Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Dagens Färgglada (?) Outfit!

dec 13, 2012 | Inredning, Kläder | 10 Kommentarer

Jag tänker göra såhär, fortsätta blogga precis som vanligt de dagar jag känner att det går och de dagar som är lite trögare och tuffare så bloggar jag om det istället. För man kan faktiskt inte bara stänga in sig och vägra vara glad. Det har min mormor ringt och sagt åt mig nu.

Så här kommer dagens färgglada outfit, om man nu kan kalla vinrött för färgglatt? Det är iallafall mina nya färg. Jag och mamma brukar alltid skoja om att brun är min färg annars (kul färg liksom) och att hennes färg är beige. Så nu är jag glad att jag fått en ny färg!

* Klänning med katter, H&M
* Stickad tröja, Monrow
* Strumbyxor, MQ (med termoleggings under)
* Mammas gamla Ecco-skor från 70-talet. Världens varmaste och skönaste

Sen är det dags för lucka nummer 13: En bild på någon av dina favoritsaker

 Mina muminmuggar är min finaste skatt hemma, min ”rädda om det brinner”-grej.
Jag fick två stycken varje år sen i början på nittiotalet någon gång, tills jag hade alla.
Nu har det ju kommit massa nya motiv där det bara är en figur på varje kopp. De är jag inte intresserad av:
Jag har alltså första utgåvan kan man säga, de som inte finns längre. Åtta stycken, en ljus och en mörk av varje färg.
Sen har jag även två vintermuggar också, de släpper nämligen en ny vintermugg varje år och det har blivit min och Emils nya tradition, att köpa en sån varje år.
Sen har jag en ensam mugg med Tofslan och Vifslan, som är ”fulmuggen”, dvs den man ger till slarvpellar som riskerar att tappa den i golvet.
OM jag mot förmodan skulle slå sönder någon mugg nån gång, så skulle jag betala tusentals kronor för att få en komplett samling igen!

10 Kommentarer

 1. Åh! Du är jättetjusig i vinrött! 🙂
  Åh jag gör också den här kalendern, sitter och fnular på vad som är MIN favoritsak hemma.. Svårt! 🙂

 2. Åh så fina muminmuggar, jag har en som jag haft sen jag var liten, det är också en sån där gammal som inte finns att köpa längre. Vinrött är min färg också! Det är en väldans fin färg, speciellt nu. Köpte en klänning igår på loppis i vinröd sammet för 90:-. Annars är brunt himla fint till cerise!

 3. Jag tycker vinrött är snyggt och den tröjan är faktiskt väldigt fin.
  Din mormor är väldigt klok och det du kommit fram till är bra. Sällan jag kommenterar bloggar för att ibland är det svårt men jag imponeras av dig och önskar dig lycka till i allt!

  Mumin-muggarna älskar jag! Samlar på vintermuggarna och har några andra, gillar oxå de äldre med en färg och motiv. Ångrar än idag att jag inte stod på mig o slog till när det fanns mörkgrön lilla my mugg till reducerat pris i mataffärn här, en dag kanske jag hittar en sån mugg igen! 🙂

  Önskar dig en bra jul!

 4. Mormödrar är allt bra kloka 🙂

 5. Din mormor har alldeles rätt:) Livet kan liksom inte stanna alldeles helt och hållet. Om mitt liv hade gjort det så skulle jag varit försvunnen i 5 år och det hade ju varit lite problematiskt kan jag tänka. Känner man sig glad, på bra humör då måste även det få komma ut och synas:) Jag kan minnas att många tyckte det var konstigt att jag kunde skratta när min pappa var sjuk och att jag till vis mån höll med men inte hade en tanke på att ifrågasätta det utan bara njöt. Det har man rätt till när livet är nedrigt och det är nödvändigt för att det ändå ska kunna rulla på.

 6. de där muggarna från 90-talet kan man få massor med pengar för om man säljer 😀 mamma sålde för 1300 kr 😀

  • Jag vet, de är min pensionsförsäkring! Haha

 7. Det är en klok mormor du har! Tycker om din blogg precis lika mycket nu dom förut trots det tråkiga som händer i ditt liv :/ din blogg känns så riktig och ärlig det gullet jag. För livet är inte alltid fest och glada dagar. Men glöm inte borvad din mormor sa och tro mig när jag säger att det blir bättre även om det inte känns så.nu. man blir starkare av motgångar och man kommer sina nära ännu närmre. Jag hoppas det kommer bättre dagar för er snart. Kämpa på! Ps: dina ”tre bra saker idag!” Var det bästa på länge så jag bestämde mig för att komma på tre egna bra saker varje dag 🙂 kram!

 8. Vad bra att du lyssnar på mormor.
  Men muminmuggarna, kan du inte skriva mer om dom? När jag kikar på din bild så tror jag nog att jag har alla som är med där utom den tredje från höger med lite svart i sig. Vad menar du med första utgåvan? Vad är skillnaden? Jag trodde bara att det var jag som var pjoskig som inte gillar de som har kommit senaste åren, föredrar de som jag fick i present för åtminstone 10 år sedan.

  • Ja det finns en första utgåva, på de muggarna är det många små figurer, i svartvitt som på bilden. Bakgrundsfärgen är mörkgul och ljusgul, mörkgrön och ljusgrön, rosa och röd (den rosa finns fortfarande dock) och ljusblå och mörkblå. De tillverkas inte längre och har därför stort samlarvärde, säljs för runt tusenlappen på tradera.
   Sen finns det EXTRA specialmuggar, som bara släppts i typ 100 ex, de kan gå för 25 000 kr! Helt galet!
   Sen finns det alla nya, de som bara har en figur på varje kopp, figuren är i färg. De är ingenting jag samlar på och tycker inte att de är i närheten av så fina som de gamla, men det är ju en smaksak!
   Hoppas det hjälpte lite i mumindjungeln!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...