Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Dagens Kulturtantsoutfit!

mar 22, 2012 | Kläder, Loppis | 22 Kommentarer

Jag kanske borde sluta kalla det kulturtantsoutfit och bara kalla det färgglada outfit?
Fast det innebär ju egentligen samma sak eftersom kulturtanter alltid är färgglada.
Såg ni förresten dialektmysteriet igår, med Fredrik Lindström? Jag fullkomligt älskar honom och när de nu befann sig i mina kära gamla kvarter (jag gick på konstskola i närheten av Smögen) så vaknade kulturtanten i mig och ville genast åka dit, sitta på en klippa och måla akvarell!
(det där med att åka till Smögen, sitta på en hyrd båt, insmord i olja med tribaler över hela armarna, den delen vaknade inte)

Här är iallafall dagens kläder:
– Klänning från asos, beställde två olika varianter som skulle vara till min brudtärna, men den här vet jag redan nu att den kommer vara för kort så den fick hamna i min garderob istället och den andra är på väg till henne för provning!
– Skärpet har jag ärvt av mamma.


– Klockan är en gammal älskad från Gekås, skorna samma som igår, strumpbyxorna från MQ (de har de BÄSTA strumpbyxorna, går aldrig sönder och kjolen fastnar inte!) och väskan köpte jag på loppis i folkets park för trettio kronor!
Berlockarmbandet har jag alltid på mig, det är fullproppad med berlocker jag fått av mormor. Brukar få några varje år, ända sen jag flyttade hemifrån för tio år sen!

Tycker ni det är roligt att se kläder, eller vill ni hellre bara se teckningar?

22 Kommentarer

 1. Nu har jag ju bara kollat din blogg ett par dagar, men jag ser gärna kläder! Du har himlans fin klädstil.

 2. Jag älskar dina kläder, så gärna en kombo!

 3. Det är kul att se dina kläder också, fortsätt med det : ) men jag undrar vad märket på trumpbyxor heter, är det mq’s egna?

  • Ja det är deras egna, tror det är zoul!

 4. Kläder och konst!!….in sweet harmony 😉

 5. En till underbar klänning!

  Jag ser gärna både och, gillar kombon 🙂

 6. Har hittat din blogg ganska nyss. Tycker det är jättekul att se kläder!! Man får ju inspiration även av det, till lite roligare outfits. Läste ditt inlägg om den gula klänningen. Fattar inte hur fräcka människor är som viskade om ”kyckling”!!! Förstår inte att de kom på att säga så heller. De prickiga strumpbyxorna du hade då har jag också haft, men de är sönder nu. De är supersnygga!! 🙂

 7. Jag röstar för en salig blandning mellan det du ritar, kläder och gärna MASSOR med hus! 🙂 Jag har också fått äran att flytta ut på landet och känner att varje dag är som en semester typ.. Nu ska vi renovera köket också och i sommar gå upp till sjön varenda dag för ett kvällsdopp! I löv livet på landet, slår alla lägenheten i stan tio gånger om!!

 8. Jo!! Måste tillägga, älskar den där röda klänningen! 🙂

 9. Kul! Lagom mycket av allt. Bra mix.

 10. Får man se armbandet i close up?
  Jag gillar att se kläder också, men du kan ju alltid kombinera dem och måla av dig själv med dagens outfit (och därmed också slänga med saker du inte har på dig men gärna skulle velat, typ en hatt formad som en tupp eller något).

 11. Man blir så färginspirerad av dina klädbilder (idag: grön prickig kjol med gula strumpbyxor för mig!) så det är kul att se och inspireras! 🙂

 12. Jag har två par strumpbyxor från MQ som hållit JÄTTElänge, säkert i tre år eller så. Har inte reflekterat över att handla fler där, men nu känns det ju verkligen som en bra idé. Brukar handla på åhléns och deras går sönder med en gång.

 13. Teckningar, kläder och hus. Som det är nu blir bra tack 😉

 14. Åh så fin klänning, och snyggt matchat med strumpbyxorna. Jag älskar när outfits är matchade. Det ger en genomtänkt känsla. Och de där skorna är ju för läckra O_O Vart har du köpt dem??? Ja väldigt fin var du idag ^ ^

 15. Hej!
  Jag ar helt ny till din blogg, men alskar den redan =)
  Jag vill se mer outfits mer bilder pa ert hus och mer teckningar!! Du ar sa fantastiskt duktig att rita/mala, och dina klader gor mig sa glad!
  Alskar ocksa tapeten, var ar den kopt?
  Kram Becka

 16. Kläder!! Du är mer inspirerande än alla mode-bloggar jag hittar, älskar din stil och alla fina färger. More!
  Första gången jag hälsar på din blogg men kommer snart tebax!
  By the way, ju ritar ju jättefint också 😉 Kram!

 17. Kläder är ju alltid roligt, kul med lite färgglade kläder istället för allt tråkigt som många andra bloggar har 🙂 Alltså klänningen är berårande!!! Kan du länka lite mer specifikt än bara Asos?

 18. Ja mer kläder! Du är alltid så himla fin 🙂

 19. Personligen tycker jag det är mer hipster- Södermalmstjugo-trettionånting än kulturtant, bara kanske något lite färggladare, men det är kul att se oavsett definition. 🙂

  Igår såg jag själv ut som Stålmannen med röd cape (!) och illblå strumpbyxor. Insåg inte att jag klätt ut mig förrän en granne påpekade det. Fast hon tyckte det var fint, iofs.

 20. JAAA!! Mer kläder, för du klär dig urtjusigt och inte lika ”nerskalat” som majoriteten av sveriges befolkning 😉
  Hejja hejja till dig!

 21. Älskar din klädstil! blir så inspirerad och glad! mer kläder!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...