Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Dagens Lista!

okt 23, 2013 | Tankar och Vardag | 5 Kommentarer

Hittade så himla fin lista hos Elsa, så jag var helt enkelt tvungen att sno den!

Hur var din barndom?
– Väldigt trygg och fin och ”villaområde-uppväxt”-ig. Jag hade min bästis två hus bort, en storebror som tyckte om att hitta på saker med mig och föräldrar som det liksom märktes att de fortfarande var väldigt kära i varann.
Med barndom räknar jag ungefär fram till högstadiet. Då blev det hela lite mer problematiskt.

Har du någonsin haft ett smeknamn?
– Kallades Ileby hela gymnasiet för vi var fyra Annor i min klass och hos en del hänger det fortfarande kvar. Rebecca försökte få in smeknamnet Myggan någon gång på lågstadiet, men det slog aldrig riktigt.

Vilka youtube-klipp visar du när du är på förfest?
– Vad tyst det blev. Jag vet, sjukt dålig film men kan inte sluta skratta när ekorren exploderar.

Vilket är ditt favoritmuseum?
– Jag gillar inte museer, däremot ÄLSKAR jag museeshopen! Min bästa är den på Karlstads museum och Moderna Museets shop i Stockholm. Brukar gå dit och handla utan att gå in på själva museet.

Vad tror du på?
– Att ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid (fy vad klyschigt, men ack så sant)

Vem är din favoritskådis?
– Audrey Tautou.

Vad har du blivit besatt av på senaste tiden?
– Förlossningsberättelser (det som skrämmer mig mest är att man kanske mår illa, det är ju ett väldigt litet problem i det stora hela kan man tycka) apelsiner och att köra bil precis överallt.

Vad älskar du mest med ditt jobb?
– Att det är så himla knäppt att det går! Att så fort jag tror att jag aldrig mer ska få ett uppdrag så trillar det in något nytt och att jag slipper ha en bitter chef som tittar argt när man dricker kaffe långsammare än femton minuter.

Vad är det värsta?
– Att jag helt saknar trygghet. Har hört någon gång att sålänge man har två månadslöner på kontot så klarar man sig mot det mesta. Jag har inte ens en tredjedels månadslön på mitt konto.

Vilket är det bästa rådet du fått och följt?
– Ful får man va men inte dum. Det sa min farfar till mig en gång. Jag har alltid tyckt att det är viktigt att inte känna sig dum. Så därför vet jag lite om mycket, så jag inte ska känna mig korkad. Vill gärna framstå som en person som tänker mycket. Hoppas det funkar.

Vad dras du till på loppisar?
– Lampor, helst skrivbordsvarianter. Har hur många som helst och har egentligen köpstopp på just lampor, men det är så roligt! Annars tittar jag efter brio-leksaker och bebiskläder just nu.

Vad får dig att skratta?
Det här youtube-klippet. Skrattar lika mycket varje gång trots att jag sett det säkert hundra gånger.

Var är du just nu?
– På kontoret. Funderar på att värma min lite ledsna matlåda och kanske gå och köpa en snickers bara för att det är onsdag.

Vad ska du göra idag?
– Jag ska teckna, sen ska jag gå och köpa isterband som jag ska bjuda min storebror på när han kommer hit ikväll. Det är vår favorit!

Hur ser kvällsplanerna ut?
– Jag ska se på Bonde söker Fru, jag älskar värmlänningen med cowboyhatten! Och kanske tända en brasa och äta juleskum med Mattias.

Beskriv en perfekt glass.
– Jag tänker vara tråkig och svara jordgubbsrippel. Men jag är inget fan av choklad i allt för stora mängder. Då gillar jag jordgubbssylt bättre. Tycker att alla Ben and Jerrys är sjukt överskattade, hade jag velat äta kakdeg hade jag inte köpt glass, då hade jag gjort en kakdeg.

Vilket råd skulle du ge 14-åriga du om du kunde?
– När det känns fel i magen så är det med största sannorlikhet något som inte stämmer.

Vad oroar dig just nu?
– Att jag har en psykolgtid imorgon för första gången på massvis med år. Vet inte alls vad jag ska prata om. Bokade den när jag precis fått reda på att jag var gravid och livrädd för hur det skulle gå med jobbet. Nu är jag inte så rädd för det längre så jag vet inte riktigt vad vi ska prata om, men det blir säkert bra.

Kan du se att det blir bättre?
– Ja kanske är det jättenyttigt att prata med någon. Tror det känns bättre imorgon.

Vad är kvar från din barndom i din nuvarande lägenhet?
– Min gosedjurskanin Ninen som pappa hade med sig på mitt bröllop och en sittpuff som jag bytt klädsel på.

Vad lämnar du kvar till nästa flytt?
– En himla massa onödiga möbler. Vi har så himla stort nu och har kunnat köpa vad vi vill i möbelväg men om vi flyttar till något mindre måste jag nog ransonera. Dessutom har jag sjukliga mängder kläder som jag aldrig använder. De tänkte jag lämna.

Vem, som du inte älskar, har de vackraste ögonen?
– Peter Forsberg. De är verkligen så himla gröna. Det tycker jag är snyggt och lite läskigt på samma gång.

Hur lyder de sista meningarna i boken om dig själv?
– Vad var det jag sa?

5 Kommentarer

  1. Fin lista! Funderar på att sno den jag med… 😉 Ha så roligt med Mattias nu! Vi saknar honom redan! 🙂

  2. Haha, vilken bra lista! Gillar särskilt svaret på sista frågan. Skitbra slut på en självbiografi ^^ Kanske ska sno listan och svara på, det är kul med listor.

  3. Men alltså, Peter Forsberg har väl isande ljusblå ögon? Jag är säker för jag tkr de är så himla ljusa och läskiga haha!

  4. Jag säger som Elle – har inte Foppa läskigt ljusBLÅ ögon?

    • Äh same same but different 😉

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...