Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Dagens Känsla!

sep 4, 2012 | Tankar och Vardag | 1 kommentar

Idag är en sån där dag ni vet, när allting känns lite lite fel men man ändå inte kan sätta fingret på vad det är.
Jag vaknade exakt 17 minuter över två inatt och kunde inte somna om. Fick för mig att någon smög runt utanför vårt hus och när jag glömde bort den tanken fick jag för mig att mitt ansikte kanske höll på att svullna upp och om jag somnade skulle jag kanske kvävas.
Sen låg jag och vred mig och vände mig och kände på ansiktet och lyssnade efter inbrottstjuvar i säkert två timmar.
Sen fick jag nog och tassade nerför trappan (livrädd såklart, som man är när huvudet är fullt av tjuvar) och hämtade Fröken.
Det känns alltid lättare att sova när hon ligger ihopkurad och tar upp halva sängen, än att ligga där alldeles ensam och frysa (ja Emil ligger ju där förstås, fast vi har så stor säng så han märks knappt borta på sitt hörn)
Jag somnade inte på hela natten. Bara låg där och tänkte. Tänkte på min ostadiga och ständigt oroande ekonomi, om att föda barn och mata dom med sågspån, om inredda festvindar och på hur stora odds det är att Etna får utbrott precis när vi är där.
Sådär snurrade min hjärna hela natten.

Imorse kom jag till jobbet, med påsar ner till knäna under ögonen. Där frågade de om jag ville vara med och presentera mig på en scen framför en hög med nya textilakademielever. Det hade jag gjort, vilken dag som helst, men idag kändes det som att bestiga Mount Everest, så jag tackade nej.
Sen kom min revisor och klappade på mig och sa att mina papper var iordning och att det inte alls var så hemskt som jag trodde, att jag kunde fortsätta betala hyra av ateljén utan att gråta blod och jag kunde andas ut igen. Om än bara litegrann.

Jag önskar jag hade något roligare att berätta, men idag är helt enkelt en sån där dag ni vet.

1 kommentar

  1. igår jagade jag runt hela morgonen efter någon som kunde svara på frågor om min komvuxansökan, och efter tre telefonköer och lika många människor som hänvisade mig till någon annan hamnade jag hos en dataröst som talade om för mig precis vad jag kunde läsa på den första hemsidan jag besökt, sen grät jag lite. ville väl bara säga att jag känner nån slags tröst i att nån annan också grubblar över saker som kanske ordnar sig.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...