Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Dagens Färgglada Outfit!

feb 10, 2014 | Huset, Inredning, Kläder | 8 Kommentarer

Tack för alla era kloka kommentarer på förra inlägget!
Eftersom jag valt att gå ut med graviditeten får jag också stå ut med både bra och dåliga saker, så är det ju men jag tycker ändå det är bra att kunna sätta ner foten ibland och säga att det räcker!
Idag känns det iallafall mycket bättre (efter en middag hos min faster igår där jag mest satt och gnällde över att jag ville att den skulle uuuuuut)

Jag har bestämt mig för att försöka klä på mig ordentligt även om jag jobbar hemifrån eller är mammaledig, det blir så mycket roligare då än att hasa runt i pyjamasen jämt (ni som följer mig på instagram såg ju hur sorgligt det ser ut, med glipande tröja och hängbröst)
Så idag ser jag ut såhär, måndag och en helt oplanerad vecka! Det är det bästa jag vet, hatar när kalendern är full av anteckningar på saker jag måste göra.
Den här veckan är det en himla massa 30 års födelsedagar och min egen mamma såklart, som fyller år imorgon (förvisso inte 30)
Själv ska jag begrava mig i jobb, tecknande och har tänkt börja på en ny stor oljemålning!
Har inte målat på över ett halvår, men nu har jag fått ny inspiration i och med att jag blev inbjuden till en utställning i sommar. Så fram med penslarna och färgerna igen, åh så roligt!

Ikväll ska jag tapetsera en ny grej till bebisrummet så imorgon blir det nog en ny rundtur i huset, så ni får se allt som hänt sen sist.
Nu är ju faktiskt alla grejer på plats och igår landade även katterna så nu känns det ännu mera hemma!

Just ja, kläderna var det, såhär ser jag ut:

grönkl

* Klänningen är från Lindex och jag fick den av min faster när jag precis fått reda på att jag var gravid, tror det är en storlek 44 (går man bara upp i storlek funkar nästan alla kläder även för gravidmagar)
* Prickiga strumpbyxor från Lindex (här funkar det också att gå upp i storlek och sen sätta på sig dom bak och fram, så man får magen i ”rumpdelen”, funkar iallafall för mig som är Mrs No-ass)

8 Kommentarer

 1. Ja det där med att gå upp i storlek och vända på strumpbyxorna funkade för mig med till ca v 36. Sen satt byxorna åt som f….n. Jag blev frustrerad och arg och helt plötsligt fanns inget att ha på sig då benen inte kan vara bara så här års. Kan meddela även att HMs mamma strumpbyxor i 2 storlekar större än vad jag brukar också de är för små för denna v39 mage (och då har jag ingen stor mage). Så var lite beredd på att du kanske inte kan köra med bakvänt hela tiden ut :). Min man fick sig ett gott skratt i alla fall åt mitt utbrott, man är ju så cool lugn som gravid…jämt. /Cathla

 2. Du fyller en viktig funktion! Din blogg läses av många och du skriver rätt upp och ner precis hur det är. Så himla skönt och så himla bra och väldigt stort av dej att bjuda på det. Så här är det för dom allra flesta att vara gravid, tror jag, men i tidningar och i bloggar får man mest se det som är bra.
  Jag tror att det blir svårare för många som inte alls upplever allt rosenrött när media och bloggar på internet bara visar den positiva sidan. Du hjälper många genom att skriva det du upplever!

  Forsätt också att planera små grejer att se fram emot! Ta fram kalendern och skriv: Tisdag:: köpa en ny penna, onsdag – träffa kompisen, torsdag: storhandla, fredag: hyra film… Att ha nått litet banalt att se fram emot varje dag gör att man tar en dag i taget och glömmer tänka på förlossningsdatumet. Planera nått för varje dag, what ever… Promenad, ringa en kompis, måla om en kruka… Då har du en ”uppgift” varje dag.
  Har ni badkar så hjälpte varma bad mej mot både smärta i både rygg och mage och att slappna av, lugna ner mej och hålla schack på humöret. Jag tände massa ljus och låg där i en timme! Minst.
  När jag gjorde det så fattade min man oxå att oj, hon verkar ha riktigt ont – på riktigt!
  Du e grym! Tack för att du skriver! / Katti

 3. Fin klänning 🙂

 4. Bra att du säger ifrån!
  Folk får vä sluta läsa om de inte gillar det du skiver!
  Mvh/ gnällkärring som inte är gravid

 5. Du fyller en viktig funktion! Din blogg läses av många och du skriver rätt upp och ner precis hur det är. Så himla skönt och så himla bra och väldigt stort av dej att bjuda på det. Så här är det för dom allra flesta att vara gravid, tror jag, men i tidningar och i bloggar får man mest se det som är bra.
  Jag tror att det blir svårare för många som inte alls upplever allt rosenrött när media och bloggar på internet bara visar den positiva sidan. Du hjälper många genom att skriva det du upplever!

  Forsätt också att planera små grejer att se fram emot! Ta fram kalendern och skriv: Tisdag:: köpa en ny penna, onsdag – träffa kompisen, torsdag: storhandla, fredag: hyra film… Att ha nått litet banalt att se fram emot varje dag gör att man tar en dag i taget och glömmer tänka på förlossningsdatumet. Planera nått för varje dag, what ever… Promenad, ringa en kompis, måla om en kruka… Då har du en ”uppgift” varje dag.
  Har ni badkar så hjälpte varma bad mej mot både smärta i både rygg och mage och att slappna av, lugna ner mej och hålla schack på humöret. Jag tände massa ljus och låg där i en timme! Minst.
  När jag gjorde det så fattade min man oxå att oj, hon verkar ha riktigt ont – på riktigt!
  Du e grym! Tack för att du skriver! / Katti

 6. Aaa tänk att lillhen ligger där i sitt rum, alldeles vid sin säng där hen snart ligger på riktigt och luktar, andas luft och är helt bäbismysig! Så coolt det här att du bär runt på er guldklimp hela tiden, att hen är där men ändå inte så på riktigt.
  Okej nu såg jag hur flummigt det här blev, emn jag slogs helt enkelt av storheten i att vara gravid!
  Mvh /icke-gravid människa som trots orden ovan tycker att du har all rätt att klaga, gnälla och LÄNGTA 🙂

 7. ”..valt att gå ut med graviditeten..” lol Ja, det är ju lite svårt att dölja ändå

 8. Alltså! tack för att du skriver så himla bra! Tror inte att du själv är medveten om hur himlans kul du skriver ibland! Sitter och dricker kaffe och läser din blogg, när jag läser det sista om att vända på strumpbyxorna å man har magen i rumpdelen & mrs no ass började jag skratta så det flög kaffe på hela datorn!

  Du gör min dag! Tack!

  ps. By the way så är du helt grym också, men det antar jag att du redan vet om! 🙂 ds.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...