Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Dagens Färgglada!

apr 11, 2013 | Kläder | 9 Kommentarer

Såhär ser jag ut idag! Den här skjortan är min bästa och min sämsta på samma gång. JAg köpte den på rean, för 200 istället för 1700 (det kallar jag rea!) och den är så tunn och mjuk och fin. Men, MEN, den blir vansinnigt skrynklig i tvätten och får bara strykas med en prick, dvs det blir inte det minsta slätt! Har provat allt, ha den hängande i duschen, stryka stryka stryka men den där enda pricken men till slut gav jag upp och strök med två prickar. Så nu är den lite skrynklig men det får vi leva med. Fin färg är det iallafall!

gul2

* Skjorta från Rodebjer
* Jeans, Levi´s demi curve (har ni inte testat dom så måste ni göra det! Bästa jeansen!)
* Skor, Urban outfitters

9 Kommentarer

 1. Apropå den där skjortan (himla snygg för övrigt), om du lyckas hitta en sån där billig steamer, ångare, så är det nog det bästa. Fixar alla skrynklor på nolltid verkligen, dessutom mycket behändigare än ett strykjärn ^^

  • Ja jag har förstått det, får skriva upp på min hitta-lista!

 2. Är bananerna gula? Skjortan går fint ihop med bananerna. Gul är den färg som påverkar människor mest positivt. Det finns forskning på det. Vi sålde ett märke som av denna orsak hade det som sin färg. Märket heter Calida, om du skulle undra. E.T.

 3. Eller så provar du att stryka skjortan (utan ånga) innan den är helt torr, alternativt sprayar vatten med dimmstrålen på en sprayflaska och sen stryker du på ettan utan ånga. Det låter som att det första är att föredra, då hinner inte skrynklorna sätta sig så hårt efter att den varit helt genomblöt. Beroende på vad det är för material kan nämligen vara så att skrynklorna kommer tillbaka när den blir ångad/fuktig och då är det bra att stryka torrt.

  Säger Fru Direktör/brodös/sömmerska som just idag ska sy två altardukar och därför kommer göra precis som ovan, stänka och stryka torrt. 🙂

  • Ja jag tänkte det först, men sen tyckte jag den blev fläckig av vatten, fast det vore ju ologiskt eftersom jag tvättat den. Men jaja, nästa gång ska jag göra det, eller sy in papper under armarna 😉

   • Svettlappar, ett bortglömt hjälpmedel i känsliga kläder. 😉 Prova att stryka innan skjortan är helt torr och se vad som händer. Och så säger dom att moderna kläder är så lättskötta…
    Njut av helgen, jag hoppas att ni får det riktigt gôtt!

  • Ja jag tänkte det först, men sen tyckte jag den blev fläckig av vatten, fast det vore ju ologiskt eftersom jag tvättat den. Men jaja, nästa gång ska jag göra det, eller sy in papper under armarna 😉

 4. Hej,

  är skjortan silke så blir den faktiskt fläckig av vatten. I övrigt så rekommenderar jag att släta ut den för hand direkt efter tvätten och sedan låta den torka på en galge. Eller sen helt enkelt tänka så här: en del designers skrynklar faktiskt sina kläder lite grann på flit så de inte ska se så nya och stela ut 🙂

 5. Men du! Gul skjorta, hur grymt är inte det? Jag hittade en på loppis för 40 kr för ett tag sedan, bästa vårplagget när det fortfarande är kallt!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...