Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Dagens Lista!

nov 20, 2013 | Tankar och Vardag | 7 Kommentarer

Hittade den här fina listan hos Madeleine och var bara tvungen att fylla i jag med:

Dagens låt: Hela huset med Maggio och Håkan, SOM jag älskar den låten!! (så mycket att jag satte på den på högsta volym igår när jag skulle åka in till stan, då hörde jag inte backvarnaren och höll på att backa in i ett träd!)

Dagens planer: Åh massa viktiga vuxna saker ska göras idag, bland annat två livsviktiga möten inbokade. Men som sagt, mer om det imorgon. Dessutom ska jag äta lunch med min man, sushibuffé!

Dagens frisyr: Nytvättat för en gångs skull! Vi måste ju elda för att få varmvatten och nu när det är kallt ute så tar det evigheter att få varmvatten så det blir mycket torrschampo på vinter halvåret. Snart har jag ny klipp och färgtid, jag tänker mig något sånt här (fast med lugg):

165af8a8e4b362d584d1f8fd9ef87f70

Dagens smink: Nu när alla spår av solbränna gått över kan jag äntligen använda min foundation från Clarins, den är verkligen superljus men täcker så himla bra! Till det har jag det gamla vanliga, bubbelgumsrosa rouge från bodyshop, vit inliner penna, mascara och knallrosa läppstift från face. Ungefär såhär:

2013
Dagens klädsel:
 Grå t-shirt från Fred Perry, kort vippig kjol med rosor från H&M (som är livsfarligt kort just nu) fleecestrumpbyxor, grå stor stickad kofta och blommiga Dr Martens. Kunde inte fota hur jag ser ut imorse för det var kolsvart ute när jag åkte till jobbet.

Dagens saknad: Pappa. Som alltid. Men just idag hade jag gärna ringt honom och jublat och han hade sagt -BRA!! Ska bli spännande att se!

bild3

Dagens roliga händelse: Idag är det bara massa roliga saker, men återigen, vi tar det imorgon!

Dagens tråkigaste:
Att min mage gör så himla ont, lite ovanför naveln. Spänner som tusan, antar att bebis börjar ta ganska mycket plats därinne nu.

Dagens tanke:  Herregud, vad har jag gett mig in på?!!

Dagens längtan:
 Längtar efter söndag, då ska Vestis-bästis komma till oss och vi ska baka pepparkakor och lussebullar, lyssna på julskivor på LP och dricka glögg! (jag har köpt nya glöggmuggar, de små mini muminmuggarna, har ni sett dom?)

öland23

Dagens önskan: Att allting flyter på bra idag, det är en stoooor dag

Dagens mat: Sushibuffé! Är helt galet mätt!

Dagens mående: 
Nervös och pirrig, en smula sliten och vaggande men mest av allt väldigt glad!

Dagens smycke: Mina superglittriga naglar

 

7 Kommentarer

 1. Lycka till Anna! Hoppas att det går bra. Ser med spänning fram emot morgondagens inlägg. 🙂

 2. Hej! Läste ditt inlägg om att vara barnkär eller inte, i min familj var det jag som längtade ihjäl mig efter barn och kunde inte få ett eget barn tillräckligt snabbt medan min man knappt ens någonsin ville ha barn alls… Nu har vi tre barn och jag tror faktiskt att de betyder allra mest för min man, speciellt sista lilla snuttan som var en dotter (de två har något alldeles eget ihop och var otroligt fästa vid varandra redan från födseln medan grabbarna är mer mammiga). Han är fortfarande inte så barnkär mot andra barn än sina egna, men dem gör han verkligen allt för! Jag fick mig en total verklighetschock sen jag blev mamma, som inbillade mig att barnen skulle sitta snällt i ett hörn och måla eller leka och sova typ 20 timmar om dygnet (som jag fått höra att både min man och jag gjorde, då vi var jättelugna som barn). Nu sitter man här med två trotsiga grabbar på 7 och 10 år, plus en liten trotsig 2-årig tös och under årens lopp har det varit allt annat än lugnt med mycket sömn…däremot går det inte att föreställa sig den stora kärleken som kommer med barnen och glädjen och lyckan då det fungerar samt de extremt låga kraven man plötsligt har på vad som är lyx (exempelvis att äta VARM mat och sitta ner en hel måltid etc.). Högsta lyxen i vår familj är att sova en hel natt, vilket tyvärr är mycket ovanligt. Jag är i alla fall övertygad över att ni kommer bli både positivt och negativt förvånade över livet med barn, men framförallt kommer ni att dyrka er lilla bebis och göra allt för hen! Och oavsett om bebisen har kolik, är extremt trotsig, gnällig och inte sover eller är en lugn, harmonisk och sovande liten plutt kommer ni att vara världens bästa föräldrar för just ert barn (det behöver du aldrig tvivla på!). Lycka till med allt!

 3. Så fint att se listan hos dig Anna! Blir såå sugen på sommar när jag ser midsommar-bilden!

 4. Anna kan du inte berätta lite om din saknad efter din pappa. Jag menar hur den förändrar sig om det nu är så för dig som det är för mig. Jag känner att den ibland bara attackerar på de mest oväntade sätt och blivit lite värre ju längre tiden går. Mer verklig. Hur har det varit för dig?

 5. Hej Anna!

  Kan du inte visa en bild på de där Mumin glöggmuggarna? Är en Muminfanatiker och har inte sett sådana muggar någonstans så jag är nyfiken! 😀 De enda små Muminmuggar jag har sett är pyttesmå juliga Muminmuggar som man hänger upp som dekoration….
  Tack för en trevlig blogg och lycka till med magen! 🙂

  • Det är de där som du sett som jag menar! Har inte sett dom live, bara på nätet. De kanske är minismå? Vad jag förstått är de till för dekoration precis som du skriver men läste någonstans att de även passar som glöggmuggar. Det återstår att se när de landar i brevlådan (jag har beställt dom)

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...