priserna för att trendmedvetna numera handlar är ju också lite dumt. Men de som inte har råd att handla kläder är nog helt obrydda om huruvida en vintagebrudklänning kostar 2 000 kr eller inte å andra sidan…

    • Det har du rätt i! Jag köpte min brudklänning ny och betalade 2000 för den.
     Nästa gång jag är hemma ska jag hitta din butik!

 4. Haha, eller hur, jag tycker att 60 spänn för en klänning är mycket 😛 Är som du och har massvis av klänningar som inte kostat många slantar.
  Supersöt var den!

 5. För att va extra tydlig, dina är absolut värda sitt pris! Har själv varit och letat hela herrhagen runt efter din butik men hittade den inte!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...