Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Dagens Lista!

nov 6, 2017 | Tankar och Vardag | 4 Kommentarer

Vi sparkar igång den här måndagen med en mastodontlista som jag hittade hos Elsa!

Humör idag?

– Jag vet inte riktigt. Tog sovmorgon ihop med världens gulligaste sjusovare bredvid mig imorse och sen blev allt stressigt och rutorna skulle skrapas (min värsta grej näst efter dammsugning) och nu är jag på kontoret och är alldeles för varmt klädd. Men jag har ändå en bra känsla inför den här dagen, så jag hoppas det ordnar upp sig snart.

Vilken svordom använder du mest?

– Fan. Kort och gott.

Äger du en Podd?

– Nej och jag är inte särskilt förtjust i att lyssna på poddar heller. Tycker mest det är en massa tjat. Fast jag lyssnar ändå på Skäringen & Mannheimer för jag tycker Anna Mannheimer är så ohyggligt rolig. Jag och en kille på jobbet pratade dock om att ha en podd ihop ett tag, den skulle heta ”veckans vinare” och handla om ingenting. Tur det rann ut i sanden….

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?

– Erik efter min morfar. Fint tycker jag. Att jag nu heter Anna hade pappa bestämt långt innan jag ens var påtänkt, efter sången ”Lilla vackra Anna”.

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?

– 6.40 men brukar snooza till 7 och sen blir det stressigt som sagt.

Hur många resväskor äger du?

– Äger väldigt många snygga i skinn, men utan hjul så de är så himla tunga att släpa på. Men Emil fick en gigantisk resväska i sommarpresent från sitt jobb, så den kanske jag kan säga att jag äger litegrann? Den är i alla fall skitbra eftersom hela familjens grejer går i samma väska.

Vad gör du exakt just nu?

– Svettas, blir irriterad över att mina nystrukna byxor blir skrynkliga så fort man sätter sig ner och tänker på att jag ska teckna beställningar idag och absolut inget annat än det. Punkt.

Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän?

– Om vi är utomhus så är jag gärna ihop med en barnfamilj, hemma får jag lite panik när det är för mycket barn och folk och skrik. Så ute = barnfamilj. Inne = en vän.

När var senast någon stötte på dig?

– I lördags när jag var ute och dansade kom det fram en ohyggligt full man och frågade mig och min kompis om vi var singlar. Är det verkligen det första man frågar tänker jag? Man kan ju börja prata först och sen, om det skulle vara aktuellt, fråga om nån är singel.

Dagens planer?

– Teckna en beställning till ett trädgårdsföretag och ett julkort till en byggfirma. Hinner nog inte båda dock.

Helgens planer?

– På fredag ska jag och Knut åka själva till Karlstad! Jag har sett fram emot det här med skräckblandad förtjusning så länge! Jag har aldrig kört så långt själv, så det återstår att se hur det ska gå. Hoppas det inte är halt bara.

Vad ser du mest fram emot i helgen?

– Gå promenad in till stan med Knut i vagnen och mamma bredvid.

Vad åt du till middag senast?

– Isterband och potatis med massa smör. Antagligen en av mina topp tre måltider i livet. Det var min pappas favoritmat och blev också det sista han åt innan han dog. Minns det så himla väl, han hade inte ätit nått på flera veckor, vägrade allt. Sen var han hemma på permission några dagar och Emil gjorde isterband. Pappa kunde knappt prata vid det här laget eftersom han fått en stroke, men åt för första gången och sa till och med att det var gott. En vecka senare fanns han inte längre.

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?

– Det är jag övertygad om.

Är du blyg inför det motsatta könet?

– Absolut inte alls. Är nog snarare blyg inför tjejer isåfall. Killar är så lätta att läsa, det gillar jag som annars överanalyserar allt som sagts.

Vad var det roligaste som hände i veckan?

– Äventyrsbadet i Växjö med Emil, Knut och Thom. Det var verkligen en succé!

Veckans fundering?

– Hur ska jag lägga upp min tid resten av det här året för att hinna med allt jag måste göra men ändå inte tappat flowet för mitt egna?

Vad gjorde du för ett år sedan?

– Kollade på programmet Konstnärsdrömmen och var så himla avundsjuk på deltagarna för jag ville så gärna vara med och bli utmanad jag också.

Pratar du några andra språk?

– Engelska förstås, fast skriver det betydligt bättre än jag pratar det. Är för blyg för att våga prata engelska.

Diskar du din egen disk?

– Det gör min eminenta diskmaskin som tur är.

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?

– Tycker inte att det finns några borden, vill han bjuda får han gärna det, annars bjuder jag och så var det inte mer med den saken.

Vad har du med dig in på bion?

– Går verkligen aldrig på bio, men om jag gjorde det skulle jag inte ta med mig popcorn för det sätter man ju jämt i halsen och det känns olägligt just på en bio.

När sov du senast på golvet?

– Aldrig? Fast jag låg på vårt köksgolv häromdagen för jag frös så mycket och där inne har vi golvvärme.

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?

– Minst åtta, helst mer. Är en riktig sömnjunkie och innan jag fick barn kunde jag sova upp till 13 timmar per dygn. Älskar´t!

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?

– Ja! När folk använder de och dem på fel sätt så kryper det i hela kroppen på mig! Om du inte vet skillnaden så skriv dom då, det är nämligen helt okej nuförtiden. Men meningar som ”Finns dem kvar?” ahhhhhh strider mot alla principer och ger mig kalla kårar! Sen min värsta grej i talspråk, när människor säger ”ejenkligen”. Det värsta är att nästan alla i Småland säger det, så jag får helt enkelt vara irriterad jämt. EGENTLIGEN för fan, sluta uttala ett K som uppenbarligen inte ens finns med!! (gud blir alldeles upprörd nu bara jag tänker på det)

Vad var det senaste du åt?

– En kopp kaffe om det kan räknas som mat, annars popcorn igår kväll framför allt för Sverige.

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?

– Aldrig i livet. Jag är så långt ifrån en adrenalinjunkie man kan komma. Hatar alla saker där man eventuellt kan slå sig och just hoppa ut från ett plan, känns som ganska höga odds för att just slå sig.

Tycker du om att krama folk?

– Nej. Är inte en sån som kramar vänner på stan (fast ibland måste jag ju, för det sociala spelets skull) men Emil, mamma och Knut går bra. Men det är ju en heeeeeeelt annan sak.

Vad är du allergisk mot?

– Folk som hostar så det låter som att de ska spy.

Har du några tvångstankar?

– Nej, konstigt nog inte. Jag känns annars som en typisk person som skulle ha det. Hela jag är rätt manisk av mig.

4 Kommentarer

  1. Ja HU för ejekligen… Jag jobbar som lärare och har kollegor som säger så! Och som särskriver (!!!!). Tänker att man borde ha lärt sig sånt ordentligt om man ska vara lärare. Men icke.

  2. Haha, kul det där med grammatiken. Stör mig också mycket på sånt, även ”var” och ”vart” verkar folk ha svårt att skilja på… Samt särskrivning av alla möjliga ord. Tack för en bra (och språkligt korrekt) blogg!

  3. Jag gillar dem här listorna!

    Nä skoja bara, jag stör mig också på ”de” och ”dem”. 😉 Och till er andra vänner i uttalsdjungeln – glöm inte ”ordengklit”. Huu

  4. Underbart! ^^
    En liten önskan: du verkar ”bygga om” här på hemsidan? I nuläget måste man trycka på en knapp ”Läs mer” för varje inlägg om man vill komma åt hela inlägget. Mkt störigt… Kan du snälla, rara inte ha kvar det efter renoveringen?
    Ha det gott!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...